İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
Tarih 26 Mart 2024, 10:57 Editör: Editör

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntıların da önüne geçilmesi amacıyla oluşturulan bu hat sayesinde vatandaşlar sağlık noktasında hem ihtiyaçları karşılanacak hem de karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları iletebilecek.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ kuruldu. 0366 606 04 76 ve 0366 606 04 26 numaralarıyla vatandaşların Kastamonu genelinde sağlık hizmeti almak istediklerinde ya da bu süreçte desteğe ihtiyaç duyduğunda bu numaralardan iletişime geçerek sağlık desteği alabilecek.

"RANDEVU BULUNAMADIĞINDA ÇÖZÜM YOLU OLUŞTURULARAK YARDIMCI OLUNACAK"

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi;  “Öncelikle hangi bölüme başvurması gerektiği konusunda bilgilendirme. Muayene olması gerektiğinde en doğru bölüme randevu alması için yönlendirilmesi.  Randevu bulunamadığında aciliyet durumuna göre en uygun çözüm yollarının oluşturularak yardımcı olunması. Ayrıca sağlık hizmeti sunumu sırasında karşılaşılan sorunların iletilebileceği bir telefon hattı olması ve iletilen bu sorun ve sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulması ve kişiye geri dönüş yapılması amaçlanmaktadır.

Destek hattını arayan vatandaşlarımız, Destek Hattını aradıklarında; karşılarında Danışman Hekimimiz ve iletişim personellerimiz tarafından karşılanacak. İl merkezi ve ilçelerde sunulan tüm sağlık hizmetleri ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ile birlikte dilek ve isteklerini de iletebilecek. İletilen konularla ilgili bilgi alabilecek. En doğru şekilde yönlendirilerek veya gerektiğinde ilgili birimlerle görüşülerek problemler çözüme kavuşturulabilecektir.

SAĞLIK DESTEK HATTI NUMARALARI

İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ve mesai saatleri içerisinde hizmet verecek olan sağlık destek hattına vatandaşlarımız ilgili 0366 606 04 76 ve 0366 606 04 26 telefon numaralarından ulaşılabilecektir.

Destek hattına iletilen dilek, istek ve şikayetleri dinlenen vatandaşlara, ekipler tarafından bilgilendirme ve gerekli yönlendirmeler yapılarak karşılaşılan sorunların çözüme kavuşturulması İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hastaneler ve aile hekimleriyle koordinasyonu planlanıyor.

“HASTALAR, KENDİ İLÇE DEVLET HASTANESİNE YATIRILARAK DA TEDAVİ EDİLEBİLECEK”

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımıza sağlık hizmetinin mümkün olduğunca ikamet ettiği adrese en yakın sağlık kuruluşunda sunulması amaçlanıyor. Bu amaçla ilçelerde bulunan Devlet Hastaneleri’nin yataklı servisleri aktif hale getirildi. Hastanelerde bulunan uzman hekimler tarafından değerlendirildikten sonra uygun görülmesi halinde hastalar, kendi İlçe Devlet Hastanesine yatırılarak da tedavi edilebilecek.

MERKEZDEKİ BÜTÜN TETKİK İMKANLARI İLÇELERDE DE MEVCUT HALE GETİRİLDİ

Ayrıca, ilçelerde bulunan tüm uzman hekimlere, merkez hastanelerin, gerekmesi halinde hastalardan istenen Ultrason, Tomografi, MR gibi ileri radyoloji görüntüleme tetkiklerini,  kendi ilçelerinde olmasa dahi kendisine en yakın ilçe veya il merkezinde yapılabilmesi için kendi bilgisayar sistemleri üzerinden istem yapılarak görüntüleme randevusunu diğer hastaneye gitmeden oluşturulabilmesi sağlandı.   Hasta görüntüleme çekimi için sadece randevusunun alındığı saatte diğer hastanemize çekimi için gidecektir. Radyolojik görüntüleme hizmetinin alındığı sonuçlar çıktığında ise bulunduğu ilçedeki İlk muayenesini olduğu hekiminde kontrol muayenesini de olabilecek. Aynı şekilde ilçe hastanesinde uzman hekimler tarafından, merkez hastanelerde uzmanlar tarafından istenen bütün tetkikleri İlçe Devlet Hastanelerine de hizmete açmış bulunuyoruz. Merkez Devlet Hastanesinde hangi tetkikler istenebiliyorsa ilçelerde bulunan uzmanlar da bu tetkikleri hasta merkeze gitmeden hekim tarafından isteyebileceği hale getirildi.”

“VATANDAŞLARIN TEDAVİSİNİN BULUNDUĞU İLÇEDE SÜRDÜREBİLMESİ SAĞLANDI”

İlçelerde Uzman hekim tarafından muayene edilen gerek görülmesi halinde kendi hastanesinde de bulunmayan tetkikleri ( kanser, hormon vb…) kendi bilgisayar sistemi üzerinden dış labaratuvar istemi olarak yapılabiliyor. Hastanın kanları kendi ilçesinde alınarak merkez hastanelere gelmeden tetkikleri, kanları alınıp tarafımızca araçlarla taşınarak, sonuçlarına da ilçede muayene olduğu hekimin sistemine düşürülmesi sağlandı.  Böylece, hastaların il merkezine ya da Büyük İlçe Devlet Hastanelerine tekrar tekrar gitmesine gerek kalmadan,  bulunduğu ilçeden kan tetikleri ve görüntüleme hizmetlerinin randevularının alınarak yapılabilmesi ve tedavisinin bulunduğu ilçede sürdürebilmesi sağlanmıştır.”

“AMACIMIZ MERKEZ VE BÜYÜK İLÇE HASTANELERİNDEKİ EK YOĞUNLUĞU AZALTMAK İLÇELERDE VERİMLİ SAĞLIK HİZMETİ SUNMAK”

Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok;  “Amacımız, vatandaşlarımıza ilçelerde daha verimli sağlık hizmetleri sağlayıp, merkez ve büyük ilçe hastanelerimizde oluşan ek yoğunluğu azaltmak ve Hastaneler arası entegrasyonu sağlayarak devletimize ve milletimize daha süratli, konforlu ve verimli bir sağlık hizmeti sağlamaktır” dedi.



  |  Bu haber 768 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ

İNEBOLU'DA ORKÖY KREDİSİYLE ORMAN KÖYLÜSÜNE TRAKTÖR VE EKİPMAN DESTEĞİ VERİLDİ Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) köylüye desteği her geçen yıl artarak devam ediyor. OGM 2024 yılı ORKÖY Programı ka...

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ

İNEBOLU TSM, ASM VE 112 ACİL SERVİS BİNASI İHALE EDİLDİ İnebolu’da farklı yerlerde hizmetini sürdüren Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri ile112 Acil Servis ...

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125694

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111236

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130220

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116440

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign