Anasayfa » İNEBOLU
18 Ağustos 2024, 09:43 Editör:
İNEBOLU'DA GÖZ ÖNÜ ALANLARA "YERLEŞİM PLANI" YERLEŞTİRİLMELİ!
Zaman zaman herkes şehir dışına çıkıyor.
Kâh geziyor, kâh alışveriş ediyor...
Bazen tarihi ve turistik yerleri ziyaret ederken, bazende iş icabı gittiği yerlerde farklı uygulamalar ya da çeşitli yeniliklerle karşılaşıyor.
Yapılan her türlü hizmet oraya gelen ziyaretçilerin istifadesine sunuluyor.
Haliyle ilçemizde yaz aylarında az da olsa ziyaretçi akınına uğruyor.
Dolayısıyla İnebolu'yu tercih eden herkesin misafir olarak görülüp, gereken ilgi ve alakanın en üst seviyede gösterilmesi gerektiğini savunanlardan sadece biriyim.
Benim bu düşünceme ilave herkesin çeşitli fikirlerinin olabileceğini ve bu düşüncelerin sadece sohbet ortamlarıyla sınırlı kaldığı için hiç kimseye ve yaşadığımız şehire bir fayda sağlamadığı gerçeğini ifade etmekte yarar görüyorum.
Bu bağlamda ilçemize ilk defa gelen ziyaretçilerin gezip görmek istediği yerleri kolaylıkla bulabileceği bir yerleşim planı ya da şehir krokisinin merkezi yerlerdeki bilbordlara asılmasının gerektiğini ve bunun da güzel bir hizmet olacağını düşünüyorum.
Türk Ocağı binasının, Kent müzesinin, Nezihe Battal kültür evinin, Aşı boyalı evlerimizin yoğun olduğu mahallenin, ziyaretçilerin İnebolu'dan ayrılırken tanıdıklarına götüreceği İnebolu ekmeği-helva-dağ çileği reçeli-tarhana-kestane balı-denk kayıģı maketi-istiklal madalya rölyefi ve taze balık satan iş yerlerini, eli ayağı düzgün otelleri, yöresel lezzetlerin bulunduğu lokantaları, İnebolu'da güneşin doğuşunun ve batışının izlenebileceği mekanları, geriş tepesini, Oğuz Atay ve Orhan Şaik Gökyay'ın doğdukları evleri, Atatürk'ün üç gün konakladığı evi, kel seymen tepesini, 9 Haziran 1921 tarihinde yunan gemilerinin attığı ve patlamayan bombanın düştüğü yeri, tarihi camilerimizi ve aklıma gelmeyen pek çok yeri gösteren bir krokiye ihtiyaç duyulduğu aşikar...
Alışveriş merkezlerinde bile, aranılan bir mağazayı kolayca bulmaya yardımcı olan yerleşim planından pek çoğumuz yararlanmışızdır herhalde !
Yine varlığı ile yokluğu pek belli olmayan Turizm danışma bürosunun aktif hale geçirilmesi ve yabancı dil bilen personeliyle birlikte ilçemizin tanıtımına gönüllü hizmet edecek turizm elçilerinden de istifade edilmesine acilen ihtiyaç duyulduğunu belirtmekte yarar görüyorum.
Bu tarz hizmetlerin küçük gibi görülse de önemli olduğunun ve özellikle turizmin gelişmesine katkı sağlayacağının bilinmesini istiyorum.
Fakat toplum menfaatinin ön planda olduğu her fikrin de kulak arkası edilmemesi gerektiğine inananlardanım.
Sonuç olarak sürekli kan kaybeden İnebolu, turizmin gelişmesi için gelecek her fikir ve projeyi ivedilikle icraata geçirmelidir.
Sunulan öneri ve fikirler dikkate alınıp uygulanırsa, başka fikirlerinde önerilmesine öncü olacaktır.
Turizmden ekmek yemek için önce turizme inanmak gerekir.Tarihi, kültürü ve doğasıyla İnebolu her zaman turistik bir ilçe olmaya adaydır. Yeter ki topyekün bu hedefe kilitlenilsin. Ona göre kısa-orta ve uzun vadeli planlamalar yapılıp icraata geçilsin.
| Bu haber 1004 defa okunmuştur.