İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
YARIM ASIRLIK DUAYEN ECZACI NECDET KÖKTEN MESLEĞE VEDA EDİYORTarih 30 Aralık 2022, 20:58 Editör: Editör

YARIM ASIRLIK DUAYEN ECZACI NECDET KÖKTEN MESLEĞE VEDA EDİYOR

İlçemiz Cumhuriyet Caddesi ve Hacı Mehmet Aydın Caddesi’nin kesiştiği köşede yarım asırdır şifa dağıtan İnebolu Eczanesi’nin sahibi duayen eczacı Necdet Kökten (79), 2023 yılında eczanesini devretme kararı aldı.

İstanbul Nişantaşı Eczacılık Fakültesi’nden 1972 yılında mezun olduktan 1 yıl sonra 1973’te aynı yerde İnebolu Eczanesi’ni açan Necdet Kökten, ilçemizde 50 yıl boyunca sağlık hizmeti sundu. Yıl sonunda mesleği bırakma kararı alan Necdet Kökten, İnebolu Eczanesi’ni Mert Er’in eşi eczacı Buse Nur Er’e devretti.

KENDİSİ GİBİ PERSONELİ DE EMEKTAR

İnebolu Eczanesi’nin sahibi 50 yıllık eczacı Necdet Kökten’in personeli de kendisi gibi sektörün emeklilerinden oldu. İnebolu Eczanesi’nin ilk personeli olan Salim Uzun yaklaşık 50 yıldır aynı yerde çalışarak adeta bir eczacı kadar bilgi sahibi olmuş. Diğer personeller Ahmet Kayalıoğlu 33 yıldır, Ferhan Durgut da 30 yıldır İnebolu Eczanesi’nde görev yapıyor. Hepsi de bu eczanede uzun yıllar çalışarak emekli olmuş durumda.

“ECZACILIĞIMIZ RAFA KALKTI, BİLGİSAYAR ECZACI OLDU”

İlçemizin saygın ve sevilen isimlerinden eczacı Necdet Kökten, gazetemize yaptığı açıklamada, 1972 yılında mezun olduğunu, 1973 yılında da İnebolu Eczanesi’ni açtığını söyledi.

Elli yıl önceki eczacılıkla bugünkü eczacılığın çok farklı olduğunu söyleyen Kökten, “Eczane açtığım zaman yapma ilaç satıyorduk. Küpür kesme, barkot, bilgisayar yoktu. Daha samimi bir satış yapıyorduk. Şimdi resmiyet oldu. Bilgisayar bize hükmediyor. Eczacılığımız rafa kalktı. Bilgisayar eczacı oldu. Biz artık ilaç yapmıyoruz. Yapacak ortamımız bitti. Eczacının işi ilaç yapmaktır. Ama şimdi hazır ilaç satıyoruz. Firmalar yapıyor ilacı, depodan ilacı alıyoruz bilgisayara yüklüyoruz. Bilgisayardan satıyoruz. Doktor da yazmıyor, biz de yapmıyoruz. Çocuklar için mesela biz gaz giderici ilaç yapardık. Bugün o ilaçlar piyasada yok. Yeşil reçeteyle satılan ilaçlar ve kırmızı reçeteyle satılan ilaçlar da fabrikadan geliyor. Eskiden bunları da biz yapardık. O ilaçları yapmak için bir takım aletler lazım, materyaller lazım. O aletleri de eczaneden kaldırdık. Fitil yapma makinesi vardı, ampül yapmak için malzemeler vardı. Artık hiçbirini yapmıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl İnebolu Belediyesi’nin hazırladığı ve Facebook sayfasından yayınladığı “Emektar Ustalarımız” programına konuk olan Necdet Kökten, önce Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümünde 4 yıl okuduğunu, askerlikten sonra yaşamına yön veren olayları şöyle anlatmıştı:

 “Babam ben askerdeyken, ‘Oğlum sen istiyorsan ben seni eczacılıkta okutayım’ dedi. ‘Tamam baba’ dedim. Askerden geldikten sonra Nişantaşı Eczacılık Fakültesi’ne kaydımı yaptırdım. Ben liseyi edebiyat bölümünde okumuşum. Askerde iki sene geçti, aradan 6 sene geçmiş. Arkadaşlarımın hepsi fen bölümü mezunu, ben edebiyat mezunuyum. Matematiği hocalardan ve diğer talebelerden öğrendim. Bütün hayatım boyunca, ilk okul, ortaokul, lise ne kadar çalıştımsa burada iki misli çalıştım. Allah’a şükür 4 senede mezun oldum. Şimdi eczaneyi açmaya sıra geldi. Ben Devrekanili olduğum için eczaneyi Devrekani’de açmak mecburiyetindeyim. İnebolu’da açmak istiyorum ama İnebolu’da hısımım yok, akrabam yok, dükkanım yok. Ama Devrekani’de bir çok akrabam var, evim var,  dükkanım var. Devrekani’de eczane açmak çok kolay. Devrekani’deki dükkanı eczane olarak ben dizayn ettim. Dolapları ısmarlardım. Bir akşamüzeri arkadaşlar oturduk, eczane yapacağım dükkanda yedik içtik, akşam eve gittik. Babamlar da İnebolu’dalar. Hayatım boyunca ben hiç Devrekani’de kış geçirmemişim. Hep yazlarını bilirim. Sobayı yakıyorum, oda ısınıyor yarım saat sonra buz gibi oluyor. Babam İnebolu’da telefonla aradı. İnebolu’da bir dükkanı kiraya veriyorlarmış. Eczaneyi gel buraya aç, bu dükkan boşalıyor dediler,  ne dersin. Valla baba dedim, ben buradan bıktım, hemen dükkanı tut, ben geliyorum. Geldik dükkanı tuttuk, tamiratına başladık”.

Duayen eczacı Necdet Kökten’e ilçemiz halkına verdiği değerli hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşamında sağlık ve mutluluklar diliyoruz.



  |  Bu haber 4100 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAYIP DENİZCİLERDEN 1 YILDIR HABER YOK

KAYIP DENİZCİLERDEN 1 YILDIR HABER YOK Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023 günü fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı yük gemisi Kafkametler’in ar...

ANLAYIŞ DA BİR YERE KADAR!

ANLAYIŞ DA BİR YERE KADAR! Dün sinirliydin anladık...

GEÇMİŞLE YAŞAMAK KARIN DOYURMUYOR!

GEÇMİŞLE YAŞAMAK KARIN DOYURMUYOR! Yıl iki bin yirmi dört kasım ayı,

TÜGVA KİTAP KURDU YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI

TÜGVA KİTAP KURDU YARIŞMASINA BAŞVURULAR BAŞLADI Millî Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) arasında işbirliğinde düzenlenen, ortaokul düzeyi 5,6,7 ve ...

SON ŞAHİTLERDEN RECEP UYSAL

SON ŞAHİTLERDEN RECEP UYSAL O yıllarda İman-Kur'an hizmetinin önemli merkezlerinden biri İnebolu,

İNEBOLU'DA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

İNEBOLU'DA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 5 bin fidan toprakla buluştu.

SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE

SAYGI, SEVGİ VE ÖZLEMLE Takvimler bugün yüreklerimizi burkan bir tarihi gösteriyor.

KISSADAN HİSSE!

KISSADAN HİSSE! Şu sosyal medya;

"İNEBOLU VE O MÜHİMMATLAR OLMASA BUGÜN BİZ YOKTUK"

Ceyda Karan’la Eksen programına konuk olan Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Türk-Sovyet ilişkilerini ve günümüzdeki e...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:126950

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:112360

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:131920

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:117728

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign