Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıkladığı 5 bin 500 personel alımıyla ilgili detaylar belli oldu.
Bu kapsamda merkezi İnebolu’da bulunan ancak personel ataması yapılmadığı için faaliyete geçmeyen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği’ne 3 personel alımı yapılacak.
İnebolu İstiklal Yolu Tarihi Milli Park Şefliği’ne 1 büro personeli, 1 şoför ve 1 temizlik personeli alınacak.
TÜRKİYE’NİN 44’ÜNCÜ MİLLİ PARKI OLDU
Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşınan İnebolu ile Ankara arasındaki 105 kilometrelik güzergah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 1 Kasım 2018 tarihinde "İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı" olarak ilan edilmişti.
Türkiye’nin 44’üncü Milli Parkı olan İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı, Kastamonu, Çankırı ve Ankara il sınırları içerisinde kalmaktadır ve 235,7 hektarlık bir alana sahiptir.
İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı güzergahında, yer yer sağlam kalmış tarihi yol, menfez ve çok sayıda tarihi taş köprü, İnebolu'da eski askerlik şubesi binası, Küre Ecevit Hanı, Küre Ersizlerdere Yaylası, Seydiler Şehitler Anıtı, Seydiler Kültür Evi, Kastamonu Şehitler Anıtı, Ilgaz Derbent Şehitler Anıtı, Ilgaz-Kaleköy Halil Ağa Hanı yeri, Topal Ali Hanı, Gündoğdu Jandarma Karakolu yeri, Yeni Gündoğdu Jandarma Karakolu ile Tüney Jandarma Karakolu binaları ve Ankara MKE Masam Fabrikası yer alıyor.
ŞUBE ŞEFLİĞİ 2020 YILINDA KURULDU
İstiklal Yolu’nun 2018 yılında tarihi milli park ilan edilmesinin ardından şube şefliğinin İnebolu’da kurulması için Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay tarafından girişimde bulunulmuştu. Yapılan girişimler sonucu 2020 yılında İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı’nın İnebolu’da kurulması kararlaştırıldı. İnebolu Hükümet Konağı’nda dönemin ilçe kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy tarafından milli park şefliğine bir de oda tahsis edildi. Ancak herhangi bir atama yapılmayınca şube şefliği faaliyete geçmemişti.
Yeni alınacak personellerin göreve başlamasının ardından İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı’nın faaliyete geçirilmesi bekleniyor.