AK Parti Kastamonu milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İnebolu yolu ve limanın sadece İnebolu'yu değil Kastamonu'nun tamamını ilgilendirdiğini söyledi.
Gülşen, gazetemize yaptığı açıklamada, Kastamonu-İnebolu yolu projesinin hazırlandığını belirterek, "İş şimdi bunu yatırım programına aldırmak kısmında" dedi.
Yol ve liman projelerinin sadece İnebolu'nun değil tüm Kastamonu'nun birinci önceliği olduğunu ifade eden Gülşen şunları söyledi"
"Kastamonu'nun tüm ilçeleriyle önceliklerinden bir tanesi İnebolu yolu, bir tanesi de İnebolu Limanı. Bu sadece İnebolu'yu ilgilendiren bir şey değil. Kastamonu'nun tüm ilçelerini ilgilendiriyor. Bizim İnebolu'ya yapacağımız yol ve liman Taşköprü'nün organize sanayisini de ilgilendiriyor. Hatta Çankırı'ya yapılacak olan yatırımların da önceliğidir. Şehrin kalkınması, göçün durması için İnebolu yolu ve limanını öncelikli olarak düşünüyoruz. İnebolu'nun yolunun yatırım programına giriş ihtimali biraz zayıf. Yapılacak yollar, planlamalar belli. Karayolları'nın genel bütçesine ilave bir katkı olmadığı müddetçe İnebolu yolunun programa girmesi zor görünüyor. Karayolları bütçesine göre yeni bir işi programa almaları zor. Biz bu yolu söyleyince iş yoğunluğu düşük diyorlar. Parası çok. Nereden bakarsanız bakın en az 300-400 milyon lira tutar. Kurucaşile-Cide yolu Yüksek Planlama Kurulu'ndan (YPK) geçti ama henüz ihale edilmedi. Cide-İnebolu-Çatalzeytin sahili birleşecek. Sahil yolunun güzergahı belirlendi. İnebolu için, İnebolu'nun özeli için hastane, inşallah bu da yapıldıktan sonra sorunlarımız bitmiş olacak."
"LİMANDA 10 MİLYON TONLUK KAPASİTE OLACAK"
"İnebolu Limanı'nı büyüttükten sonra Rusya ile ticaret hacmimiz ciddi miktarda artacak. Biz limanı istediğimiz seviyeye getirirsek belki Rusya'ya çıkış kapılarından bir tanesi olur İnebolu. Biz İnebolu Limanı'nı 5 milyon diye hesaplıyorduk, şimdi daha da büyüdü. Yıllık kapasite 10 milyon tonu bulacak. Bu limanı şu anda Çankırı'daki sanayiciler de bekliyor. Seydiler'deki organize sanayiyi bile İnebolu Limanı'nın dolduracağını düşünüyoruz. Ben onun için diyorum sadece İnebolu'nun değil, tüm Kastamonu'nun hatta bölgenin önceliğidir. Tosya'daki yatırımcılar da İnebolu Limanı'nı gözlüyor."
SERBEST BÖLGE GİRİŞİMİ
İnebolu Limanı'nın 'Serbest Bölge' olması için daha önce girişimde bulunduklarını hatırlatan Gülşen sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yol, liman, hastane İnebolu'nun önceliği. Bunları bir an önce bitireceğiz. Ekonomi Bakanımızla konuşmuştum ve daha önceki bakanımızla da konuştum. O da aynı şeyi söylemişti. İnebolu'da serbest bölge düşüncemiz var. Hala var ve hiç bitmedi. Önceki Bakanımız şunu söylemişti: Siz limanı bitirin, limanı tamamlayın, büyütün. Serbest Bölge işi kolay dedi. Nihat Zeybekçi Bakanımız da bunu söyledi. Bu limanı şu anda Çankırı'daki sanayiciler de bekliyor. Seydiler'deki organize sanayiyi bile İnebolu Limanı'nın dolduracağını düşünüyoruz. Ben onun için diyorum sadece İnebolu'nun değil, tüm Kastamonu'nun hatta bölgenin önceliğidir. Tosya'daki yatırımcılar da İnebolu Limanı'nı gözlüyor."
Gülşen, İnebolu Meslek Yüksekokulu ek binasının yapımı için İnebolulu işadamlarının katkıda bulunmalarını belirterek, "İnebolu'nun yüksekokulunu büyütmeliyiz. İnebolu'nun şanına, şerefine yakışır güzel bir üniversite olmalı orada" dedi.
"SOMA'DAKİ OLAY KÜRE'YE BENZİYOR"
Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet dileyen Gülşen, "Orada tedbirsizlik var mı var. Yani şirket sahiplerinin sorumluluğudur. Soma faciasında 301 vatandaşımız hayatını kaybetti. Milletimizin başı sağ olsun. Tedbirlerimizi biraz daha artırmamız gerek. İnsan hayatı gerçekten çok kıymetli" diye konuştu.
"KASTAMONU'YU TANITACAĞIZ"
Feshane Kastamonu Günleri etkinliğinin Soma'daki maden faciası nedeniyle buruk şekilde gerçekleştiğini belirten Gülşen şunları kaydetti:
"Burada önceden planlanmış Feshane etkinliğimiz oldu. Tabi buruk şekilde gerçekleşti. İstanbul'daki hemşerilerimiz geliyorlar, ziyaret ederek hasret gideriyorlar. Bu manada iyi bir etkinlik. Ama ilimizin tanıtımı için bunu biraz daha profesyonel şekilde yapmak gerekiyor. Bunu sadece Kastamonulular'a değil Kastamonu dışındakilere de hitap eder hale getirmemiz lazım. Şehrin tanıtımında biz şunu iddia ediyorduk. Lokomatifliğini bizim yerel belediyeler yapmalı. Kastamonu'da seçimlerde AK Partili belediye iktidara geldi. İnşallah hızlı bir şekilde gideceğiz. Çünkü biz bu işi merkez belediyemize yaptıracağız. Yine yerel idare, özel idaremiz, Valilik bu işe katkı yapacak. İnşallah biz de milletvekili olarak gerekli katkıyı vereceğiz. Şehrin tanıtımını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İnsanların Kastamonu'yu tanıması, saklı cennet dediğimiz Kastamonu'nun güzelliklerinden haberdar olması için gayret göstereceğiz. Bu etkinlik bu tanıtım için birer vesile. Dediğim gibi yerel idarelerin önderliğinde biz bunu çeşitlendireceğiz. Şunu söylüyorlar: Kastamonu'da Kastamonu günleri yapalım. İstanbul'dan, Ankara'dan, Bursa'dan diğer illerden bizim hemşerilerimiz gelsinler. Yapılamaz bir şey değil. Kastamonu'da bir fuar merkezi oluşturulabilir. "