İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU FEDERASYONUNDA YAPRAK DÖKÜMÜTarih 13 Kasım 2014, 10:35 Editör: Editör

İNEBOLU FEDERASYONUNDA YAPRAK DÖKÜMÜ

İstanbul’da 2011 yılında kurulan İnebolu Dernekler Federasyonu’ndaki 9 dernekten 5’i federasyonla yollarını ayırdı.

İnebolu Dernekler Federasyonu’nun kurucu başkanı ve şimdiki genel başkan vekili Hasan Vural, gazetemize zehir zemberek bir açıklama yaparak federasyondaki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Genel Başkan H. Selami Çelebioğlu’nu siyasi amaçları ve kendi egolarını tatmin etmek için federasyonu kullanmakla suçlayan Vural, “Demokrasi olgusunu içinize sindirememişsiniz, korkularla bu federasyon yürümez” dedi.

Vural basın açıklamasında şunları söyledi:

“16.11.2011 günü kurucu başkan olarak İnebolu Dernekler Federasyonu kurulmuş olup 6 ay kurucu başkan olarak devam ettiğim Federasyonda tüzüğümüz gereği tekrar bir seçim yapılmıştır. Tek aday tek liste ile yapılan seçim sonucunda başkanlık görevine Sayın Selami Çelebioğlu getirilmiştir.

Şahsım Hasan Vural olarak Genel Başkan Vekilliğine getirildim, görevde bulunduğumuz süreç içerisinde uyuşmazlıklar ve  anlaşmazlıklar hasıl olmaya başlamış olup, Federasyonumuza bağlı ve üye olan 2 derneğimiz üyelikten ayrılmıştır.

Siyasi olarak kendi düşüncelerini savunduğu partinin üye derneklere de benimsetilmeye çalışılması ve herkes, her dernek benim partimin yanında olsun, kimse başka bir partide siyaset yapmasın anlayışıyla hareket ediliyor. İneboluluların siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda başarılar elde etmesi hedefine yönelik çalışmalar yapmak, hemşehrilerimizden milletvekili seçilmek isteyen ehli kişilere yardımcı olmak, hemşehrilerimizin her siyasi partiden Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi, İlçe Başkanı olabilmeleri konusunda Federasyonumuzca destek verilmesi, tabandan gelen ilgi talep doğrultusunda çalışmalar yapmaktı amacımız. Ne oldu, maalesef yapılması gerekenler yapılmadı, Federasyon niye var ve amaçları nelerdir.

Herkes istediği siyasi partide üye olabilir, siyaset yapabilir. Ne oldu birdenbire şahsım siyasi bir partiye geçince limana demir atmış gemi gibi kaldınız. Seçim zamanları insanları Yönetim Kurulu üyelerine çay, kahve eşliğinde sohbetli toplantı yapalım diye gündem bile yapmaktan kaçtınız. Tüm uyarılarıma rağmen fiziki tartışma boyutlarına kadar getirdiniz meseleleri. Sizlere istifa edip bırakın dedik, kongre tarihi bile almaktan kaçtınız. Sebep neydi, demokrasi olgusunu içinize sindirememişsiniz, korkularla bu Federasyon yürümez, Federasyonu kendi egolarınızı tatmin etmek, elalem şucu bucu desin diye kullanamazsınız, bu Federasyona emek veren derneklerle, emek sarf etmemiş olan dernekleri karıştırdınız.

Federasyon toplantılarında her şey göz önünde olmuştur. Federasyona bağlı 3 derneğimiz daha üyelikten ayrılma kararı alıp, üyelikten ayrılmışlardır. Toplamda 5 derneğimiz gerçekleri görüp yapılan ayak oyunlarının kimseye fayda sağlamayacağını anlamıştır.

Doğru birdir ikinci bir doğru yoktur, bu bağlamda gerçekleri söylemek ve değerli İnebolulu hemşehrilerimizin olanlardan haberdar olması konusunda Başkan Vekilliğinden istifa ederken yapılan yanlışları söylemek boynumun borcudur.    

Şahsım olarak yol arkadaşlarıma aldığım karar doğrultusunda İnebolu Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekilliğinden 12.11.2014 tarihi itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Federasyondan istifalar benden sonra da devam edecektir.

Kurucu olduğum günden beri, beni yalnız bırakmayan değerli Dernek Başkanlarım, Başkan Yardımcılarım, Kadın Kolları Başkanlarım, Gençlik Kolları Başkanlarım, tüm üyeler ve hemşehrilerime, Yönetim Kurulu Üyelerime sonsuz teşekkür ederim.”



  |  Bu haber 8750 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign