İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BİGA İZLENİMLERİMTarih 11 Haziran 2016, 16:47 Editör: Editör

BİGA İZLENİMLERİM

Bülent YAĞCIOĞLU

Geçtiğimiz hafta, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinin aldığı karar doğrultusunda, bir heyet oluşturularak 2-3 Haziran tarihlerinde Çanakkale Biga ziyareti gerçekleştirildi. Bu ziyaretin amacı Biga TSO ile İnebolu TSO arasında “Kardeş Oda ve İşbirliği Protokolü” imzalamaktı. Bu doğrultuda ben de katıldığım bu ziyaretten edindiğim izlenimleri Yeni İnebolu Gazetesi okurları ile paylaşmak istedim.

Yaklaşık 12 saatlik bir yolculuktan sonra Biga’ya ayak basmamızdan itibaren eski İnebolu, yeni Biga Kaymakamımız Sayın Gökhan Görgülüarslan bizi içten ve samimi bir şekilde karşıladı ve hiç yalnız bırakmadı. Yine Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve yardımcısı Melih Akyıl da aynı şekilde candan ve aşırı ilgiliydi. Buradan hepsine İnebolu TSO adına teşekkürlerimi sunuyorum. Yaptıkları program doğrultusunda kahvaltımızı yaptıktan sonra Biga Kaymakamlığını ziyaret ettik.

Programımızın çok yoğun olması sebebiyle fazla vakit kaybetmeden Doğtaş Mobilya Fabrikası üretim tesislerine geldik. Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’ın sahibi olduğu bu tesisi biraz anlatmak istiyorum. Fabrika 200.000 M2 alana kurulmuş ve 100.000 M2’si kapalı alan, yaklaşık 1200 kişi çalışıyor. Fabrikanın bütün ünitelerini gezerken bize fabrika müdürü tüm üretim aşamalarını anlattı ve sorularımıza cevap verdi. Ben bu arada şöyle bir soru sordum: Almanya’da BMW otomobil fabrikasında ustabaşı olarak çalışan bir tanıdığımdan şunu duymuştum. Her 58 saniyede banttan bir araba iniyor, yani 1 dakika bile değil, 58 saniyede bir otomobil üretiliyor, demişti. Doğtaş Mobilya Fabrikasında böyle bir süreli üretim var mı dedim, buna fabrika sahibi Şadan bey cevap verdi: ‘Bir dakikada kanepe, 2 dakikada koltuk takımı üretiyoruz.

Fabrika gezimizden sonra, ikinci durağımız tersane, demir çelik üretimi ve enerji santrali sektöründe faaliyet gösteren Cideli Bayram Aslan’ın sahibi olduğu İÇDAŞ Değirmencik tesislerini gezmeye başladık.

İlk defa bu kadar büyük bir sanayi tesisini gezme imkanı bulduk. Burada 4500 kişinin istihdam edildiğini öğrendik.

Tersanede 1996 yılından beri faaliyet gösterildiğini, 3850 tonluk kuru yük gemisinin 2006’da üretilip denize indirildiğini, akabinde 20.000 tonluk 2 adet kimyasal tanker yapımının devam ettiğini,

Demir Çelik fabrikasında üretimin her aşamasını ve çelik kütüklerin inşaat ve endüstride kullanılan çeşitli çaplardaki demire nasıl dönüştürüldüğünü,

Enerji Santralinde, Türkiye’nin enerji ihtiyacının %5.8’ini ürettiklerini hayranlıkla gördük.

Fabrikada ikram edilen öğle yemeğinden sonra Biga Organize Sanayi’de 50 parselde yer verilen çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 50 fabrikanın içinden seçilerek programa konan Meydere Soğuk Hava Deposu tesisini gezdik.

Buradan Biga TSO’ya geçdik ve İnebolu TSO ile Biga TSO arasında “Kardeş Oda ve İşbirliği Protokolü” imzalandı. Bu imzalanan protokolde amaçlananlar kısaca şöyle özetlendi: “İletişimi güçlendirmek, karşılıklı hizmet standartlarının artmasını sağlamak, ortak toplantılar ve faaliyetler düzenlemek, işbirliği sayesinde daha kapsamlı faaliyetler, projeler hazırlamak, sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında sosyo kültürel faaliyetlerde de birlikte hareket etmek, eğitim, iş geliştirme ve akreditasyon konularında işbirliğini güçlendirmek.”

Karşılıklı hediyeler verildi, İstiklal Madalyalı tek ilçe İnebolu ve İnebolu TSO’nun kuruluşu, tarihi, parlak geçmişi anlatıldı. En kısa zamanda Biga TSO Meclisini İnebolu’da misafir etmek istediğimizi ve İnebolu’ya yatırımcı beklediğimizi ifade ettik.

Eski Kaymakamımız Gökhan Görgülüarslan, İnebolu TSO ve Biga TSO Meclisine akşam yemeği ikram etti.

Sabah sekizde başlayan koşturmaca gece saat 23.30’da bitti ve istirahate çekildik.

2. gün programımız Çanakkale Şehitliği ziyareti idi. Bu ziyareti de gerçekleştirdikten sonra ilçemize döndük.

İnebolu ile Biga’yı ticari yönden kıyaslamak gerekirse gerçekten sınıfta kaldığımızı söylemek yanlış olmaz.

Biga’nın elverişli doğal yapısı, güçlü ulaşım bağlantıları, mevcut organize sanayi bölgesi, iş olanakları ve stratejik önemi ile Güney Marmara’nın gelişmeye açık ilçesi durumunda olduğunu gördüm.

İnebolu TSO’nun Biga TSO ile Kardeş Oda ve İşbirliği Protokolü imzalamasını sevindirici bir gelişme olarak görüyorum. Bu girişimle İnebolu ve Biga’nın sanayi, ticaret ve turizm sektörlerinde, kültürel ve sosyal yaşamında birlikte hareket etmelerinin her ilçeye yarar getireceğini düşünüyorum. Kardeşliğin sadece kağıt üzerinde kalmamasını diliyorum.

Biliyorum ki İnebolu ticaretini geliştirecek, büyütecek, istihdam sağlayacak çok önemli işadamlarımız var. Onların da taşın altına elini koyup, memleketlerine yatırım yapmalarını İnebolu adına istiyorum.

***

Geçen hafta köşemde kendisinden bahsettiğim Hüseyin Çınar Hocamız (Naylon Hafız) aramızdan ayrıldı. İnebolu bir ulu çınarını kaybetti. Hocamıza Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.



  |  Bu haber 6852 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign