İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
EMEĞİNE SAĞLIK ENGİN UZUNERTarih 14 Temmuz 2017, 09:17 Editör: Editör

EMEĞİNE SAĞLIK ENGİN UZUNER

Medeniyetlerin buluşma noktasında yer alan ülkemizin tarihsel, kültürel ve doğal dokusunu koruyup gelecek nesillere aktarmak gibi ulvi bir görevi vizyon ve kuruluş amacı olarak ilke edinen Tarihi Kentler Birliği’ne, yine tarihsel kent hüviyetinden dolayı üye olan İstiklal Madalyalı ilçemiz İnebolu’nun şanlı tarihini ve kültürel birikimini sergilemek amacıyla Belediye Başkanı Engin Uzuner’in üstün gayretleriyle ‘Kurtuluşa giden yolda İnebolu Kent Müzesi’ adıyla İnebolu halkının ve İnebolu’ya ziyarete gelen misafirlerin hizmetine sunulmuştur.

Belediye Başkanı Uzuner’in 1 Nisan 2009 yılından beri birinci sıraya oturan hizmeti ilçemize bir Kent müzesi kazandırmasıdır.

2009-2014 yılları arasında 5 yıllık Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığım süre içerisinde Tarihi Kentler Birliğinin çeşitli illerdeki toplantılarına Engin Uzuner ile birlikte katılma fırsatımız oldu. Dolayısıyla o bölgelerde bulunan o müzeleri gezip inceleyerek müzelerin hangi materyallerden oluştuğunu gözlemledik. Engin Uzuner’in 2009 yılından itibaren kafasında şekillenen Kent Müzesi fikri çok kapsamlı araştırmalar ve çalışmalar sonucu projelendirilip sonuca ulaştırılmıştır.

Tarihi Kentler Birliği tarafından projesi ile ödül alan İnebolu Kent Müzesi, müze özendirme yarışmasında da ödüle layık görülmüştür.

Resmi açılışı yapılmasa da, ziyaretçilerine her gün açık olan İnebolu Kent Müzesi güler yüzlü ve özverili çalışma kadrosu ile önce biz İneboluluların gezerek tarihimizi en iyi şekilde öğrenmemiz yada bilgilerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır.

İnebolu’nun gezilecek, görülecek yerleri neresi sorusuyla sık sık muhatap olan halkımız İnebolu’yu ziyaret etmek amacıyla gelen misafirlerimize İnebolu Kent Müzesini gururla göstermelidir.

Açık yüreklilikle ifade ediyorum ki, şanlı tarihimizin İnebolu Kent Müzesinde sergilenmesine ve gelecek nesillere aktarılmasına öncü olan Belediye Başkanı Engin Uzuner ismini tarih sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır.

İlçemize bu müzeyi kazandırmasından dolayı İnebolu halkı adına kendisine teşekkür ediyor, ‘EMEĞİNE SAĞLIK ENGİN UZUNER’ diyerek başarılar diliyorum.



  |  Bu haber 8964 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125686

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111228

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130214

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign