Genç hemşehrimiz Ersin Alagöz'ün (34) acılarla geçen yaşam hikayesine yeni bir halka daha eklendi.
Ersin Alagöz henüz çocukluğunu bile yaşayamadan hem yetim hem de öksüz kaldı. Babası Remzi Alagöz İstanbul'da öldürüldüğünde Ersin 3 yaşındaydı. 9 ay sonra da annesi Şerife Alagöz İnebolu Çuhadoruğu mevkiinde faili meçhul bir cinayete kurban gitti.
Bundan 30 yıl önce, 22 Ekim 1991 günü küçük çocuğu ile birlikte İnebolu'ya pazara gelen Şerife Alagöz Küre'nin Kayadibi Köyündeki evine dönmek üzere akşam saatlerinde İnebolu'dan bir traktöre bindi. Ancak bindiği traktörün şoförü genç kadını hunharca katletti. Şerife Alagöz'ün cansız bedeni ertesi sabah Çuhadoruğu eski karakol mevkiinde yol kenarında bulundu. Ağır yaralı çocuk ise annesine sarılmış vaziyetteydi. Bıçak ve tornavida darbeleriyle öldürülüp başı taşla ezilen talihsiz kadın köyünde toprağa verilirken küçük oğlu da İnebolu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Jandarmanın geceli gündüzlü çalışmasına rağmen sır cinayet aydınlatılamadı.
Hunharca bir cinayete kurban giden 31 yaşındaki Şerife Alagöz'ün 3 oğlu (Baki, Ergün ve Ersin) anneanneleri Fatma'ya emanet edildi.
Küçük yaşta hem yetim hem de öksüz kalan çocuklardan Ersin Alagöz, anneannesi tarafından İnebolu Azize Ana YİBO'ya kaydettirildi. Okul müdürü Necmi Mankaloğlu'nun sahip çıktığı Ersin, orta 2'de okulu terk edip çalışmak için İstanbul'a gitti. Çünkü yaşam şartları, küçük yaşta onu buna mecbur bırakmıştı.
Hayata tutunma mücadelesini İstanbul'da sürdüren Ersin Alagöz, farklı işlerde çalıştıktan sonra aniden rahatsızlandı. Doktora başvuran Ersin Alagöz'e lenfoma kanseri teşhisi konuldu.
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde zorlu bir tedavi sürecine giren ve yüzde 40 engelli raporu verilen Ersin Alagöz'e yine Azize Ana YİBO'da kucak açan emekli öğretmen Necmi Mankaloğlu ve arkadaşları sahip çıktı. Hastalığı nedeniyle 3 yıldır çalışamayan Ersin Alagöz için seferber olan Necmi Mankaloğlu, Ali Gürsoy ve Celal Baltaoğlu'dan oluşan 3 kişilik komite kuruldu. Yardım komitesi İnebolu Kaymakamlığı'na başvurarak kampanya başlatmak için izin istedi. Kaymakam Selçuk Yosunkaya'nın onayıyla 3 kişilik komiteye yardım toplama izni verildi. Yardım komitesi Necmi Mankaloğlu adına Ziraat Bankası İnebolu Şubesi nezdinde TL ve Euro hesabı açtı.
İnebolu'ya gelerek Aşağıhatıpbağı Mahallesi'nde ikamet etmeye başlayan Ersin Alagöz, lenfoma kanserine yakalandıktan sonra Mart 2018'de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yattığını söyledi.
"YARDIMA İHTİYACIM VAR"
Hastalığı nedeniyle 3 yıldır çalışamadığını belirten Ersin Alagöz, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde kemoterapi görüyorum. Tedavim 3 yıldır sürüyor. Hastalığım şu an için iyiye gidiyor çok şükür. Rahatsızlanmadan önce bir fabrikada çalışıyordum. Şimdi hastalığım nedeniyle 3 yıldır çalışamıyorum. Maddi olarak çok zor durumdayım. Yardıma ihtiyacım var. Hayırseverlerin yardımını bekliyorum. Ellerinden geldiği kadar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim" dedi.
"İNEBOLUYA YERLEŞTİM"
İnebolu'ya gelerek Aşağıhatıpbağı Mahallesinde ikameti sağlanan Ersin Alagöz, bundan sonra kontrolleri için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne gidip geleceğini kaydetti.
3 YAŞINDA BABASI, 4 YAŞINDA ANNESİ ÖLDÜRÜLDÜ
Küçük yaşta hem öksüz hem yetim kalan Ersin Alagöz, "Ben babamı kaybettiğimde 3 yaşımdaydım. Babamı öldürdüler. Annemi de Çuhadoruğu mevkiinde öldürdüler. Annemi kaybettiğimde de 4 yaşındaydım. 7 yaşında da Azize Ana YİBO'ya rahmetli anneannem verdi beni. Azize Ana'da okuduk. Sonrasında orta 2'de okulu terk ettim. Okumak istemedim. Sonra İstanbul'a gittim, lokantada, orada burada çalışarak kendi ihtiyaçlarımı karşıladım. Bundan 3 sene öncesinde de zaten rahatsızlığım çıktı ortaya" ifadelerini kullandı.
NECMİ MANKALOĞLU
Eski öğrencisi Ersin Alagöz'e destek olan emekli öğretmen Necmi Mankaloğlu da ise şunları söyledi:
"Ersin Alagöz isimli öğrencimizle ilgili yaklaşık 1,5 ay önce müdür yardımcısı olarak beraber çalıştığımız Necati Küpoğlu isimli arkadaşımızdan olayı öğrenmiştim. Hemen Ersin'le iletişime geçtik. Kendisi ile ilgili ne yapabileceğimizi, ne konuda destek verebileceğimizi konuştuk. Acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hayırsever İnebolulu vatandaşlarımızın kendi katkılarımızı da katarak hesabına bir miktar maddi destekte bulunduk. Daha sonra çalışamaz durumda olduğunu, yüzde 40 iş göremez raporu olduğunu kendisi söylediğinde de İnebolu'ya gelmesini, İnebolu'nun kendisine sahip çıkacağını belirttik. 1,5 ay sonra İnebolu'ya geldi. İkametgahını Aşağıhatıpbağı Mahallesine aldık. Şu anda bir arkadaşımızın evinde herhangi bir ücret almadan kiracı olarak kalıyor. Arkadaşımıza da teşekkür ediyorum. Bununla ilgili Kaymakamlığa sosyal yardım noktasında başvuruda bulunduk. Şahsım adına, öğrencim adına hayırsever İnebolulu vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Onlara minnet borçluyuz. Öğrencimize sahip çıktıkları için tekrar şükranlarımı sunuyorum."
"ELİMİZİ AYAĞIMIZI ÖĞRENCİLERİLERİMİZDEN KESMİYORUZ"
Azize Ana YİBO'da 15 yıl görev yaptığını ifade eden Mankaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Azize Ana YİBO'dan ayrılalı 12-13 sene olmasına rağmen ben daha hala öğrencilerimle iletişimi kesmedim. Öğrencilerime her türlü konuda destek veriyorum, takip ediyorum. Onların yanındayız. İhtiyaçları olduğunda, bir sıkıntıları olduğunda her zaman yanlarında olduğumu onlar da biliyorlar. Elimizi ayağımızı öğrencilerimizden çekmiyoruz. Ersin Alagöz'den olduğu gibi. Bugün Azize Ana YİBO'dan ne mutlu ki köy çocukları çok güzel yerlere geldiler. Yukarı Köyünden Turan Karaoğlu bugün Bodrum Devlet Hastanesi'nde işe başladı. Altın çocuğumuz Olcay Bay TÜBİTAK'ta İnebolu'nun gururu olarak görev yapıyor. Daha burada isimlerini sayamayacağım nice öğrencilerimiz var. Yaklaşık 10 tane tıpta okuyan ve devam eden ve halen görevde olan öğrencilerimiz var. Hukuk alanında, öğretmenlikte ve diğer meslek alanlarında çok iyi yerlerde olan öğrencilerimiz var. Bunlar bize gurur veriyor. Ektiğimiz tohumların bugün yeşerdiğini meyve verdiğini görmek bizler için son derece sevindirici."
YARDIMLARINIZ İÇİN BANKA IBAN NUMARALARI
Ziraat Bankası İnebolu Şubesi
Hesap Sahibi : Necmi Mankaloğlu
TL HESABI :
TR78 0001 0001 2809 1268 7850 07
EURO HESABI:
TR51 0001 0001 2809 1268 7850 08