İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
DEMİR'DEN KARAYOLLARI'NA SERT TEPKİTarih 05 Ocak 2016, 17:02 Editör: Editör

DEMİR'DEN KARAYOLLARI'NA SERT TEPKİ

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, kar mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgi almak ve istişarelerde bulunmak üzere İnebolu’ya geldi.

İnebolu Öğretmenevi’nde Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, il genel meclis üyesi Özdal Taşçı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Selahattin Ustabaşı ve diğer yetkililerle bir araya gelen Demir, toplantının ardından gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sahildeki yoğun kar yağışının özellikle köylerde yaşamı olumsuz etkilediğini belirten Demir, “İnebolu’ya özellikle gelmemizdeki sebep en büyük ilçelerimizden biri olması, köy ağının geniş olması ve sıkıntıların büyük olması. Buradaki arkadaşlarımı ziyaret edip en azından bir istişare edelim, sorunlarını dinleyelim istedik” dedi.

İl Özel İdaresi’nin ekipmanlarının yenilendiğini ifade eden Demir şöyle konuştu:

“İnşallah bir sonraki seneler daha da ekipman sayısını arttırması için biz de elimizden gelen bütün katkıyı İl Özel İdaresi ve Valilik nezdinde sunacağız. Çünkü şartlar belli, şartları bilmek için bölgede yaşamak lazım. O bölgede olmazsanız bu bölgeyi göremezsiniz. ‘Uzaktan davulun sesi hoş gelir’ derler. Buradaki sıkıntıyı Kaymakam bey anlar, il özel idaresindeki arkadaşlar anlar, buradaki sıkıntıyı ilçe başkanı anlar, biz anlarız, burada yaşayanlar anlar. Bir köylü size mesaj atıyor, bizi ölüme mi terk ettiniz diyor. Üç gündür benim köyümde hiçbir şey kalmadı diyor. Biz bir şekilde ona ulaşmalıyız. Ekipman bahanesi asla bulmamalıyız. Eğer karayollarında varsa ondan takviye almalıyız, DSİ’de varsa ondan takviye almalıyız, ormanda varsa ondan takviye almalıyız.”

“İLÇELERİNE İHANET ETMİŞLERDİR”

İl Özel İdaresi’nin köylerdeki kar mücadele çalışmalarına destek veren DSİ, Orman, AFAD ve UMKE yetkililerine ve ekiplerine teşekkür eden Demir, bu çalışmalara gereken desteği vermeyen Karayolları’na ise sert ifadelerle eleştiride bulundu.

Karayolları’nın sahil bölgesindeki şefliklerin sınıfta kaldığını, ekipmanların garajda yattığını söyleyen Demir şunları söyledi:

 “Telefonlarımıza çıkmayanlara sitem ediyorum. Akşam saat 9’da yatan şeflere lanet ediyorum. Açık söyleyeyim bu kadar ağır konuşuyorum. Telefonlarını kapatanlara, yol güzergahlarında Karayolları anlamında sahil bölgesindeki şefliklerin sınıfta kaldığını söyleyebilirim. Özellikle bu bölgedeki taşeron firmaların biran önce taşeron durumundan çıkartılıp bu bölgenin tamamen Karayolları’nın alması gerekiyor. Kesinlikle böyle olması gerekiyor. Çünkü her şeyi kendi gözümle gördüm ve fotoğrafladım. Örneğin içinde 35 kişi olan bir otobüsün şarampole kaymasında oraya vardığımda bir Karayolları ekibinden kimseyi görmeyişim beni hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü orada İl Özel İdaresi’nin ekipmanları vardı. O yüzden Karayollarının sahil bölgesindeki şefleri sınıfta kalmakla birlikte kendi ilçelerine ihanet etmişlerdir. 50 metrelik bir yol güzergahında hasta yolu açmayan ben yolun dışına çıkamam diyen şefler bu bölgelerde bir daha durmamalı, daha rahat yerler varsa oralara gitmeli. Bu bölgeler maalesef insanların eziyet çektiği yerler, sıkıntı çektiği yerler. Bu sıkıntı dönüp dolaşıp siyasete, bize gelir. Yani milletvekillerinin, kaymakamların, ilçe başkanlarının çalışmadığı anlamına gelir. Bir şefin yaptığı hatalar yüzünden oluyor. Ama iş öyle değil. Ekipmanlar yatıyor. Acil durumdaki şartlar bellidir. Olağanüstü durumlarda bölgenin mülki amirinin buradaki tüm ekipmanları tereddütsüz kullanması gereken bir yetkisi vardır. Bu yetkiyi dahi onlar şef olarak kısıtlamaktadır.”

BABAŞ’A TEŞEKKÜR

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın kendisini arayarak Cide ilçesine 2 tane kepçe gönderdiğini belirten Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kastamonu Belediye Başkanına özellikle teşekkür ediyorum. Ekipmanlarımın tamamını sevk edebilirim diye telefon açan bir belediye başkan var mı Kastamonu’da. Hemen yollayın dedim ve nitekim Cide’ye 2 tane kepçe yolladı. Bu bölgelere birkaç irtibata geçtiğim tanıdığımız belediye başkanlarımız aradı istediğiniz ekipmanları yollayalım dedi. Bunlar böyleyken, Karayolları bölgenin geneline söylemiyorum, bizim bu bölgemizdeki  sıkıntıları yaşatması bir milletvekili olarak beni hayal kırıklığına düşürdü. Onun için çok ciddi sitem ediyorum. Bunun sonuçları ne olursa olsun. Ama özveriyle çalışan diğer arkadaşlara da gerçekten teşekkür etmek lazım. Gecelerini gündüzlerine katıyorlar, telefonları bir dakika susmuyor. Kaymakam bey elinde haritasıyla nokta nokta çalışma yapıyor. Bunlar bir emek ve emeğe de herkes saygı duyup herkesin katkı sunması gerekiyor.”

Demir, Kaymakamlardan ve AK Parti ilçe başkanlarından, ilçelerinin sorunları ile ilgili bir rapor hazırlayıp kendilerine ulaştırmalarını isteyeceğini kaydederek, “Ben herkesin açık yüreklilikle içinden geldiğini, gördüğünü bana yazmasını istiyorum. Yani ne varsa, ne yaşamışsa. Kimsenin kimseden çekinmesine hiç gerek yok. İnşallah bu konuları gerektiği her yere ulaştıracağız. Önümüzdeki dönemlerde yıllarda bu sıkıntıların yaşanmaması için çaba sarf edeceğiz. Kar olsun, başka sorunlar olsun ben yine o bölgede olacağım, Tosya’da olsun Tosya’ya gideceğim. Oralarda olacağım. Yani nerede bu afet varsa ben o bölgede olacağım” şeklinde konuştu.

Demir daha sonra, cep telefonuyla Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’ı arayarak sahil ilçelerdeki köylere destek verilmesi için talepte bulundu.



  |  Bu haber 9560 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign