İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU'NUN KALBİ DEPREM BÖLGESİNDETarih 17 Şubat 2023, 21:03 Editör: Editör

İNEBOLU'NUN KALBİ DEPREM BÖLGESİNDE

İnebolu Kaymakamlığı ve İnebolu Belediyesi’nin koordinesinde depremzede vatandaşlarımız için başlatılan kampanya kapsamında gıda ve yardım malzemelerinden oluşan 3 tır ile yakacak odun yüklü 5 tır deprem bölgesine ulaştırıldı.

Toplanan yardım malzemelerinden oluşan 3’üncü tır Hatay’ın Antakya ilçesine gönderildi.

25 Ağustos Spor Salonu’nda toplanan yardım malzemeleri, kamu kurumu personelleri ve gönüllülerin katılımıyla elden ele taşınarak tıra yüklendi. Hafta sonu olmasına rağmen yoğun katılımla tıra yüklenen malzemeler daha sonra Hatay’a gönderildi.

İnebolu’dan deprem bölgesine gönderilen 3. yardım tırının uğurlanmasında bir konuşma yapan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, tarihimizde son 100 yılın en büyük afetiyle karşı karşıya kaldığımızı söyledi.

Böyle bir çaplı bir afeti gene el birliğiyle bütün Türkiye’nin gücünü birleştirerek aşabileceğimizi belirten Kaymakam Baycar, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de bu afetin yaralarının sarılması noktasında elimizden gelen desteği vereceğiz, veriyoruz. İnebolu’dan sayın  Valimizin başkanlığında başlatılan Kastamonu çapındaki kampanyaya ilçemiz olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Bugün gıda, hijyen, giyim, battaniye, ısıtıcı vesaire gibi yardımlardan oluşan üçüncü tırımızı gönderiyoruz. Tırımız inşallah Hatay Antakya istikametine gidecek. Orada ihtiyaç olduğu iletildi bizlere Sayın Valimiz tarafından. Bunun dışında 3 tırımızdan başta 2 tır da odun ve kömürden müteşekkil olan Göçkün muhtarımızın organize ettiği tırlarımızı da gönderdik. Onların da yerine ulaştığı bilgisi geldi” dedi.

“İNEBOLU’NUN KALBİ DEPREM BÖLGESİNDE”

Münferit yardım malzemelerinin de deprem bölgesine ulaştırılmaya çalışıldığını belirten Kaymakam Baycar şunları söyledi:

“Rabbim bir daha tekrarını yaşatmasın. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Biz yanlarındayız. Bedenen fiziken buradayız ama kalben emin olun bütün Türkiye’deki vatandaşlarımızın olduğu gibi İnebolu’nun da kalbi, gönlü, yüreği Kahramanmaraş’ta, Antep’te, Diyarbakır’da, Kilis’te, Adıyaman’da, Osmaniye’de. İnşallah bunun da üstesinden geleceğiz. Yaralı saracağız.  Eksi 20’ye yaklaşan soğukta mucize kurtuluşlar çıkıyor, bebekler çıkıyor, bunun bilimsel olarak izahı mümkün değil. Ama bunlar bir mucize. Vatandaşlarımıza da moral ve motivasyon oluyor. Bizleri de kamçılıyor bunlar. Daha fazla yardım etmek istiyoruz. Elimizden geleni zorluyoruz. Ben hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Burada tüm İnebolu var, belediye personelimize, kolluk kuvvetlerimiz emniyet, jandarma, sahil güvenliğimize, vakıf çalışanlarımıza, öğretmenlerimize, muhtarlarımıza, imamlarımıza, vatandaşlarımıza, 7’den 70’e çocuklarımıza, gençlerimize, hep içerde şahit olduk arabayı tutmuş bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar. Biz böyle bir milletiz.”

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay da konuşmasında, “Kaymakamlıkla Belediyemizin ortak çalışması sonucu halkımızın teveccühleriyle topladığımız üçüncü tırımız da hazır. Allah’ın izniyle ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza kardeşlerimize gönderiyoruz. Hatay ilçesine göndereceğiz üçüncü tırımızı. Allah yardım edenlerden razı olsun. İnşallah vatanımıza, milletimize böyle acılar bir daha göstermesin. İlçemize de yavaş yavaş afetzedelerden gelmeye başlıyor insanlar.   Onlara da elimizden geldiğince yardım edeceğiz. Yardımları toplamaya devam edeceğiz. Halkımıza sağduyularından dolayı, emniyet güçlerine, jandarmamıza, polisimize, belediye personelimize, öğretmenlerimize, tüm halkımıza, ayrıyeten tek tek teşekkür ediyorum. Sağolsunlar varolsunlar, Allah razı olsun hepinizden. İnşallah Allah bir daha milletimize böyle bir acı göstermesin. El birliğiyle bunun da altından daha güçlü olarak kalkacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü İsmet Ataç’ın konuşmasının ardından 3. yardım tırı yola çıktı.


  |  Bu haber 1492 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125686

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111228

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130214

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign