İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ÇELİK’TEN KÖYDES ÖDENEĞİ MÜJDESİTarih 30 Aralık 2016, 17:40 Editör: Editör

ÇELİK’TEN KÖYDES ÖDENEĞİ MÜJDESİ

Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti İnebolu İlçe Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, köylerin yol, su, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarında kullanılan KÖYDES ödeneklerinin 2017 yılında iki katına çıkartılacağını açıkladı.

Kastamonu’nun Türkiye’de köy ve mahalle sayısı bakımından birinci sırada olduğunu dile getiren Çelik, “3 bin 600 tane mahallemiz var. Bunların her biri bizden yol bekliyor, su bekliyor, kanalizasyon bekliyor. Elektrik hizmetlerinin daha iyi olmasını istiyor. Parke istiyor. Bu işleri de inşallah bir an önce bitirmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Diğer Kastamonu milletvekilleriyle birlikte Başbakan Binali Yıldırım’a iki kez gittiklerini dile getiren Milletvekili Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“2005’ten beri köylerimizin alt yapılarıyla ilgili pek çok hizmete imza attığımız KÖYDES ödeneğini Sayın Başbakanımız 2017 yılından itibaren 2 katına çıkarılacağı müjdesini verdi. Bu gerçekten ciddi bir adımdır. Geçen yıl Kastamonu’ya KÖYDES bağlamında 15,5 milyon lira para gelmiştir. Bu sene enflasyondaki artışla birlikte 35 milyon lira köylerimize para gelecek. Özel İdare’mizin de alt yapı için ayırdığı kaynağı dikkate aldığımızda yaklaşık 45-50 milyon liralık bir köy alt yapılarımız, yollarımız ve sularımız için bir kaynağı önümüzdeki yıl inşallah Kaymakamlarımız ve il genel meclis üyelerimiz ile muhtarlarımızın oluşturduğu Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle hayata geçireceğiz.”

YENİ HASTANE OCAK AYINDA AÇILIYOR

Kastamonu için önemli projelerin bir bir hayata geçirildiğini anlatan Çelik şöyle konuştu:

“Ilgaz Tünelini açıyoruz. Önümüzdeki günlerde de inşallah Ocak ayının ortasına doğru Kastamonu Devlet Hastanesi’ni inşallah hizmete açacağız. Şu anda biliyorsunuz Şerife Bacı Hastanemiz ve Münif İslamoğlu Devlet Hastanemizin ikisinin toplam kullanım alanı 20 bin metrekare. Şu anda her şeyiyle çok mükemmel bir hastane açılmaya hazır durumda ve hastanemizin kullanım alanı dört katına çıkıyor. Son dönemde doktor açıklarımızı da hızlı bir şekilde kapatmaya devam ediyoruz. Yıllar içerisinde eski politikalardan dolayı Türkiye’nin uzman doktor açığı var. Bu uzman doktor açığının kapanması adına hükümetimiz çok ciddi atımlar atıyoruz. Ama bunların sonuçlarını görmemiz biraz zaman alıyor. Sağlık Bakanımızın söylediğine göre 5 yıl sonra inşallah Türkiye’de uzman doktor açığı kalmayacak. Ama bu süreci geçirmek zorundayız.”Çelik, İnebolu Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanabilmesi için İnebolu Belediyesi’nin imarla ilgili düzenlemeyi bir an önce tamamlamasını beklediklerini ifade etti.

“İNEBOLU YOLU İHALESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK”

Ilgaz Tüneli denince İnebolu tünelleri ve İnebolu yolunun akla geldiğini belirterek, “Önümüzdeki günlerde inşallah bu projenin ihalesi yapılacak ve bir an önce bu tünelleri de, 37 kilometre bölünmüş yolu da Kastamonu’ya ve Türkiye’ye kazandıracağız” dedi.

“SAHİL YOLUNU MUTLAKA YAPACAĞIZ”

Sahil yolu projesi ile ilgili de konuşan Milletvekili Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sahil yolunu mutlaka yapacağız. Bakanımız da Kastamonu ziyaretinde sahil yolunu mutlaka hayata geçireceğiz diyor. Maliyeti 5 milyar lira civarında. İlk başlangıcını Cide-Kurucaşile arası yaklaşık 45 kilometrelik yol yatırım programına YPK kararıyla geçen günlerde alındı. Burası da Karayolları Genel Müdürümüz tarafından yatırım programına teklif edildi ve alındı. Yatırım programına alınmış olması hemen yapılacağı anlamına gelmiyor. Peyderpey inşallah bu ihaleleri gerçekleştireceğiz. Bu yol ne kadar kısa sürede yapılabilirse Türkiye’nin şartları içerisinde bunun mücadelesini hep birlikte veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.”

“BEDAŞ CEBİNDEN YATIRIM YAPMIYOR”

Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, köylülerdeki vatandaşları bunaltan elektrik kesintilerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Sahil bölgesindeki elektrik sıkıntılarını bildiklerini dile getiren Çelik şunları söyledi:

“Çok ciddi sıkıntılar, kesintiler oluyor. Elektrik sorunuyla ilgili Sayın Bakanımızla biz birkaç kez konuştuk. Bu bölgemizdeki elektrik hatlarının yenilenmesini bir an önce yapmamız gerekiyor. Sayın Bakanımız bizi toplantıya davet etti. Orada bu yenilenmelerle ilgili ayrılan bir kaynak var. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde hükümetimiz, Bakanlığımız 17 milyar liralık bir yatırım yapılmasını ön gördü. Böyle bir kaynak ayrıldı. Yani bu şirketler ceplerinden bir yatırım yapmıyor. Şirketler bu hatları yeniliyor, her yaptıkları işlerin parasını devletten alıyorlar. Köye bir lamba dahi takılsa devlet bunun parasını ödüyor. Sıkıntı şurada. Biraz yavaş ilerliyor. Bu kamulaştırma problemini aşamıyoruz diyorlar. Her yaptığımız yatırımın parasını, yenilemenin parasını devletten sorunsuz alıyoruz ama yavaş ilerliyoruz. Bunun nedeni de kamulaştırma problemimiz. Kamulaştırma ile ilgili sıkıntıyı bir kanun çıkarır veya anlaşma yoluyla yapmamıza yardımcı olun herhangi bir sıkıntımız yok diyorlar.”



  |  Bu haber 7068 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125640

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign