İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN EVRENYELİ ÖĞRENCİLERE DESTEKTarih 12 Mayıs 2017, 22:44 Editör: Editör

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN EVRENYELİ ÖĞRENCİLERE DESTEK

Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği öğrencileri, hazırladıkları sosyal sorumluluk projesiyle ilçemiz Evrenye Mehmet İnce Ortaokulu'nu ziyaret edip spor malzemesi ve kitap yardımı yaptı.

Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lale Orta başkanlığındaki 16 kişilik öğrenci grubu, Evrenye Mehmet İnce Ortaokulu'na günübirlik ziyarette bulundu.

Öğrenciler kendi imkanları ve gönüllü sponsorların katkılarıyla temin ettikleri çeşitli spor malzemeleri ile 700 civarında kitabı okula hediye etti. Spor yöneticiliği öğrencileri ayrıca ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı.

Türkiye'nin ilk FIFA kokartlı kadın hakemi olan Okan Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Lale Orta, gazetemize yaptığı açıklamada, projeyi 3. sınıf öğrencilerinin geliştirdiğini ve hayata geçirdiğini söyledi.

İnsanların sadece kendileri için yaşamaması gerektiğini ifade eden Orta, "Bu anlamda bütün doğaya, çevreye, hayvanlara, insanlara mutlaka katkı sağlamalı. Dikkat çekmeliler, farkındalık yaratmalılar. Bir şekilde oraya dokunmalılar. Bu bir farkındalık çalışması. Buraya getirdikleri belki bir dönem için geçerli olacak ama başkalarına da örnek olacak aynı zamanda duyarlılıklarını artıracağız diye düşünüyorum.  Onun için de bütün öğrencilerin, bütün insanların sosyal sorumluluk projelerine destek vermelerini diliyoruz" dedi.

Projenin yürütücüsü olan Okan Üniversitesi öğrencisi İnebolulu Hazal Şişman ise, kendisinin de Evrenyeli olduğunu belirterek, "Annem, babam buralı, Evrenyeli. Okulun öğrenci sayısının az olmasından ve okula destek verme amaçlı bu okulu tercih ettik. Benim köyümün okulunu desteklemek ve öğrenci sayısını arttırmak, burada çocuklara spor kültürünü aşılamak, sporu tanıtmak istedik. O yüzden burayı seçtik" diye konuştu.

Öğrencilerden Durul Ege Şarman da, "Biz çocuklara başta spor olmak üzere daha sonra kitap ve ders araç gereçleri yardımında bulunduk. Bunları yaparken sadece maddiyatımızı kullanmadık çeşitli kaynaklarımızı da, tanıdığımız insanları, sponsorlarımızı kullanarak, bu işi gönüllü bir sponsorluk halinde kullanarak onların da desteğini aldık. Hiç kimse bunun karşılığında bizden bir şey istemedi. Onlara da buradan teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.

Okul müdürü Salih Gül, katkı ve desteklerinden dolayı Okan Üniversitesi öğrencilerine ve bölüm başkanı Doç. Dr. Lale Orta'ya teşekkür etti.

Okan Üniversitesi öğrencilerinin Evrenye Mehmet İnce Ortaokulu'na yaptığı yardımlar arasında, futbol, basketbol ve voleybol topları, antrenman hunileri, badminton seti, dart takımı, kelime oyunu, satranç takımı, denge oyunu, kamp şapkaları, hikaye kitapları, kırtasiye malzemeleri, ders ve kaynak kitapları yer aldı.

SOKAK HAYVANLARINA DA SAHİP ÇIKTILAR

Okan Üniversitesi öğrencileri, Evrenye köyünde bol miktardaki sokak köpeklerine ziyafet çekti. Öğrenciler aralarında para toplayarak köydeki bir marketten köpek maması satın aldı. Köpekleri mama ile doyuran öğrencilerin İstanbul'da da sokak hayvanları için sosyal sorumluluk projesi uyguladıkları öğrenildi.

Öğrencilere başkanlık eden Doç. Dr. Lale Orta, Evrenye'de önümüzdeki yıl sokak hayvanları ile ilgili de bir proje geliştirebileceklerini söyledi.

"ÖNCE HALKANIN TAŞ ATILARAK BURADA BAŞLATILMASI LAZIM"

Üniversitede bu tür projeleri ürettiklerini ve desteklerini ifade eden Orta, "Tuzla'da doğal yaşam ortamı ve biz üniversitemizden çıkan yemekleri 'Sen yemezsen ben yerim' adı altında bir proje yürütüyoruz. Biriktiriyoruz, her öğlen öğrencilerimiz götürüyor belirli noktalarda yedirme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Burada da o tür şeyler yapılabilir.  Burada yaşayanların da mutlaka ellerini taşın altına koymaları gerekir. Sorunlar varsa önce bulunduğu çevrede insanların kendilerinin o sorunları üstlenmesi lazım ki dışarıdan da o halkalı ancak o şekilde büyütebiliriz. Önce halkanın taş atılarak burada başlatılması lazım" dedi.



  |  Bu haber 7806 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130046

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign