Kadınlarımız vatan savunmasında erkeğin yanında yer almıştır. Cephede, kağnı önünde, istiklalimizin kazanılmasında önemli görevler yaparak, Türk Kadınının ve Kastamonu kadınının gücünü dünyaya kanıtlamıştır.
İstiklal Savaşında cepheye gönderilen cephane, sıhhi malzeme ve gıda maddelerinin naklinde görev yapan Kastamonu kadını yaptığı fedakarlıklarla tarihe altın harflerle kazınmışlardır. Türk Kadınının Şehit Şerife Bacı'nın, Halime Çavuşun şahsında sembolleşen vatan sevgisi geleceğimizi aydınlatmaktadır.
10 Aralık'ta ilk Türk Kadın Mitingi'nin 100. yılını kutlarken, kahraman Türk kadını Şerife Bacı'nın anıtını, rahmet, şükran ve minnet duygularıyla ziyaret ettik, rahmetle anıyoruz.
İstiklal Madalyalı tek ilçe İnebolu grubu olarak bu anma etkinliğinde bulunmanın gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşadık.
Biz bugün çok üşüdük... Onlarsa bizler bu topraklarda özgürce yaşayalım diye dondular.
Biz bin adım attık... Onlar bin kilometre yürüdüler. Bu vatan hiç kolay kazanılmadı. Bir mucizenin eseri. İğne ucu kadar toprağı dahi çok kıymetli, değerini bilmekse çok önemli.
81 ilde 7'den 70'e yaklaşık 5 biden fazla kadın kutlamalar kapsamında ilk Türk Kadın Mitingine katılmak üzere Kastamonu'ya geldi. Etkinlikler kapsamında 5 binden fazla kadın, ellerinde Türk Bayrağı ile marşlar eşliğinde Kışla Parkı'ndan Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Burada Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde çelenk bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.
Etkinliklerde özel eğitim öğrencileri, at üzerinde halkı selamladı. Ayrıca Milli Mücadele döneminde yaşanan olayları temsilen kağnı üzerinde cephane taşındı. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran binlerce kadın programın ardından müzik eşliğinde eğlendi.
Binlerce kadın, Milli Mücadele ruhunu tekrar canlandırdı.
Binlerce kadın, ilk Türk Kadın Mitinginin 100. yılında tekrar yürüdü, şanlı direnişin 100'üncü yılını kutladı.
Şanla, şerefle nice 100. yıllara....