Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntıların da önüne geçilmesi amacıyla oluşturulan bu hat sayesinde vatandaşlar sağlık noktasında hem ihtiyaçları karşılanacak hem de karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları iletebilecek.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ kuruldu. 0366 606 04 76 ve 0366 606 04 26 numaralarıyla vatandaşların Kastamonu genelinde sağlık hizmeti almak istediklerinde ya da bu süreçte desteğe ihtiyaç duyduğunda bu numaralardan iletişime geçerek sağlık desteği alabilecek.
"RANDEVU BULUNAMADIĞINDA ÇÖZÜM YOLU OLUŞTURULARAK YARDIMCI OLUNACAK"
Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi; “Öncelikle hangi bölüme başvurması gerektiği konusunda bilgilendirme. Muayene olması gerektiğinde en doğru bölüme randevu alması için yönlendirilmesi. Randevu bulunamadığında aciliyet durumuna göre en uygun çözüm yollarının oluşturularak yardımcı olunması. Ayrıca sağlık hizmeti sunumu sırasında karşılaşılan sorunların iletilebileceği bir telefon hattı olması ve iletilen bu sorun ve sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulması ve kişiye geri dönüş yapılması amaçlanmaktadır.
Destek hattını arayan vatandaşlarımız, Destek Hattını aradıklarında; karşılarında Danışman Hekimimiz ve iletişim personellerimiz tarafından karşılanacak. İl merkezi ve ilçelerde sunulan tüm sağlık hizmetleri ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ile birlikte dilek ve isteklerini de iletebilecek. İletilen konularla ilgili bilgi alabilecek. En doğru şekilde yönlendirilerek veya gerektiğinde ilgili birimlerle görüşülerek problemler çözüme kavuşturulabilecektir.
SAĞLIK DESTEK HATTI NUMARALARI
İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ve mesai saatleri içerisinde hizmet verecek olan sağlık destek hattına vatandaşlarımız ilgili 0366 606 04 76 ve 0366 606 04 26 telefon numaralarından ulaşılabilecektir.
Destek hattına iletilen dilek, istek ve şikayetleri dinlenen vatandaşlara, ekipler tarafından bilgilendirme ve gerekli yönlendirmeler yapılarak karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulması İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hastaneler ve aile hekimleriyle koordinasyonu planlanıyor.
“HASTALAR, KENDİ İLÇE DEVLET HASTANESİNE YATIRILARAK DA TEDAVİ EDİLEBİLECEK”
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımıza sağlık hizmetinin mümkün olduğunca ikamet ettiği adrese en yakın sağlık kuruluşunda sunulması amaçlanıyor. Bu amaçla ilçelerde bulunan Devlet Hastaneleri’nin yataklı servisleri aktif hale getirildi. Hastanelerde bulunan uzman hekimler tarafından değerlendirildikten sonra uygun görülmesi halinde hastalar, kendi İlçe Devlet Hastanesine yatırılarak da tedavi edilebilecek.
MERKEZDEKİ BÜTÜN TETKİK İMKANLARI İLÇELERDE DE MEVCUT HALE GETİRİLDİ
Ayrıca, ilçelerde bulunan tüm uzman hekimlere, merkez hastanelerin, gerekmesi halinde hastalardan istenen Ultrason, Tomografi, MR gibi ileri radyoloji görüntüleme tetkiklerini, kendi ilçelerinde olmasa dahi kendisine en yakın ilçe veya il merkezinde yapılabilmesi için kendi bilgisayar sistemleri üzerinden istem yapılarak görüntüleme randevusunu diğer hastaneye gitmeden oluşturulabilmesi sağlandı. Hasta görüntüleme çekimi için sadece randevusunun alındığı saatte diğer hastanemize çekimi için gidecektir. Radyolojik görüntüleme hizmetinin alındığı sonuçlar çıktığında ise bulunduğu ilçedeki İlk muayenesini olduğu hekiminde kontrol muayenesini de olabilecek. Aynı şekilde ilçe hastanesinde uzman hekimler tarafından, merkez hastanelerde uzmanlar tarafından istenen bütün tetkikleri İlçe Devlet Hastanelerine de hizmete açmış bulunuyoruz. Merkez Devlet Hastanesinde hangi tetkikler istenebiliyorsa ilçelerde bulunan uzmanlar da bu tetkikleri hasta merkeze gitmeden hekim tarafından isteyebileceği hale getirildi.”
“VATANDAŞLARIN TEDAVİSİNİN BULUNDUĞU İLÇEDE SÜRDÜREBİLMESİ SAĞLANDI”
İlçelerde Uzman hekim tarafından muayene edilen gerek görülmesi halinde kendi hastanesinde de bulunmayan tetkikleri ( kanser, hormon vb…) kendi bilgisayar sistemi üzerinden dış labaratuvar istemi olarak yapılabiliyor. Hastanın kanları kendi ilçesinde alınarak merkez hastanelere gelmeden tetkikleri, kanları alınıp tarafımızca araçlarla taşınarak, sonuçlarına da ilçede muayene olduğu hekimin sistemine düşürülmesi sağlandı. Böylece, hastaların il merkezine ya da Büyük İlçe Devlet Hastanelerine tekrar tekrar gitmesine gerek kalmadan, bulunduğu ilçeden kan tetikleri ve görüntüleme hizmetlerinin randevularının alınarak yapılabilmesi ve tedavisinin bulunduğu ilçede sürdürebilmesi sağlanmıştır.”
“AMACIMIZ MERKEZ VE BÜYÜK İLÇE HASTANELERİNDEKİ EK YOĞUNLUĞU AZALTMAK İLÇELERDE VERİMLİ SAĞLIK HİZMETİ SUNMAK”
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok; “Amacımız, vatandaşlarımıza ilçelerde daha verimli sağlık hizmetleri sağlayıp, merkez ve büyük ilçe hastanelerimizde oluşan ek yoğunluğu azaltmak ve Hastaneler arası entegrasyonu sağlayarak devletimize ve milletimize daha süratli, konforlu ve verimli bir sağlık hizmeti sağlamaktır” dedi.