İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
KAYMAKAM ATASOY ŞEHİT BİNBAŞIYI ANLATTITarih 07 Ağustos 2015, 08:34 Editör: Editör

KAYMAKAM ATASOY ŞEHİT BİNBAŞIYI ANLATTI

Muş’un Malazgirt ilçesinden İnebolu’ya atanan Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, geçen 27 Temmuz’da eşinin ve çocuklarının yanında PKK’lı teröristlerin saldırısına uğrayarak şehit olan Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ile ilgili anılarını anlattı.

İnebolu’daki görevine başlayan Kaymakam Atasoy, kurum müdürleri ile yaptığı toplantıda, Malazgirt’te 1 yıl birlikte çalıştığı binbaşı Arslan Kulaksız’ın şehit edilmesinin kendisini derinden üzdüğünü söyledi.

İnebolu’ya atanması nedeniyle Malazgirt’teki görevinden ayrıldıktan bir hafta sonra binbaşı Kulaksız’ın şehit haberiyle yıkıldığını anlatan Kaymakam Atasoy zaman zaman duygulandığı konuşmasında şunları söyledi:

“HER CUMA BİR KÖYE GİTTİK”

 “Ben pek merkezde Cuma namazı kılmam. Genellikle köylere giderdim. O rahmetli binbaşımı da yanıma alırdım. Dedi ki şu dağın başındaki camide kılalım dedi. Yol falan yok. Oraya helikopterle mi gider acaba dedim. Ama şunu da biliyoruz, ulaşamadığın yer senin değildir. Gerekiyorsa 3 bin rakamlı yere de gitmeniz gerekiyor, ziyaret etmeniz gerekiyor. Gerçekten yüreğim burkuldu. Bir vatan evladı, çok hassas değerleri vardı. Çok sıradışıydı. Bir ilçe jandarma komutanı her Cuma benimle Cuma namazına gelmez. Biz her Cuma bir köye gittik, köyde vatandaşla cami içinde sohbetler ettik. Güzel sohbetler ettik. Gerçekten devletin sadece bir güler yüzünü göstermeniz bir şey ifade etmiyor ki. Üniformalı görevlilerimizin de devletin sıcak yüzünü vatandaşımıza göstermesi gerekiyor. Biz onu hissettirdik diye düşünüyoruz.”

“RAMAZAN’DA 20 GÜN VATANDAŞIN EVİNDE İFTAR YAPTIK”

“Rahmetliyle biz sırt sırta verir çalışırdık. Gecem gündüzüm jandarmanın içinde geçerdi. Çok icraat ve faaliyetlerin içindeydik. Eşi de kendisiyle gurur duyuyor. Ben de rahmetliyle hem gurur duyuyorum, hem öğünüyorum. Durduk yere o şehit olmadı, biz Ramazan ayında 20 gün boyunca vatandaşların evinde iftar yaptık. Korumalarımızı yanımıza almıyorduk. Özel araçlarımızla arkalı önlü giderdik. Evlerimiz de zaten yan yanaydı. Halkla beraber olup halkla iç içe olmak için çaba sarf ediyorduk. Tabi biz oradan ayrıldık. Eşinin hala o üzüntüsü, o nidaları kulaklarımda. İnşallah gereği yapılıyor şu anda. Herkesin vicdanı inşallah rahatlar. İnşallah ülkemiz gerçekte o aradığı huzura sükunete inşallah bir an önce kavuşur. Allah gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Onun vefat haberinden sonra birkaç gün kendimizi toparlayıp öyle göreve başladık.”

BİNBAŞININ SON TWEET’İ

“Ateş düştüğü yeri yakıyor ama bana 10 Temmuz’da attığı bir mesaj var binbaşımın. ‘Güzel şeyleri herkesle yaşayabilirsin ama acıları sadece dostlarınla yaşayabilirsin’ diye. Gerçekten o acıyı hep beraber yaşamamız gerekiyor. Unutmak da unutturmak da doğru değil.”



  |  Bu haber 8622 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130174

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign