İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
HOLLANDA'DAN KASTAMONU'YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDULARTarih 04 Ekim 2024, 20:50 Editör: Editör

HOLLANDA'DAN KASTAMONU'YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDULAR

Kastamonu-Hollanda Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Şakrak gazetemize ziyarette bulundu. Ziyarete Mustafa Şakrak’ın eşi ve İnebolu Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Mankaloğlu da katıldı.

Hemşehrimiz Mustafa Şakrak, ziyaret  sırasında dernek faaliyetleri hakkında gazetemiz sahibi ve genel yayın yönetmeni Kadir Yıldırım’a bilgi verdi.

Hollanda’da Kastamonulu hemşehrilerimizi bir araya getirmek, birlik ve beraberlik içinde dayanışmayı güçlendirmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Şakrak, “Necmi hocamla daha önce dernek başkanlığını yürüten İlknur Değirmenci vasıtasıyla tanıştık. Necmi Hocamın koordinesi ve sorumluluğunda öğrencilere burs ve kurs desteği veriyoruz. Bu sene 9 öğrenciye liselere ve üniversiteye hazırlık amacıyla kurs desteği veriyoruz. 19 öğrenciye de burs desteği sağlıyoruz. Burslarımız sadece İnebolu’daki öğrencilere değil, müracaat olduğu taktirde tüm ilçeleri kapsıyor. 2024-2025 öğretim yılında burs verilecek 20 öğrencilik listede Bozkurt ve Doğanyurt’tan da öğrencilerimiz var.” dedi.

Öğrenci burslarının Ekim ayından itibaren 9 ay verileceğini ifade eden Şakrak şunları söyledi:

“Bu konuda bizlerin her daim yanında olan eğitimin duayeni İnebolu’daki elimiz, ayağımız Necmi Hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Hocam olmasa biz bu öğrencilere ulaşamazdık. Ayrıca yeni görevi Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde de başarılar diliyoruz. Bu görevi de layıkıyla yerine getireceğine inancımız tamdır.”

Öğrencilere kurs ve burs desteğinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine de destek olduklarını dile getiren Şakrak, “Her sene Ramazan öncesinde Kastamonu’nun kurayla seçilen 2 ilçesine 100 aileye kumanya yardımında bulunuyoruz. Bizzat Hollanda’dan gelerek ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz. Bu sene de bu yardımlarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Mankaloğlu da açıklamasında, “Mustafa Başkana ve eşine hoşgeldiniz demek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. Gurbetteki saygıdeğer hemşehrilerimiz ve vatandaşlarımız sayesinde öğrencilerimize verilen burs ve kurs desteği çok önemlidir. Kendilerine minnettarız. Eğitimin gönül elçilerine en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni İnebolu Gazetesi olarak Dernek Başkanı Mustafa Şakrak ve yönetimi ile Belediye Başkan Yardımcısı emekli eğitimci Necmi Mankaloğlu ve tüm hayırseverlere teşekkür ederiz.



  |  Bu haber 380 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAYMAKAM UÇAR KÖYLERE ELİ BOŞ GİTMEDİ; VERDİĞİ MÜJDELERLE KÖYLÜYÜ SEVİNDİRDİ

KAYMAKAM UÇAR KÖYLERE ELİ BOŞ GİTMEDİ; VERDİĞİ MÜJDELERLE KÖYLÜYÜ SEVİNDİRDİ Kaymakam Necdet Uçar, hafta sonu ziyaret ettiği köylerde verdiği müjdelerle köylüyü sevindirdi.

KÜLTÜREL BİR ÖNERİ; "İNEBOLU EDEBİYAT GÜNLERİ"

KÜLTÜREL BİR ÖNERİ; Evet ne kadar şanslıyız değil mi?

KAYMAKAM UÇAR'DAN TALİMAT: ÇİFTÇİYE KÖYDE EĞİTİM VERİLECEK

KAYMAKAM UÇAR'DAN TALİMAT: ÇİFTÇİYE KÖYDE EĞİTİM VERİLECEK Kaymakam Necdet Uçar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ziraat mühendislerinin ilçemizin tüm kö...

KUYUMCU KÂZIM

KUYUMCU KÂZIM Bu yazımın fikir babası Fatih Orhan...

REİS GIDA'YA 'TÜRKİYE'NİN KAHRAMANLARI' ÖDÜLÜ

REİS GIDA'YA 'TÜRKİYE'NİN KAHRAMANLARI' ÖDÜLÜ Reis Gıda, sürdürülebilir tarım projeleri ve yerel üreticilere sağladığı değerli katkılar ile dikkat çekerek “Türki...

"KASTAMONU PASTIRMASI" LEZZETİYLE RAKİPSİZ

İlgimi çekecek bir yazı düştüğü zaman önüme...

İNSAN OLABİLMEK

İNSAN OLABİLMEK İnsanlara kim olduğu sorulduğunda alınan cevap yetiştiği kültürel ve sosyal alanların rollerine göre tanımlamalardı...

KAZLA (ÇUBUK) KÖYÜNÜN KİTABINI YAZACAK

KAZLA (ÇUBUK) KÖYÜNÜN KİTABINI YAZACAK Emekli gemici Mehmet Arslan, eski adı Kazla olan Çubuk Köyü hakkında yıllardır biriktirdiği belge ve bilgileri bir ...

OYSA Kİ HUZUREVİ İÇİN RÜZGARI ARKAMIZA ALMIŞTK!

OYSA Kİ HUZUREVİ İÇİN RÜZGARI ARKAMIZA ALMIŞTK! Olumlu bir süreç yaşadık...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:126716

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:112128

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:131646

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:117502

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign