İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLULU GÜRSOY GRUP'TAN 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIMTarih 20 Ağustos 2024, 13:36 Editör: Editör

İNEBOLULU GÜRSOY GRUP'TAN 250 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Hemşehrimiz Hasan Gürsoy’un sahibi olduğu Gürsoy Grup bünyesindeki Gürsoy Maden grubu metalürji alanında önemli bir yatırıma daha imza attı. Gürsoy Grup, demir ve krom elementlerinin alaşımı olan ve yüksek sıcaklıkta indirgenen krom cevheri ile demir cevherinin karışımından elde edilen ferrokrom üretimine başladı.

Gürsoy Grup, Bursa’da yüzde 100 yerli sermaye, 250 milyon dolar yatırım bedeli ve yılda 60.000 ton yüksek karbonlu ferrokrom üretim kapasitesiyle 60.000 m² alanda hayata geçen BG Ferrokrom Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde 300 kişinin doğrudan istimdam edileceği fabrikanın açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar ve diğer misafirler katıldı.

BG Ferrokrom, elektro manyetik karıştırıcıyla ikinci pota dekarbüzisyon teknolojisini kullanan dünyada tek üretim tesisi olma özelliğini de taşıyor. 60 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren tesiste, yapay zeka temelli üretim modeliyle karbon ayak izi yazılım aracılığıyla izlenerek minimumda tutuluyor.

Tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirilmiş yerli yazılım ve sistemlerle donatılmış olan tesisin enerji ihtiyacını sürdürülebilir bir şekilde karşılamak için Şanlıurfa'daki Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı da devam ediyor. Yeni üretim tesisi grubun sadece bugüne değil, ekonomiye katkı sunarken geleceğe yatırım yapma hedefini de gösteriyor.

HASAN GÜRSOY: “BU YÖNÜYLE DÜNYANIN TEK FERROKROM ÜRETEN TESİSİYİZ”

BG Maden, Erkay Maden, Black Green'den sonra BG Ferrokrom'la sektöre yatırım yapmayı sürdürdüklerini belirten Gürsoy Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürsoy, "Bugün ülkemiz için stratejik önemi olan, katma değer üreten, ihracat ve istihdam sağlayan, önemli bir yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz. Ferrokrom, paslanmaz çelikten, metal ve silah sanayilerine kadar birçok sektörde kullanılıyor. Ülkemizin son dönemde savunma sanayinde büyük bir devrim gerçekleştirdiğini biliyoruz. Özellikle uzay teknolojilerinde de önemli adımlar atıyoruz. Tüm bu alanlarda ferrokrom büyük bir önem taşıyor. Bizler de kromu ferrokroma dönüştüren ilk özel tesis yatırımı olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. 60 bin metrekare alana sahip olan tesisimiz, yaklaşık 250 milyon dolarlık büyük bir yatırımla hayata geçiyor. Ayrıca, ferrokrom fabrikamız birçok alanda ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Yapay zeka destekli üretim modeli sayesinde karbon ayak izini anlık olarak izleyip, müdahale edebiliyoruz. Bu yönüyle dünyanın tek ferrokrom üreten tesisiyiz. Tesisimiz, yerli sermaye, yerli tasarım ve yüzde 90 yerli ekipmana sahiptir. Ayrıca, yerli mühendislerimizin ürettiği sistemlerle çalışıyor" dedi.

GÜRSOY GRUP, 6 BİN ÇALIŞANI İLE 50 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYOR

30 yılı aşkın bir süredir 6 bini aşan çalışanı ile yaklaşık 50 ülkeye hizmet ve ürün ihracatı yaptıklarını aktaran Gürsoy, "Ülke ekonomimize önemli katkı sağlıyoruz. Enerji alanında da bölgemize ve ülkemize hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Bu tesisle birlikte yaklaşık 850 kişilik doğrudan istihdam sağlayacağımız gibi, 2023 yılında 50 milyon dolar olan ihracatımızı 2025 yılında 250 milyon dolara çıkarmış olacağız. Çevreci, ileri teknolojiyi öne çıkaran yatırımımızla Türkiye Yüzyılı vizyonuna uyum sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

BAKAN KACIR GÜRSOY AİLESİNİ TEBRİK ETTİ

250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen ve 300 kişinin doğrudan istihdam edileceği BG Ferrokrom Tesisi’nin açılışında önemli mesajlar veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Sanayimiz için kritik önemi haiz ve ferrokrom üretim altyapımızla entegre bir paslanmaz çelik üretimi yatırımının ülkemize kazandırılması artık hep birlikte öncelikli bir hedefimiz. Bunu da inşallah hep beraber başaracağız. Sanayileşme tarihimizde yeni bir sayfa açacak bu yatırımı da ülkemize kazandırmakta kararlıyız." dedi.

Bakan Kacır, Bursa'nın Orhaneli ilçesi kırsal Gümüşpınar Mahallesi'nde kurulan BG Ferrokrom Fabrikası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen ve 300 kişinin doğrudan istihdam edileceği tesisinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, bölgeye bu yatırımı kazandıran Gürsoy Grup ailesini tebrik etti.

BG Ferrokrom Fabrirası’nın ülkemiz ekonomisine önemine değinen Bakan Kurum “Kromun kıymetlendirilerek yüksek kalite ferrokroma dönüştürülmesi özellikle otomotiv, havacılık, savunma ve denizcilik gibi ülkemizin halihazırda güçlü üretim altyapısına sahip olduğu pek çok sektörün Ar-Ge ve üretim kapasitesinde kritik role sahip. Açılışını gerçekleştireceğimiz yıllık 60 bin ton yüksek karbonlu ferrokrom üretim kapasitesine sahip bu tesis, yalnızca her geçen gün büyüyen sanayimizin alaşımlı çelik üretiminde ihtiyaç duyduğu yüksek karbonlu ferrokromu temin etmekle kalmayacak aynı zamanda ülkemizi dünya ferrokrom pazarında bir üst lige taşıyacak.” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek fabrikanın açılışı yapıldı.



  |  Bu haber 598 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

HER ÇOCUK MELEK, TÜM ÇOCUKLAR "NARİN"DİR!

HER ÇOCUK MELEK, TÜM ÇOCUKLAR Bir şeyler yazmak istiyorum...

AZİZE ANA YİBO'DAN BELÇİKA'YA BAŞARI ÖYKÜSÜ

AZİZE ANA YİBO'DAN BELÇİKA'YA BAŞARI ÖYKÜSÜ İnebolu Azize Ana YİBO’da yatılı okuyan ve zekasıyla gelecek vadeden gencimiz Olcay Bay, Ortadoğu Teknik Üniversite...

JENERASYON FARKI

JENERASYON FARKI Zaman hızla akıp gidiyor...

HUZUREVİ İÇİN 25+25 FORMULÜ

HUZUREVİ İÇİN 25+25 FORMULÜ İnebolu Huzurevi için uğraş veren Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı İnebolulu hemşehrimiz Gökhan Yüksel, bu ko...

EĞİTİMİN TOPLUMDAKİ ÖNEMİ

EĞİTİMİN TOPLUMDAKİ ÖNEMİ Eğitimli insan diyince bizim toplumumuzun büyük çoğunluğunun anladığı akademik bilgiye sahip olmak ve bunu diploma ...

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; "HAMAM"I YAZMAMI İSTEDİ

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; Hey gidi günler hey...

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU!

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU! Kastamonu basınında, İnebolu halkının "birlik-beraberlik", "kenetlenme" kelimeleriyle anıldığı ve güzel başlıklar...

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI İlçemize bağlı Deliktaş köyünde 2002 yılında kapatılan ve kaderine terk edilen eski ilkokul binası, aynı okuldan 60...

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ İlçemiz Zarbana Çayı üzerine kurulması planlanan Kaya Regülatörü ve HES Projesi, ÇED raporunun süresi içerisinde Ba...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:126530

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111950

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:131348

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:117292

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign