İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ÖNCE İNSANA HİZMETTarih 07 Ekim 2016, 16:54 Editör: Editör

ÖNCE İNSANA HİZMET

İnsan bencil olmak için değil de topluma faydalı hizmetler vermek için doğar. Anne babalar ve diğer aile büyüklerinin çocuklara, doğumundan itibaren verdiği eğitim vatana millete faydalı insan yetiştirmeye odaklıdır. Yine okul hayatımız boyunca topluma hizmet etme, aldığımız eğitimin temel hedefidir.

İnsan tek başına yaşamadığına göre, bir arada bulunduğu, beraber yaşadığı toplumla da bir alma-verme ilişkisi içindedir. Her insanın toplumdan aldığını hizmet yoluyla topluma geri vermesi gerekir. Bu hizmet karşılıksız ve fedakârlık içinde sunulursa, hizmet eden kişi toplum nazarında sevgi saygı görür ve yücelir.

İlçemize de, ülkenin en ücra köşesine olduğu gibi hizmet için gelen kamu kurumlarının personellerini, misafir olarak görmeli, başımızın tacı etmeliyiz. Sadece dışarıdan gelen insanlara değil, kendi içimizden çıkıp okumuş, yetişmiş kendi memleketine hizmet etmek için gelmiş hemşehrilerimize de aynı ölçüde sahip çıkmalı, değer vermeliyiz. Hepimiz insanız, ufak tefek hatalarda hemen şikâyet etme yoluna gitmeyip yapıcı olmalı, elimizden geldiği kadar yardımcı olmalıyız. Hizmet eden ve hizmet alan insanlar olarak sevgi saygı çerçevesinde karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile işlerin daha güzel yürüyeceğinin bilinciyle hareket etmeliyiz.

Hepimizin çok iyi bildiği gibi, öyle meslek mensupları var ki onları diğerlerinden ayıran özellik insana şifa dağıtma, hayata döndürme gibi ulvi görevleri olan doktorluk mesleğidir. Hayat mücadelesi verilen en zor anlarda yanı başımızda onlar vardır. Şifa dağıtabilmeleri için önce onların sağlıklı huzurlu ve mutlu olmaları gerekir.

İnebolu Devlet Hastanesi’nde de canla-başla çalışan en alt kadrosundan en üst kadrosuna kadar hizmet veren personelin içinden bir tanesi var ki, kendisi ile tanışmışlığım yok, yolda görsem tanımam adı nedir, nerelidir, kimin çocuğudur, nerede okumuş, İnebolu’ya nereden gelmiştir hiç birini bilmem. Ama araştırsam hepsini öğrenebilirim. İnebolu Devlet Hastanesi’nde görev yapan GÖZ DOKTORUNDAN bahsediyorum.

O kadar çok kişiden duyduğum “göz doktoru çok iyi” cümlesinden dolayı yazma ihtiyacı hissettim. Hatta halkımızın, önceliği hizmet olan, herkese aynı muameleyi gösteren görevinin bilincinde olup hizmet alan kişiye insan olduğunu hissettiren görevlilerin de hakkını teslim ettiğini, her ortamda konusu geçtiği zaman “gerçekten bende gittim göz doktoru çok ilgilendi” diyerek konuştuğunu göstermek istedim.

Mutlaka aynı ölçüde hizmet eden nice doktorlar, öğretmenler, askeri ve emniyet personeli ile aklıma gelmeyen meslek mensuplarını görmüştür İnebolu. Hepsini hayırla yad eder onlar eski dostlarını ziyarete gediklerinde güzel anılar hatırlanır. İyi her zaman güzel anılır.

İnebolu halkı ve çevre ilçelere hizmet eden, halkın teveccühünü kazanmış insanlara sahip çıkalım. Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek göndermemeye gayret edelim. Çünkü bu insanlar kolay kolay bulunmuyor ve İnebolu’ya da gelmiyor…



  |  Bu haber 7278 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125646

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111198

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130174

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116402

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign