İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
MHP İL BAŞKANINDAN UZUNER'E DESTEKTarih 29 Mart 2016, 17:56 Editör: Editör

MHP İL BAŞKANINDAN UZUNER'E DESTEK

MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, geçtiğimiz günlerde AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’in Belediye Başkanı Engin Uzuner’i hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi.

İl ve ilçe yönetimleriyle birlikte MHP İnebolu İlçe Başkanlığında basın açıklaması yapan Maşalacı, Demir’in talihsiz bir açıklamayla Uzuner’e mesnetsiz suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Demir’in, İnebolu Belediyesi’ni denetlemeye gelen müfettişlere sırtını dayayarak Başkan Uzuner’e tehditler savurduğunu söyleyen Maşalacı, “Sayın Uzuner 7 yıllık başkanlığı sürecinde yaptığı belediyecilik anlayışında hiçbir siyasi görüş ayrımı yapmadan hizmetlerine devam etmiştir” dedi.

Demir’in “Dükkan mühürleyen belediye başkanıyla uğraşırım” ve “Bizimle iyi geçinmezsen her ay başına biri dikilir” şeklindeki sözlerinin açık tehdit olduğunu ve cumhuriyet savcılarını ilgilendirdiğini savunan Maşalacı, “Bu tehditlerle İnebolu Belediyesi’ne, AKP’ye sırtını dayayanlara kanunları uygulamamasını tavsiye etmektedir. Bu cüreti nereden aldığını da herhalde açıklayacaktır” diye konuştu.

Maşalacı, şunları söyledi:

“Milletvekili Murat Demir, daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi tribünlere oynamadan önce; keşke söz konusu iş yerinin durumu hakkında yanında oturan AKP ilçe başkanından bilgi edinseydi. O iş yerinin kaçak yapı olduğunu , iş yeri ruhsatının olmadığını, üstelik iş yeri sahibinin başkalarının hakları üzerinde oturduğunu, bu kişilerin iş yeri sahibinden şikayetçi oldukları öğrenseydi. Ziyaret ettiği o işletmenin, sözleşmesinin bitimi tarihinde, Kamu İhale Kanunu ve Belediye Kanunu hükümlerine göre ihaleye çıkarıldığını, bu işletme sahiplerinin de ihaleye girdiklerini ve ihaleyi alamadıklarını, binayı terk etmeyince de kanunlara uygun şekilde tahliye davası açıldığını Murat Demir’e önceden söyleselerdi.”

İNEBOLU LİMANI’NIN ÖZELLEŞMESİ

Konuşmasının devamında limanın özelleştirilmesiyle ilgili Demir’in Uzuner’i ihanetle suçlamasına ve istifaya davet etmesine değinen Maşalacı şöyle konuştu:

“İnebolu Limanı’nın özelleştirilmesinin yolu, İnebolu Belediye Meclisi’nin işletme hakkının devrini oy birliğiyle kabul etmesiyle açılmıştır. Bu süreçte İnebolu Belediyesi bütün taleplerinden vaz geçmiş, sadece balıkçı barınağı ile ilgili olarak dava açmıştır. Bu dava İnebolu’nun hak ve hukukunu korumaktan başka bir şey değildir. Belediye Başkanımız Engin Uzuner’in bu haklı davasında Murat Demir tarafından “hain” olarak nitelemesinin altında yatan asıl neden Kastamonu basınının Murat Demir’in limanla ilgili verdiği bir sürü ayrıntı ve rakamın yazılı hale getirilip getirilmediğini, istenenlerin özelleştirme sözleşmesinde yazılı olup olmadığını sormasıdır. Belli ki geçtiğimiz hafta yerel basınımızda yer alan bütün bu ayrıntılar sözleşmede yazılı değildir. Balıkçı barınağının yapılmasından tutun da, buraya harcanacak miktara kadar her şey sadece ilgili firmanın niyet beyanıdır. Murat Demir, çok iyi bildiğini iddia ettiği liman işinde saydığı hiçbir şeyi sözleşmeye koyduramamıştır.”

“PARALELİ UZAĞINDA ARAMASIN”

MHP İl Başkanı Maşalacı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hızını alamayıp İnebolu’nun ve balıkçıların menfaatlerini korumaya çalışan Belediye Başkanımız Engin Uzuner’i ve yapılan itirazı incelemeye değer bulan Danıştay üyelerini “paralel yapı üyesi’’ olmakla sözde karalamaya çalışan Murat Demir, araya “paralel” lafını sıkıştırıp birilerine yaranmaya uğraşıyorsa önce kendi etrafına bakmalıdır. Kimin kimlerle ilişkisinin olduğunu, hangi sendikalarda kimlerin görev aldığını, kimin kimi yarı yolda bıraktığını görsün. Yine konuşmasında Milletvekili  Murat Demir İnebolu ya yapılacak olan balıkçı barınağı ile ilgili ifadelerde bulundu. Buradan kendisine sesleniyorum!! Kendi  köyünde Balıkçı ruhsatı olan tekne bulunmamasına rağmen yapılacak olan balıkçı barınağı  8 milyon tl ye ihale edildi. 8 Adet balıkçı ruhsatı bulunan ve  teknesi olan Evrenye balıkçı barınağının onarımı 12 milyon tl ye ihale edildi. Fakat 75 adet avlanma plakalı teknesi olan, 480 adet gerçek kişi balıkçı  ruhsatı bulunan İnebolu balıkçı barınağı yenilenmesi için ise   3 milyon harcanacağını belirtiyor. Vekilin İnebolu sevgisi bu mudur? Aradaki farkın yorumunu İnebolu halkına bırakıyorum.”

“Yine açıklamasının devamında iftiralarına ve karalamalarına devam eden Murat Demir, Sanayiciye yer gösterebilmek için İnebolu Belediyesi’nin almak istediği Kurtköy arazilerine nasıl engel oluruz diye hangi il genel meclisi üyelerinin nemalanmak umuduyla, işin içine  İnebolu Köylere Hizmet Götürme Birliği’ni kattıklarını, sonra Kastamonu’da yapılan ihalede hangi Akp’lilerin fiyatı inanılmaz rakamlara çıkarıp ihaleyi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin üzerinde bıraktıklarından haberdar değil sanırım.” “İnebolu’ya ihanet ediyor.” pervasızlığıyla suçlanan Engin Uzuner’in bu arsayı herkesin yararlanabilmesi için canla başla çalışıp İnebolu’ya kazandırdığını, bu yönde Kaymakam tarafından yapılan toplantıda, Akp’lilerin susup, kimlerin bu taşın altına ellerini koyduklarını kimse niye söylemiyor Murat Demir’e? Bu arazilerin geriye kalan kısmını bugün İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası satın almak için uğraşırken ve hevesliyken, hangi Akp’lilerin bu araziyi sırf kendileri için “kapatmaya” uğraştığını Murat Demir’e söyleyen var mı?”

“Eyy Murat Demir sen ve partin gerçekten İneboluyu düşünüyorsanız, İnebolu Limanıyla ilgili söylediklerinizi sözleşmeye koyduramadınız diye, sağı solu suçlayacağınıza, İlçe Başkanınızın ‘Yerel seçimlerden hemen sonra başlıyor’ dediği, İnebolu Hastanesi’nin nerelere takıldığını araştırın. Kendi eş, dost, arkadaşlarınız arasında pay edilmeye uğraşılan Kurtköy sanayi arazisini tüm İnebolu esnafının kullanımına sunmaya uğraşın. ‘Orası heyelan bölgesi değil mi?’ diyeceğinize bir an önce sanayinin üzerine akan suyu ve çamuru engelleyin.”

“Sen, Belediye Başkanımız Engin Uzuner’i hain ilan edip, kendisine tehditler savurmak yerine önce İnebolu halkının tercihlerine saygı göstermeyi öğren. Belediye Başkanımız Engin Uzuner yalnız değildir. Tombaladan da çıkmamıştır. Murat Demir belediye başkanımıza artık tutunacak dalı yok, partisinin bir vekili bile yok diyerek haddini aşmaya devam etmiş ve yine tehditler savurmuştur. MHP 47 yıllık mazisi olan köklü bir siyasi partidir. Evet şuan için mevcut bir vekilimizin olmaması yarın olmayacağı anlamına gelmemektedir, Biz ne Firavunlar gördük Musa’laşan, şu an seninde olduğun gibi bugün varsın, yarın yoksun, yarın da olmayacaksın ve partin de olmayacak. Fakat MHP kıyamete kadar var olacaktır.”

“Netice itibariyle Murat Demir İnebolu’daki belediyecilik faaliyetlerinden o kadar habersiz ki, “Belediye Başkanı İnebolu’ya ne yapmış?” diye sorabiliyor. İlerleyen günlerde kendisine MHP li İnebolu Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları gösteren bültenleri teşkilatımız ciltler halinde gönderecektir. O da bize umarız başta merkez olmak üzere Akp’li belediyelerin yaptığı çalışmaları gönderir.”

“Özetle; İnebolu Belediyesi’nin her tasarruf ve kararı için mahkeme yolu açıktır. Her vatandaşımız bu kararlarla ilgili olarak mahkemeye başvurabilir. İnebolu Belediyesi verilecek her karara uymakla yükümlüdür. Danıştay üyelerini “paralel” olmakla suçlayan Murat Demir elbette mahkemelerden çıkacak kararları ve kararı verenleri de “paralel” ilan edebilir. “Bizimle iyi geçinmezse her ay başına adam dikeriz.” diyerek tehditler savurabilir. Şahsi menfaatlerin peşinde koşanlara mahkeme yolunu göstereceğine İnebolu’ya müfettişler gönderebilir. Etrafına toplanmış,  kendileri siyaset ve hizmet üretmekten uzak kişilerin lafıyla sözüyle bilmeden her topa girebilir. Hepsi kendi tercihidir.”

“Ancak yapamayacağı tek şey şudur: Belediye Başkanımız Engin Uzuner’e “hain” yaftasını yapıştıramayacaktır. İnebolu’nun buna izin vermeyeceğini de yaşayarak görecektir.Vekilimiz olmasa da Biz asıllar buradayız. Belediye başkanımızın yanındayız. AKP il başkanı Halil Uluay’a buradan sesleniyorum. Vekilinizin basın açıklaması yapacağı zaman asılsız sözler söylemesinin önlenmesi amacıyla sizler tarafından bilgilendirilmesini tavsiye ederiz.”



  |  Bu haber 8042 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125672

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111218

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130194

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116420

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign