İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 28 Ağustos 2024, 09:00 Editör: Editör

"YÜZ İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ?" DEDİK, YÜZLERCESİ "BEN DE VARIM" DEDİ

Milli mücadele kahramanlarının torunları Çılgın Türkler coştu bir kere...

Tutabilene aşkolsun.

Birlik-beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneği veriliyor, İnebolu halkından tam destek geliyor,  "Huzurevi kapanmasın"  projemiz çığ gibi büyüyor...

Sadece İnebolulular değil, İnebolu'da görev yapan memurlar, kumbarasını getirip katkı veren çocuklar, askerler, emekliler, esnaflar, iş insanları ve İnebolu dışında yaşayanlar, İnebolu sevdalarını üst düzeyde gösteriyor.

Her birinden Allah razı olsun.

İnanıyorum ki bu kampanya yediden yetmişe herkesi kenetleyecek ve inanılmaz rakamlara ulaşacak.

Fikir aşamasından, proje aşamasına, akabinde icraata geçirilerek hem huzurevinin kapanmaması, hem de yeni ve modern bir huzurevi binasının yapımı başarılırsa  bu gurur hep birlikte yaşanacak İNŞALLAH.

Öncelikle belirtmeliyim ki, İstanbul'da yaşayan, fakat kalbi İnebolu için çarpan, merhum babası Hacı Hasan Kuru gibi gönlünü hayır işlerine açan Hüseyin Kuru abinin beni telefonla arayıp "Bülent kardeşim sen İnebolu'nun kanaat önderlerinden birisin, öyle bir yazı yaz ki; Yüzer bin lira verecek 150 kişi bulalım, 15 milyonla yeni huzurevi binasını yapalım, önce inanalım, biz İnebolulular bu işi başarırız" cümleleri ilk kıvılcımı ateşledi. İlk 100.000 TL yide rahmetli babası adına bağışlayacağını belirtti. Akabinde bu rakamı 200.000 TL ye çıkardı. Allah razı olsun.

Bu teşvik ve motivasyonla aldım elime kalemi. Zihnimde oluşturduğum cümleler kısa bir sürede kağıda dökülüverdi ve "100 İNEBOLU SEVDALISI BULAMAYACAK MIYIZ? " başlıklı yazı çıktı ortaya. Ben her yazımı gazeteye vermeden önce 10-15 kere okurum. Bu yazıyı da okudum ve  gazeteye basılması için verdim. Yeni İnebolu Gazetesi sahibi Kadir Yıldırım'da okudu, onayladı ve destekledi fikrimizi. İş artık halkın okuyup hangi tepkiyi vereceğine kalmıştı...

23 Ağustos Cuma günü gazete dağıtıma çıktı ve sabah erken saatlerde telefonum çaldı. Arayan Mehmet Taşlıgil'di. Yazıyı okuduğunu, güzel bir fikir olduğunu, rahmetli babası Hacı Halit Taşlıgil'in üniversite yurdu yapımı için ayırdığı 200.000 TL yi Huzurevinin yapımı için babası adına aktarmak istediğini ve bu kampanya için her türlü desteğe hazır olduğunu ifade ediyordu. Bu kampanyanın başarıya ulaşması için öncü olan ve ilk kıvılcımı ateşleyerek örnek teşkil eden Mehmet abinin İnebolu sevdası ve hayır hizmeti her şeyden önce geliyor, babası Hacı Halit Taşlıgil'in yolunda yürüyordu. Allah razı olsun.

Gazete dağıtıldıktan bir-iki saat sonra yazımızın sosyal medya aracılığıyla okuyucuya ulaşması inanılmaz karşılık buldu.

Tekirdağ'da iş insanı Amcamın oğlu Nevzat Yağcıoğlu 200.000 TL. ile desteğini ilk açıklayanlardan oldu. Hayır işi söz konusu olduğunda her daim elini taşın altına koyanlardan olduğunu bir kez daha gösterdi. Allah kendisinden razı olsun.

Yine Hemşehrimiz Rahmi Hücümenoğlu sosyal medya hesabıma mesaj yazarak "Huzurevi için başlattığınız çalışmayı tebrik ediyor, 200.000 TL ile katılarak destek vermek istiyor, çevremdeki herkesi bu kampanyayı desteklemek için harekete geçireceğimi taahhüt ediyorum" cümleleriyle gönlümüzü fethetti. Allah razı olsun.

Huzurevi personeli bir kaç kişinin bizzat işyerime gelerek, köşe yazısıyla başlattığımız kampanyadan ve huzurevinin kapanmaması için vermiş olduğumuz destekten dolayı teşekkür etme nezaketinde bulunmaları ve huzurevi personeli olarak 250.000 TL ile kampanyaya katılım sağlamaları takdire şayandı. Her birinden Allah razı olsun.

Gazetenin dağıtımından bir gün sonra yani Cumartesi sabahı telefonum çaldı. Arayan Belediye Meclis üyesi ve Belediye Başkan Vekili Necmi Mankaloğlu'ydu. Yazıyı yeni okuduğunu, okurken çok duygulandığını ve gözlerinin dolduğunu, fikri desteklediğini, pazartesi günü ilk işinin Kaymakam beyi ziyaret ederek, bu kampanya için bir komisyon kurulmasını talep edeceğini ve o komisyonda bizzat görev almak istediğini belirterek İnebolu sevdasını üst düzeyde gösteriyordu. Kendisine duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum.

İsmini buradan yazamadığım onlarca İnebolu sevdalısı kampanyamıza kapasitesi ve tasarrufu dahilinde katılım sağlayarak gönlümüzde taht kurdular. Allah hepsinin birini bin etsin İNŞALLAH.

Bu kampanyayı sosyal medya aracılığıyla başlatan ve büyümesine öncülük eden Yeni İnebolu Gazetesi sahibi Kadir Yıldırım'ın da katkısını göz ardı edemeyiz. İnebolu söz konusu olduğunda her daim elini taşın altına koymuştur. Bunu böyle biliriz.

İnanıyorum ki bu kampanya resmiyete kavuştuğunda açılan "Huzurevimiz kapanmasın" hesaplarında patlama yaşanacak. İnebolu sevdalıları âdeta birbiriyle yarışacak.

İstiklâlin yolu, Kurtuluşun kapısı, Çılgın Türkler diyarı İnebolu halkı içinden onlarca, yüzlerce...

Dr. Salih Osmanoğlu, Hacı Halit Taşlıgil, Hacı Hasan Kuru, Hacı Mehmet Aydın, Bülent Özyürük, Prof.Dr. Oğuz-Türkân Kayaalp; Prof.Dr. Şükrü Bozkurt, Mecit Çetinkaya, Mustafa Şerbetçi, Mehmet Reis'ler çıkacaktır. 



  |  Bu haber 782 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

HER ÇOCUK MELEK, TÜM ÇOCUKLAR "NARİN"DİR!

HER ÇOCUK MELEK, TÜM ÇOCUKLAR Bir şeyler yazmak istiyorum...

AZİZE ANA YİBO'DAN BELÇİKA'YA BAŞARI ÖYKÜSÜ

AZİZE ANA YİBO'DAN BELÇİKA'YA BAŞARI ÖYKÜSÜ İnebolu Azize Ana YİBO’da yatılı okuyan ve zekasıyla gelecek vadeden gencimiz Olcay Bay, Ortadoğu Teknik Üniversite...

JENERASYON FARKI

JENERASYON FARKI Zaman hızla akıp gidiyor...

HUZUREVİ İÇİN 25+25 FORMULÜ

HUZUREVİ İÇİN 25+25 FORMULÜ İnebolu Huzurevi için uğraş veren Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı İnebolulu hemşehrimiz Gökhan Yüksel, bu ko...

EĞİTİMİN TOPLUMDAKİ ÖNEMİ

EĞİTİMİN TOPLUMDAKİ ÖNEMİ Eğitimli insan diyince bizim toplumumuzun büyük çoğunluğunun anladığı akademik bilgiye sahip olmak ve bunu diploma ...

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; "HAMAM"I YAZMAMI İSTEDİ

AVUKAT HASAN HÜSEYİN BEY; Hey gidi günler hey...

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU!

ÖYLE BİR SEVDA Kİ BU! Kastamonu basınında, İnebolu halkının "birlik-beraberlik", "kenetlenme" kelimeleriyle anıldığı ve güzel başlıklar...

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI

HAYIRSEVER İŞ İNSANI OSMAN ARSLAN MEZUN OLDUĞU OKULU AYAĞA KALDIRDI İlçemize bağlı Deliktaş köyünde 2002 yılında kapatılan ve kaderine terk edilen eski ilkokul binası, aynı okuldan 60...

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ

ZARBANA ÇAYI HES PROJESİ İPTAL EDİLDİ İlçemiz Zarbana Çayı üzerine kurulması planlanan Kaya Regülatörü ve HES Projesi, ÇED raporunun süresi içerisinde Ba...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:126530

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111950

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:131348

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:117292

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign