İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
LİMANA EN YÜKSEK TEKLİFİ ETİ BAKIR VERDİTarih 30 Kasım 2015, 17:06 Editör: Editör

LİMANA EN YÜKSEK TEKLİFİ ETİ BAKIR VERDİ

İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına özelleştirilmesi ihalesinde geçen Cuma günü 5 firmanın kapalı zarfta teklifleri sunmasının ardından bugün pazarlık görüşmeleri gerçekleştirildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlı Ankara Doğal Elektrik Üretim A.Ş.’de (ADÜAŞ) gerçekleştirilen ihalede en yüksek teklif, Eti Bakır A.Ş. tarafından 76 milyon TL olarak verildi.

MURAT DEMİR’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İhalenin ardından gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu Limanı’nın ihale sürecini başından beri çok yakından takip ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik’le birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu makamında ziyaret ederek limanla ilgili bilgi sunduklarını aktaran Demir, “Kastamonu milletvekilleri olarak üçümüz geçtiğimiz hafta başında Sayın Başbakanımızı makamında ziyaret ettik. Ziyarette, İnebolu Limanı ile ilgili tüm görüşlerimi Sayın Başbakan’a bizzat anlattım. Sayın Başbakan da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na direkt olarak talimat vererek ‘İnebolu Limanı ile ilgili her türlü bilgi sahibi olmak istiyorum’ dedi. İnebolu Limanı ile ilgili milletvekilleri ne talep ediyorsa o şekilde süreç işlesin diye bir talimatı oldu. Konu Başbakan ve bizlerin bilgisi dahilindedir” dedi.

“ETİ BAKIR’LA MASAYA OTURACAĞIZ”

İhalenin yaklaşık 1 ay sonra kesinleşeceğini ifade eden Demir, bu süreyi beklemeden Eti Bakır A.Ş. yetkilileriyle masaya oturarak şartları konuşacaklarını belirtti.

Şartların kabul edilmesi halinde sürecin devam edeceğini, aksi halde ihalenin tekrar iptal edileceğini dile getiren Demir, şunları söyledi:

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN LİMAN TALİMATI

“Sayın Başbakan’dan Özelleştirme İdaresi’ne verilen talimat, ‘İnebolu Limanı Kastamonu’ya nasıl yararlı olacaksa o şekliyle sözleşmede alıcı firmaya verilmesidir. Bu anlamda da Kastamonu milletvekilleri olarak bizler sözleşme aşamasında Etibakır yetkilileriyle bir araya gelip tüm şartları İnebolu Limanının geleceği ile alakalı tüm maddeleri görüşüp ona göre sözleşme imzalanacak.

Yaklaşık 1 aylık bir süreç bu. Ama biz önümüzdeki hafta bir araya geleceğiz.  O süreç gelmeden önce firmayla bir araya geleceğiz. İnebolu Limanı ile ilgili şartlarımızı ileteceğiz. Eğer onlar bizim şartlarımıza olumlu cevap verirlerse süreç devam edecek, yok aksi cevap verirlerse ihale iptal edilecek. Bu sayın Başbakanın talimatı. Şu an sayın Başbakan limanla alakalı her şeyi biliyor. Bu konu ile alakalı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı da arayacağız.”

70 MİLYONLUK YATIRIM

Demir, İnebolu Limanı'nda 70 milyon liralık yatırım planlandığını sözlerine ekledi.



  |  Bu haber 8520 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111098

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130042

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign