İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ EKONOMİYE CAN VERİYORTarih 19 Ocak 2024, 21:16 Editör: Editör

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ EKONOMİYE CAN VERİYOR

İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü,2023 yılında orman köylüsüne 75 milyon lira kazandırırken esnaf ve inşaat sektörüne yaklaşık 25 milyon lira olmak üzere toplamda 100 milyon lira girdi sağlayarak ekonomiye can verdi.

İlçemizin üretim ve ekonomi sektöründe en önemli kurumlarından olan İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, 2023 yılındaki faaliyetleriyle göz doldurdu.

İlçemizde yaklaşık 1,5 yıl önce göreve başlayan İnebolu Orman İşletme Müdürü Azmi Şenel’in öncülüğünde hız kazanan çalışmalar sadece üretimle sınırlı kalmadı. İnşaat ve onarım projeleriyle de öne çıkan İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü’nde Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu’nun destekleriyle son 1 yılda yapılan çalışmalar şöyle:

1-İşletme Müdürlüğü idari banışının dış cephesi ve bahçesi yenilendi. Yapılan çalışma sayesinde İnebolu’nun en güzide yerinde bulunan kurumun çehresi güzel ve modern bir görünüm kazandı.

2-Üretim faaliyetlerinin en önemli faktörlerinden olan orman emval depoları da unutulmadı. Bu kapsamda 2 orman deposu kuruldu. Çuhadoruğu ve Soğukoluk Orman Emval Depoları üst yapısı ve hizmet binaları yapılarak hizmete alındı.

3-İnebolu Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Doğanyurt ve Altınkum İşletme Şefliklerinin bulunduğu Doğanyurt ilçesinde Kış Bahçesi Toplantı Salonu yaptırıldı.

4-Armutçukuru Orman Emvali Deposu tesisat ve tamiratı gerçekleştirilerek yeniden kullanılabilir hale getirildi.

5-İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, üretim ve olası yangınlarda ulaşım için gerekli olan yol yapımına da büyük önem verdi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl 35 kilometre yeni yol yaptırıldı.

6-Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaların en önemlilerinden birini de kestane ıslah çalışmaları oluşturdu. İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinde vatandaşların en önemli gelir kaynağı olan kestane ve kestane balı üretiminin artırılması için kestane ormanlarında çalışma başlatıldı. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi hocaları ile işbirliği yapılarak konferans ve tatbikatlarla vatandaşlar bilinçlendirildi. Bir yandan kestane ormanlarının iyileştirilmesi için planlı çalışmalar yapılırken, bir yandan da  kestane ağaçlarında verimi düşüren kestane gal arısıyla etkin bir mücadele sergilendi.

7-Orman İşletmesi’nin ormancılık faaliyetleriyle ilgili çalışmalarında çocuklar da unutulmadı. Çocuklarımızın ağaçlandırma çalışmalarına katılımı sağlanarak ormanların önemi aktarıldı.

8-Tüm bu çalışmalar yapılırken ormanların bakımı da gerçekleştirildi. Sadece bugüne değil geleceğe yönelik planlı çalışmalara da önem verilerek 650 hektar genç meşcerenin bakımı yapıldı.

9-İnebolu Orman İşletme Müdürlüğü, 2023 yılında yaptığı çalışmalarla 75 milyonu orman köylüsüne, 25 milyonu da esnaf ve inşaat sektörüne olmak üzere ekonomimize 100 milyon liralık katkı sağladı.


  |  Bu haber 964 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125694

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111234

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130218

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116438

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign