İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Kıbrıs Gazisi babanın dramıTarih 10 Aralık 2012, 18:19 Editör: Editör

Kıbrıs Gazisi babanın dramı

İnebolu'ya bağlı Yunus köyünde yaşayan Çilmek ailesi, anne Zahide Çilmek'in 3 ay önce vefat etmesiyle zor günler yaşamaya başladı. Doğuştan sakat Sefer (37) ve Sabri Çilmek (35) kardeşlerin bakımı Kıbrıs gazisi baba Mustafa Çilmek'e (59) kaldı. Ailenin en küçük oğlu Soner Çilmek (26) ise motosikletten düşerek belinden sakatlandı.

-Kıbrıs gazisinin fedakarlığı-

Üç çocuğun yükünü sırtlanan Mustafa Çilmek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1974'deki Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldığını ve gazilik maaşı aldığını belirtti. Eşi Zahide Çilmek'in 3 ay önce vefat etmesiyle 3 oğluna birden bakmak zorunda kaldığını ifade eden Çilmek, "Annelerini kaybetmek beni yıktı. Çocukların yükü bana çok ağır geldi. Yemek, çamaşır, bulaşık ve diğer işleri ben tek başıma yapmak zorunda kaldım" dedi.

İki oğlunun menenjit hastalığına bağlı sakat doğduğunu ifade eden Çilmek, "Sakat doğan oğullarımın biri 37, diğeri 35 yaşındalar. Üçüncü oğlum Soner de motosikletten düşerek sakat kaldı. Yani üç tane sakat evladıma bakıyorum" dedi.

Bu da yetmez gibi annelerini 3 ay önce kaybettiğini dile getiren Çilmek, "Benim yüküm o zaman daha ağırlaştı. Çamaşırlarını yıkıyorum, yemeklerini yapıyorum, yemeklerini yediriyorum. Anneleri varken çamaşır ve yemek işlerini yapıyordu. Şimdi üç sakat çocuğumla yaşam mücadelesi veriyorum" diye konuştu.

Eve giden yol çöktüğü için patika yoldan geçerken çocuklarının düşme tehlikesi yaşadığını ifade eden Çilmek, yetkililerden yardım istedi.

-En küçük oğul Soner Çilmek-

Ailenin en küçük oğlu Soner Çilmek ise motosikletten düştükten sonra belinden sakat kaldığını belirterek, heyelan nedeniyle evlerinin yolunun kapandığını ve evden dışarı çıkmakta zorluk çektiklerini belirtti.

Annesini çok özlediğini söyleyen Çilmek, "Annem bize çok iyi bakıyordu. Her gece annem rüyama giriyor" diye konuştu.

Celal Bekiroğlu / İNEBOLU



  |  Bu haber 6468 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125672

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111218

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130194

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116420

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign