İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU’NUN KAHRAMANLIKLARI DERS KİTAPLARINA GİRMELİTarih 04 Mayıs 2018, 14:34 Editör: Editör

İNEBOLU’NUN KAHRAMANLIKLARI DERS KİTAPLARINA GİRMELİ

Geçtiğimiz hafta Yeni İnebolu Gazetesi’ndeki “İnebolu’nun Alex kadar kıymeti yok” başlıklı haberi hayli ilgimi çekse de bir o kadar da üzüldüğümü belirtmek isterim.

Haberin içeriğini biraz hatırlatmak gerekirse…

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki önemli üç lisenin organizesiyle “Yaşanılabilir bir çevre için alınması gereken önlemler” konulu bir konferans düzenleniyor.

300 civarında lise öğrencisinin, öğretmenlerin ve ilçe milli eğitim şube müdürünün dinleyici olarak katıldığı konferansta sigaraya karşı yürüttüğü kampanyalarla bilinen Prof. Dr. Orhan Kural kendi gözlemlerinden ve yaşamından yola çıkarak yaşanabilir bir çevre ve hayat için alınması gereken önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgilerini paylaşıyor.

Konferansın bitiminde öğrencilere o günkü konu ile alakası olmayan ama genel kültür ağırlıklı sorular yönelten Prof. Dr. Kural, “İnebolu’nun milli mücadele dönemindeki önemi nedir?” sorusuna cevap alamayınca üzülüyor ve İnebolu’nun Türkiye’de İstiklal Madalyası alan tek ilçe olduğunu, İstiklal Savaşında ülkenin her yanı sarılmışken ordunun ihtiyacı olan cephane, erzak ve teçhizatını gemilerden zor koşullarda kayıklarla karaya çıkarılmasının sağlandığı, sonrasında ise erkekleri cephede olduğu için kadınlar tarafından karaya çıkarılan cephanenin Ankara’ya kadar taşınmasına öncülük eden Kahraman İnsanların ilçesi olduğunu anlatıyor.

Konferansın konusunun uzaktan yakından İnebolu’yla alakası olmadığı bir ortamda katılımcılara İnebolu’nun milli mücadeledeki yeri ve önemini anlatan Prof. Dr. Orhan Kural hocamıza minnettar olduğumuzu haykırmak isterim.

Kendisinin telefon numarasına ulaşıp aradığımda ne kadar mütevazi ve İnebolu sevdalısı bir insan olduğu hissine kapılmamın yanı sıra, 5000’e yakın konferans gerçekleştirdiğini ve hemen hemen her konferansında İnebolu’nun İstiklal Madalyası ve kahramanlıklarını, Ersizlerdere’nin hikayesini ve Şerife Bacı ile Kastamonu’yu anlatmaktan büyük mutluluk duyduğunu gururla anlatmasına şahit oldum.

Akabinde çocuklarımızın ilk ve ortaöğretim eğitimi sırasında ders kitaplarında ve milli eğitim müfredatında “İstiklal Savaşında İnebolu’nun stratejik öneminin ve halkının kahramanlıklarının” anlatılıp anlatılmadığı araştırmasını yaptım ve olumsuz bir sonuçla karşılaştım.

İvedi bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı göndererek temel eğitim ve sonrasında mutlaka ilgili ders kitaplarına “milli mücadele yıllarında İnebolu’nun önemi” konusunun ayrıntılı bir şekilde girmesi için çaba göstermeye karar verdim.

Bir milyonu aşarak satış rekorları kıran Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler” kitabıyla tarihinin en büyük tanıtım şansını yakalayan İnebolu’muzun farklı projelerle de tanıtılması için acilen bir şeyler yapılması fikrini İneboluluyum diyen herkesin taşıması gerektiğini düşünüyorum.

Önümüzdeki ders yılına başlanmadan müfredat değişikliğinin olacağı söylemlerinin dolaştığı şu günlerde şahsi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na “İnebolu’nun milli mücadele yıllarındaki önemi ve İnebolu halkının kahramanlıkları” konu başlıklı bir yazı göndereceğimi ve bu konunun ilgili ders kitaplarına girmesi için İnebolu’daki siyasi parti ilçe başkalıkları ve Ticaret Odası, Esnaf Odası, Ziraat Odası, Şoförler Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının da birer dilekçe ile destek vermesinin faydalı olacağı inancı taşımaktayım.

Farklı fikir ve düşünceleri taşıyan insanların söz konusu İnebolu olduğunda bir araya gelmesi ve ilçemizin tanıtımı için elini taşın altına koyması gerektiğini düşünmekteyim.

İnebolu’ya sahip çıkarak gerçek İnebolulu olduğumuzu gösterme fırsatı her zaman önümüze gelmeyebilir.

Bu yüzden hep birlikte talebimizi en üst makamlara ulaştırmalı ve İnebolu’nun kahramanlıklarını Türkiye’nin öğrenmesine öncü olmalıyız.

 



  |  Bu haber 6174 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130212

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign