İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
25 İŞYERİ VE 5 KONUTA GEÇİCİ TAHLİYETarih 15 Ocak 2016, 10:19 Editör: Editör

25 İŞYERİ VE 5 KONUTA GEÇİCİ TAHLİYE

Çatalkaya Sanayi Sitesi’nde 7 Ocak’ta meydana gelen heyelanın ardından Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan rapor Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’a sunuldu.

Kaymakam Atasoy’un makamında yapılan toplantıda, raporun ayrıntıları değerlendirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

İnşaat mühendisleri Yücel Yılmaz, Ragıp Bozkurt, jeofizik  mühendisi Kamer Soylu, jeoloji mühendisi Ramazan Unat tarafından hazırlanan 6 sayfalık raporda, Çatalkaya Sanayi Sitesi’nde risk altındaki toplam 9 binada bulunan 25 işyeri ve 5 konutun geçici tahliyelerinin sağlanması istendi.

AFAD yetkililerinden bilgi alan Kaymakam Atasoy, geçici tahliyesine karar verilen 5 konut sahibine kira yardımında bulunulması için AFAD Başkanlığından ödenek talep edildiğini söyledi. AFAD’ın ayrıca heyelanla ilgili çalışmalar için de ödenek talebinde bulunduğu öğrenildi.

JEOLOJİK ETÜD RAPORU HAZIRLANACAK

Heyelan bölgesinde ön rapor hazırlayan AFAD’ın üniversiteye ve özel bir şirkete bölge için ayrıntılı Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporu hazırlatacağı öğrenildi. Zemin etüdünü de kapsayan raporun hazırlanmasının ardından 7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbilerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun gereğince çıkacak sonuçlar ışığında gerekli çalışmalara başlanacağı bildirildi.

AFETE MARUZ BÖLGE İLAN EDİLEBİLİR

Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporu’nun sonucuna göre projelendirme yapılabileceği veya “Afete Maruz Bölge” ilan edilebileceği ifade edildi. Afete Maruz Bölge ilan edilmesi halinde ise alanın daha da genişleyebileceği, bundan etkilenen işyeri ve konut sahiplerine ise ilgili yönetmelik kapsamında uzun vadeli inşaat kredisi sağlanabileceği dile getirildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

Heyelan bölgesinde hasar tespit çalışmalarını sürdüren AFAD ekibinin bununla ilgili de bir rapor hazırlayacağı belirtildi. Heyelandan 5 işyeri ve 13 aracın zarar gördüğü ifade edildi.

Toplantıya, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, il genel meclis üyesi Özdal Taşçı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Akif Esgel, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyesi Ahmet Çömlekçioğlu katıldı.



  |  Bu haber 8724 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125690

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111230

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116432

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign