İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 04 Şubat 2015, 21:40 Editör: Editör

"İSTİKLALİMİZİN LİMANI İNEBOLU İLE GURUR DUYUYORUZ"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Kastamonu’da önemli açıklamalarda bulundu.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, AK Parti İnebolu İlçe Gençlik Kolları üyesi gençlerin “İnebolu seninle gurur duyuyor” şeklindeki tezahüratlarını karşılıksız bırakmayarak, “Bütün milletimiz gibi biz de İnebolu ile gurur duyuyoruz. İstiklalimizin limanı İnebolu ile gurur duyuyoruz” dedi.

Konuşmasına Kastamonu’ya bağlı ilçelerin tek tek isimlerini sayarak başlayan Başbakan Davutoğlu, İnebolu’yu ana arterlere bağlayacak yol projesini gerçekleştirerek İnebolu Limanı’nı da Türkiye’nin en önemli limanlarından biri olmasını istediklerini söyledi.

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Kastamonu’dan yüzde 65 oy ve 3 milletvekilliği isteyen Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“AK Parti zirvelerin harekedir. Uludağ’ın, Erciyes’in, Ağrı’nın, Toroslar’ın, Kaşkarlar’ın ve Ilgaz’ın zirvesinin adıdır AK Parti hareketi. Biz herhangi bir zorlukla karşılaştığımızda gözümüzün önünde bir anda o ulu manevi önderler belirir. Evliyalar şehri Kastamonu’nun önderleri gibi. Ve arkamızda o dağları hissederiz. Anadolu’nun yüce dağlarını Ilgaz’ı hissederiz ve ne büyük güçlükle karşılaşırsak karşılaşalım Allah’a tevekkül eder ama bir an dahi istikametimizden şaşmayız, yolumuzdan dönmeyiz.”

“İNEBOLU’DAN O MÜBAREK CEPHANELERİ TAŞIYAN ULU ÖNDERLERİN KURDUĞU TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET YAŞAYACAK”

“Biz Selçukluyu Osmanlıyı o adalet anlayışını medeniyet anlayışını bugüne getireceğiz, geleceğe insanlığa bir destan bir ders olarak taşıyacağız inşallah. Türkiye Cumhuriyeti devleti İnebolu’dan o mübarek o zor şartlarda cephaneleri taşıyan o ulu önderlerin, hanımların, bacıların kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet yaşayacak. O devletin yaşaması için, o devletin bu milletin onurunu ve vakarını temsil edecek şekilde güçlenmesi için gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz.”

“Nasıl 19 Kasım 1920’de o ümitsizlik içindeki milleti Milli Mücadele’ye çağırmak için Kastamonu’ya gelmiş ve Nasrullah camiinde bir hutbe bir konuşma irad etmişse 2001’de AK Parti kadrolarının yola çıkışı da o konuşmanın bugüne yansımasıdır. Biz de bir milli mücadele veriyoruz. 2001’de çok zor şartlarda devraldığımız bir devleti 2015’te önemli küresel güçlerin dönem başkanlığı olan G20 dönem başkanlığı noktasına getirdik. Hamdolsun, aziz milletimize armağan olsun.”

“KASTAMONU’YA 4.4 MİLYAR LİRALIK YATIRIM GETİRDİK”

“Şeyh Şaban-ı Veli’den ders almış olan herkes manen Kastamonulu’dur. Onun için biz de Kastamonulu’yuz. Dönemimizde Kastamonu’ya çok büyük hizmetler yapıldı. Kastamonu’ya 4.4 milyar liralık yatırım geldi.”

“Kastamonu’ya 2006’da üniversite kazandırdık. 2013’te hava limanı kazandırdık. İnebolu Limanı ihya ettik, güçlendirdik. Bir çok hizmetler yaptık. Bölünmüş yolları 44 kilometreden 244 kilometreye çıkardık.”

“Hem Orman ve Su İşleri Bakanımızla, hem Kalkınma Bakanımızla konuştum, Kırık Barajı ile ilgili bütün bürokratik engeller kalkacak ve Kırık Barajı yapılacak inşallah. Ne gerekiyorsa takip edeceğiz yapacağız. Yine 37 bin dönüm araziyi sulayacak olan Araç Barajı için inşallah Martta inşaata başlıyoruz. Ayrıca 17 taşkın koruma tesisi, 27 göleti de Kastamonu’ya armağan edeceğiz.”

“Kastamonu’ya yakışır bir kapalı spor salonunun da en kısa zamanda yapılması için talimatı vereceğiz. Spor salonları, statlarla inşallah Kastamonu’nun ihtiyaçlarını karşılayacağız, hiç tereddüdünüz olmasın.”

“Karaçomak deresi ıslahı ile ilgili bütün işlemler tamamlandı. Bu ıslah çalışmasına başlıyoruz. O da hayırlı mübarek olsun.”

“İNEBOLU’YU AKDENİZ’E BAĞLAYACAĞIZ”

“Çok önemli bir proje Ilgaz tüneli inşallah en kısa sürede tamamlanacak ve Kastamonu-Çankırı arası 1 saat daha azalacak. Bu şu demek İnebolu’da düşünün bir an Şehit Şerife Bacı’nın ve diğer bir çok bacıların o an çok zor şartlarda sırtlarında top gülleleri ve mermileriyle yola çıkan bacıların, cephane taşıyan yiğitlerin cepheye yürüyen Kastamonulu aziz insanların o yaşadıkları zorluklar, Ilgaz Tünelinin yapılmasıyla İstiklal Savaşının büyük kahramanlarının cephane taşıdığı yollar da artık duble yollarla en güzel şartlarda İnebolu’yu Türkiye’nin ana arteri olan Ankara-İstanbul ana karayoluna bağlayacağız, oradan da bir taraftan Akdeniz limanlarına indireceğiz, bir taraftan da tabi İstanbul’umuza, Ankara’mıza, Batı Karadeniz’in en ana arterini tamamlamış olacağız.”

“İSTİYORUZ Kİ İNEBOLU LİMANI TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ LİMANLARINDAN BİRİ OLSUN”

“İstiyoruz ki İnebolu özel bir liman olarak ülkenin en önemli limanlarından biri olarak ve Kastamonu Osmanlı eyalet merkezi, istiklalimizin cephane ve lojistik merkezi Kastamonu da bu sefer ekonomimizin lojistik merkezi olsun. Ulaşım hatları üzerinde Kastamonu tarihte hak ettiği yeri bugün de alsın. Onun için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu bağlantıları kuracağız geliştireceğiz. 400 yataklı hastaneyi de en kısa zamanda inşallah tamamlayacağız.  400 yataklı hastaneyi de en kısa zamanda tamamlayacağız. Tıp fakültesinin hastane sorununu da çözeceğiz.”

“TARİHİ ESERLERDEN BİR ÇAKIL TAŞI DAHİ DÜŞMEYECEK”

“Kültür ve Turizm Bakanımızın özellikle bugün bana refakat etmesini istedim. Çünkü bugün gözümün nuru gibi gördüğü şehirlerden biri Kastamonu’dur. Kastamonu bir eyalet merkezi, bir beylik merkezi olarak da, evliyalar şehri olarak da kültürel mirasımızın en güzel en güzel en nadide eserlerini bünyesinde barındırıyor. Şu ana kadar 163 tarihi eserin restorasyonunu tamamladık. Belediye Başkanımıza söyledim. Bu tarihi eserlerden bir tek çakıl taşı dahi düşmeyecek. Tek bir tarihi eserimiz dahi ihmal edilmeyecek. Yoksa hesabı veremeyiz, ne bu dünyada, ne ahirette. Bunun için ben de bizzat takip edeceğim. Ahşap sanatımızın en güzel eserleri burada. Hangi açıdan bakarsanız bakın Kastamonu turizm açısından da keşfedilmemiş bir hazinedir. Şehir kültürümüzün yaşayan en güzel örneklerindendir. Bu kültürü yaşatmaya kararlıyız. Bütün şehirlerimizin de olduğu gibi Kastamonu’nun da emrindeyiz, Kastamonu’nun da hizmetindeyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.”

“Bu adımların atılabilmesi için Ankara’da Şehit Şerife Bacı’nın kutsal emanetini koruyanların iktidarda olması lazım. Bu milletin yükselişinin öncülerinin iktidarda olması lazım. Onun için sizden söz bekliyorum. Kastamonu’da oylarımız sürekli yükseliyor. Ama bu sefer yüzde 65 istiyoruz. Bir daha da hiçbir seçimde 30 Mart’ta olduğu gibi son dakikaya kadar bekletmeyin.”

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasından sonra tek liste ile yapılan seçimde il başkanlığına Avukat Halil Uluay seçildi.

Kongrenin ardından Kastamonu Valiliği ve Kastamonu Belediyesi’ni ziyaret eden Başbakan Davutoğlu’nun Kastamonu gezisine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Süleyman Soylu, milletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen katıldı.

Başbakan Davutoğlu, akşam saatlerinde uçakla Ankara’ya döndü.



  |  Bu haber 7836 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125640

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign