İnebolu'da bir süredir yer arayışında bulunan Ersu Tekstil, Musa Köyü'nde 50 kişilik personeliyle üretime başladı.
İlçemizin girişimci esnaflarından Ali Kocabıyık'ın 3 yıl önce Musa Köyünde kiraladığı arsa üzerinde yaptığı Uğur Düğün Salonu tekstil fabrikasına dönüştürüldü.
Sinop Türkelili Erkan Gürleyen (37) ve Doğanyurt'un Kayran köyünden Suat Erden'in (58) ortak olduğu Ersu Tekstil'in yer sorunu Ali Kocabıyık'ın düğün salonunu vermesiyle çözüldü.
Firma ortaklarından Erkan Gürleyen, gazetemize yaptığı açıklamada, 25 yıldır tekstil sektöründe olduklarını söyledi.
Daha önce Türkeli'de üretim yaptıklarını anlatan Gürleyen, "10 yıldır bu civardayız. Türkeli'deydik, Abana'ya geçtik. Şu anda ben Abana'da duruyorum. Burada ortağımız var, ortağımız duracak inşallah. En kısa sürede ben de buraya geçeceğim" dedi.
"50 KİŞİYLE BAŞLADIK, HEDEFİMİZ 350-400 PERSONEL"
İnebolu'da bir süredir yer arayışında olduklarını belirten Gürleyen, şunları söyledi:
"Biz burada 100 kişiyle işe başlamayı amaçlıyorduk. Ancak çalıştığımız alan 350 metrekare. Bu nedenle 50-60 kişiyle Bismillah deyip işe başladık. Ama ilerleyen zamanlarda buradaki hedefimiz 350-400 personeli bulmak kısmet olursa. Burada 5 bin metrekare civarında arsanın içindeyiz. İnşallah yerimizi büyütüp önümüzdeki senelerde 350-400 personel çalıştıracağız."
"LC WAİKİKİ'YE ÇOCUK GÖMLEĞİ DİKİYORUZ"
Türkiye'nin hazır giyim sektöründe en büyük firması olan LC Waikiki'ye üretim yaptıklarını ifade eden Erkan Gürleyen, "Burada LC Waikiki'ye kısa kollu çocuk gömleği yapıyoruz. Hazır mamul yapıyoruz, fason dikmiyoruz. Kumaş buraya geliyor, burada kesiliyor, dikiliyor. Daha sonra İstanbul'a sevk ediyoruz. İstanbul'da ütü ve paket yapıyoruz. Orada da 35-40 kişi çalışıyor. Kısmet olursa ütü ve paketi de burada kuracağız. Yerimiz olmadığı için şu anda kuramadık" diye konuştu.
GÜNDE 1800 GÖMLEK ÜRETİMİ
İnebolu'ya yeni bir istihdam imkanı kazandıran Ersu Tekstil'in ortaklarından Erkan Gürleyen, "Şu anda personelimiz arasında kalifiye olanlar var, olmayanlar var. Bilmeyen arkadaşlarımıza yapacakları işi öğretiyoruz. İlk etapta 50-60 kişiyle günde bin 700-bin 800 kısa kollu çocuk gömleği üreteceğiz. Bu binanın kapasitesi 60-70 kişidir. Bizim iş sorumuz yok, kapasitemizi artırmamız için yerimizi büyütmemiz lazım. O zaman çok daha fazla kişiye istihdam sunmuş olacağız inşallah" ifadelerini kullandı.
ABANA VE TOKAT'TA DA ÜRETİM YAPIYORLAR
Gürleyen, bünyelerinde olan ancak ayrı firmalara bağlı Abana'da ve Tokat'ta da tekstil üretimi yaptıklarını, Abana'da 80, Tokat'ta ise 100 kişi çalıştığını kaydetti.