İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
15 TEMMUZ DAYANIŞMA KAMPANYASITarih 30 Eylül 2016, 09:49 Editör: Editör

15 TEMMUZ DAYANIŞMA KAMPANYASI

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda başlatılan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın aileleri ile yaralanarak gazi olanlara yönelik “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” devam ediyor.

Şehit olanların yakınları ve yaralananlar için vatandaşlardan gelen yoğun yardım talebi üzerine ilimizde de Kastamonu Valiliği koordinesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası”na bağışların sürdüğü bildirildi.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, kampanya ile ilgili düzenlediği toplantıda tüm kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütlerini ve halkımızı kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Tüm camilerde Cuma namazı öncesi verilen vaazlarda ve belediyeden anons yapılarak kampanyanın halka duyurulmasını isteyen Kaymakam Atasoy,  “Sivil toplum örgütlerimizin de, kurum ve kuruluşlarımızın da bu hassas duruma kayıtsız kalmayacağından eminim. Bunun için de Kastamonu’da İnebolu’muzun iyi ve güzel bir örnek teşkil etmesini istiyorum. Şehidine sahip çıkacaktır. 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyasına hakkını vererek üzerine düşen sorumluluğu vazifeyi de layıkıyla yerine getirmiş olacaktır” dedi.

Kampanyanın afişlerinin tüm kurumlara, okullara, camilere ve halkın görebileceği yerlere asılması talimatını veren Kaymakam Atasoy şunları söyledi:

“Biliyorsunuz ki bu demokrasi düzenini ve hürriyetini kaldırmaya yönelik bu menfur darbe teşebbüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek dirayetleri, hükümetimizin kararlı tutumu, aziz milletimizin de devletine ve demokratik iradeye çıkması neticesinde bertaraf edildi. Bu vesileyle şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha ispat edilmiş oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Tüm ülkemizin onlarla olduğunu belirtmek istiyorum.  Rabbim bir daha ülkemizi böyle hainliklerle hiçbir zaman karşılaştırmasın. Onların planlarını, işbirlikçilerin planlarını tez elden Allah’ım bozsun inşallah. Hainlerin ve işbirlikçilerin de umarım ki gereken cezayı hem yüce Rabbim, hem yüce Türk adaleti gereğini yapacaktır diye düşünüyoruz.”

BAŞBAKANLIK GENELGESİ

Kampanya ile ilgili Başbakanlık genelgesinde şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik menfur 15 Temmuz 2016 silahlı darbe teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Bu vesile ile şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi millet ve devlet kenetlenmesi bir kez daha kendini göstermiştir.

Söz konusu hain silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak için Hükümetimiz şehit ve gazilerimize tanınan bütün hakları tanımış ve tüm imkanlarını da seferber etmiştir. Ayrıca, hamiyetperver aziz milletimiz de yaşanan bu acı karşısında yoğun yardım etme talebinde bulunmuştur.

Milletimizin bu yoğun taleplerini karşılamak amacıyla, Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilerek bir yardım kampanyası başlatılmış ve genelge ekinde belirtilen banka hesapları açılmıştır. Vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri yardımlarını belirtilen hesaba yapabileceklerdir.”

BANKA HESAP NUMARALARI

Kampanyayla ilgili banka hesap numaraları ise şöyle:

T.C. ZİRAAT BANKASI ANKARA KURUMSAL ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No  : TR710001001745032156205010     Hesap No:17453215620-5010

T.VAKIFLAR BANKASI T.A.O. MERKEZ/ANKARA ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No  : TR220001500158007304883112     Hesap No:00158007304883112

T.HALK BANKASI BAKANLIKLAR/ANKARA ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No : TR560001200940800005000222     Hesap No:05000222

VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş MERKEZ ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No : TR15 0021 0000 0000 1549 7000 01     Hesap No: 15497-1

ZİRAAT KATILIM BANKASI A.Ş KIZILAY ŞUBESİ

TL-Hesap IBAN No  : TR57 0020 9000 0010 9963 0000 01     Hesap No: 109963-1

Gerçek ve tüzel kişiler bu hesaplara doğrudan bağış yapabilecekleri gibi, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom (Avea) GSM operatörlerinin “1507” kısa mesaj numarasına “15 Temmuz” yazıp göndererek 5 (Beş) TL karşılığı bağışta bulunabileceklerdir.



  |  Bu haber 6424 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign