İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ESKİ DOSTLAR BARIŞTITarih 12 Nisan 2016, 13:41 Editör: Editör

ESKİ DOSTLAR BARIŞTI

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ve Doğanyurt Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın karşılıklı basın açıklamalarıyla yaşanan gerginlik sona erdi.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’un davetiyle İnebolu Öğretmenevi’nde bir araya gelen Uzuner ve Kaya barıştı.

Doğanyurt Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’in de katıldığı yemekte açıklama yapan Uzuner ve Kaya, basın açıklamalarında kullandıkları ifadeler nedeniyle birbirlerinden özür diledi.

Uzun yıllar birlikte siyaset yapan ve merhum Mustafa Bozkurt’un siyasette yetiştirdiği iki isim olan Uzuner ve Kaya, sıcak mesajlar vererek bundan sonraki süreçte omuz omuza çalışacaklarını kaydettiler.

Uzuner ve Kaya, kendilerini yemekte buluşturarak bu ortamı sağlayan Kaymakam Atasoy ve Doğanyurt Kaymakamı Çelik’e teşekkür etti.

Kaymakam Atasoy da ülkemizin birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğu bir ortamda bu tür tartışmaların gereksiz olduğuna vurgu yaparak kendisini kırmayarak yemek davetini kabul eden Uzuner ve Kaya’ya teşekkür etti.

Doğanyurt Kaymakamı Çelik de aynı duyguları paylaşarak yemeği tertipleyen Kaymakam Atasoy’a teşekkürlerini iletti.

SULAR BULANMAYINCA DURULMAZ

Geçtiğimiz günlerde de karşılıklı suçlamalarda bulunan AK Parti Kastamonu milletvekili Murat Demir ve Belediye Başkanı Engin Uzuner Regaip Kandili vesileyle yaptıkları telefon görüşmesinde mutabık kalmışlardı.

Yaşanan bu gelişmeler, “Sular bulanmayınca durulmaz” atasözünü hatırlattı.

İŞTE AÇIKLAMALAR:

Yemekte yapılan açıklamalar şöyle:

DOĞANYURT BELEDİYE BAŞKANI KAYA : İNEBOLU BELEDİYE BAŞKANINI KIRMIŞSAM ÖZÜR DİLİYORUM.

Birkaç gün evvel gerek basın aracılığıyla mevkidamışım İnebolu Belediye Başkanını kırmışsam özür diliyorum. Şu şöyle bilinmelidir ki, İnebolu’suz Doğanyurt, Doğanyurtsuz da İnebolu olmaz. Bundan sonra hem meslektaşım, hem ezeli, hem ebedi arkadaşımla ilçelerimiz için cansiperane çalışmamız gerekiyor. Bir iki günlük bu kırıcı şeyi kaldırma adına burada buluştuk. Bizlerin bu buluşmamızı teşkil eden değerli Kaymakamlarımıza da teşekkür ediyorum. İnebolu Belediye Başkanımız Engin Uzuner beye de teşekkür ediyorum.

İNEBOLU BELEDİYE BAŞKANI UZUNER : İSTEMEYEREK SÖYLEDİĞİM LAFLARDAN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM.

Geçen haftalarda basında gündemde olan bizim de cevap verdiğimiz basın toplantısında isteyerek veya istemeyerek meslektaşım Doğanyurt Belediye Başkanı eski siyasi duayen arkadaşım ustamız aynı olan Ahmet beyin de Sayın Murat Demir’le yaptığı basın toplantısına dayanarak istemeyerek ağzından çıktığını düşündüğüm bazı kelimelerinden dolayı ben de cevap vermek zorunda kaldım. Vermiş olduğumuz cevaptan da hiç hoşnut olmadığımı, bunun yanlış olduğunu gördüm. Sağ olsun Kaymakam bey de böyle bir organizasyon tertip ederek bizleri buluşturdu. Bizim de yapmış olduğumuz hatamız varsa istemeyerek söylediğimiz laflardan dolayı özür diliyoruz. İlçelerin en güzel şekilde kardeşçe hizmetleriyle anılması yönünde böyle bir toplantıyı düzenleyen Kaymakamımıza da teşekkür eder bundan sonraki çalışmalarımız basından hakaret boyutu değil ilçelerimize hizmet yönünde birbirimizden hizmetler, yardımlar alarak devam etmesi umuduyla tekrar Kaymakama teşekkür eder bundan sonra da kardeşane iki ilçe olarak çalışmaya devam edeceğiz.

İNEBOLU KAYMAKAMI ATASOY : İKİ GÖNÜL YAPMAK, BİR BİNA YAPMAKTAN EFTALDİR

Ülkemizin özellikle birlik ve beraberliğe çok ihtiyacı olduğu bu hassas günlerde kırgınlıkları küskünlüklere yer vermemek adına değerli belediye başkanlarımızla beraber olduk. Biz vesile olduk. Zaten mümkünatı yok İnebolu Doğanyurt’a küsmez, Doğanyurt İnebolu’ya darılmaz. Biz sadece aradaki o barışma süresini kısaltılmasına sadece vesile olduk. Mümkünatı yok çünkü eski siyasetçiler zaten iki belediye başkanımız da. Bu konuda siyasi konuda da üzerlerine bir şey söyleyecek durumumuz yok. Ama iki güzide ilçenin birbirinden ayrılmayacağını iki belediye başkanımız da ifade ettiler. Ben özellikle beni mutlu eden iki belediye başkanımızla beraber Doğanyurt Kaymakamımızla yemekte buluştuk. Olay artık tatlıya bağlandı. Önemli olan hizmette yarışmak gerekiyor. Kastamonu’nun en güzide ilçesidir İnebolu. Doğanyurt bizim kardeş ilçemizdir.  Dolayısıyla bu birliği beraberliği bozmamak adına ne gerekiyorsa herkes üzerine düşeni yapması gerekiyor. Kastamonu’nun artık lafla sözle harcayacak zamanı yok. Çok çalışmamız gerekiyor layık olduğu yere ulaştırmak adına. Emin olun turizm potansiyeli çok yüksek ilçeyiz. Doğanyurt-İnebolu arası el değmemiş koylarımız var. Biz bunların hiçbirisinin sunumunu yapamadık. İnşallah bu zamandan sonra biz layıkıyla hizmet edeceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla arada böyle haber uçuran getiren insanlara da biz böylelikle fırsat verdirmemiş oluyoruz. Teşekkür ediyorum değerli belediye başkanlarıma. Böyle beraber olduk  bazen iki gönül yapmanın bir bina yapmadan daha eftal olduğunu ben düşünüyorum. İnşallah özellikle şu zor günlerimizde sıkıntılı günlerimizde birlik beraberliğe  ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Allah birliğimizi beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın diyorum.

DOĞANYURT KAYMAKAMI ÇELİK : “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HAREKET ETMELİYİZ”

Hep birbirini seven, birbirine karşı hassas olan iki belediye başkanımız var. Sonuçta yıllarını beraber geçirmişler, siyasette ikisi birlikte bir şeyler öğrenmişler. Hem Engin Başkanımızı, hem Ahmet Başkanımızı yakinen tanımamız ve diyaloglarımız vesilesiyle aslında yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bazı basın açıklamalarıyla biraz kırgınlıklar oldu. İnebolu Kaymakamımız ve meslek büyüğümüz abimizin de öncülüğüyle aslında bu yanlış anlaşılmanın giderilmesi gerektiği ve giderilmesi için de bizim bir şeyler yapmamız gerektiğinde birleşerek sayın başkanlarımızı davet ettik. Sağ olsunlar, iki başkanımız da bizi kırmadılar, teşekkür ederiz. Çünkü bölgemiz hizmete aç bir bölge. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. İnebolu’ya yapılan her şey Doğanyurt’a yapılmıştır. Doğanyurt’a yapılan her şey de İnebolu’ya yapılmıştır. Bu bağlamda hareket ederek başkanlarımızla birlikte değerli abimizin öncülüğünde hizmetlerimize devam edeceğiz. Yemeği organize eden değerli meslek büyüğüme ve başkanlarımıza teşekkür ediyorum.



  |  Bu haber 9574 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125638

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111192

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130164

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116396

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign