İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
SANA GÜNAYDIN MÜDÜR BEYTarih 19 Eylül 2016, 14:44 Editör: Editör

SANA GÜNAYDIN MÜDÜR BEY

İnebolu’da çok alışık olmadığımız birlik beraberlik tablosunu son iki üç haftada iki defa görmekten dolayı gayet mutluyuz. Hatırlatmak gerekirse limanla ilgili yapılacak ÇED Toplantısı öncesi ilçedeki sivil toplum örgütleri ve diğer katılımcılar çeşitli istişarelerde bulunmuşlardı. Hemen akabinde yine İnebolu’nun denizle arasına çekilen set duvar ve yolun yükseltilmesi konusunda sivil toplum örgütleri tepkilerini dile getirdiler ve Karayolları Bölge Müdürü ile bir toplantı geçekleştirdiler. Geçen hafta Yeni İnebolu Gazetesi ayrıntılı bir şekilde toplantıda neler konuşulduğunu yazdı ve hepimiz okuduk.

Karayolları Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’nin duvarın kaldırılması ile ilgili kaymakamlığa dilekçe veren sivil toplum kuruluşları temsilcilerine ithafen “Ooo günaydın, tepki gösterenler şimdiye kadar neredeydi” şeklindeki üslubunu İnebolu halkına hakaret sayıyorum. Müdür beyin bu cüreti nereden bulduğunu merak ediyorum.

“Günaydın, tepkiyi gösterenler şimdiye kadar neredeydi?” derken; İnebolu halkına projeyi mi anlattınız da biz duymadık?

Projeyi bir yere astınız da biz mi görmedik?

İnebolu halkını topyekûn çok iyi proje okuyan inşaat mühendisi mi sandınız?

Hatalı bir projeyi savunarak, hataya devam ettiğinizi görmüyor musunuz?

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü yaptığınız 2013 yılında Bingöl Haberci12 Gazetesi’nde yer alan haberdeki “GÜNAYDIN MÜDÜR BEY” başlığından esinlenerek mi bu cümleyi kullandınız?

“GÜNAYDIN MÜDÜR BEY” başlığı ile verilen ve “Karayolları Bölge Müdürlüğünü anlamak, onların planlamada ki zekâlarına izahat getirmek zordur. Sayın bölge müdürü Hüsamettin Özendi Doğruları söylemiyor ve bizleri kandırmaya çalışıyor…” cümlesi ile devam eden haberin tamamını okumak isteyenler www.bingolhaberci.com sitesini ziyaret edebilirler.

İnebolu halkı haklı tepkisini sonuç alana kadar sürdürmelidir. Müdür beyin söylediği gibi problem 7 binanın manzarasının kapanması değildir. İnebolu’nun gözünün kapanmasıdır. Bir asır önce deniz tamamen görülecek şekilde projelendirilen çarşı merkezinin denizle arasına perde çekilmesidir problem.

Benim şahsi fikrim karayollarının işi yol yapmak ya; denizi çok güzel doldurarak, taşları da çok güzel istif ederek denizin dalgasına öyle güzel yol yaptılar ki dalganın duvar falan dinlemeyip yola taş atmaması mümkün değil. Temenni etmiyorum ama iddia ediyorum, şiddetli fırtınada dalgalar taşları dağıtıp duvara da zarar verecektir. Hatta duvarın üzerinden taşları yola atacaktır. Sonra da duvarı biz daha yüksek yapacaktık ama İnebolu halkı engelledi denilecektir.

Yine duvarın yükseltilmesi ile İnebolu çarşı merkezine aşırı yağışlarda gelecek sel sularının da önü kapanmış oluyor.

Sonuç olarak yeni yapılan köprülerin 1,5 metre daha alçak yapılması ile hem yol hem duvar yükseltilmemiş olacaktı. Kimyasal yapı malzemeleri ile güçlendirilmiş kuğu başı şeklinde kavisli dalgakıran duvar ile de dalga önlenmiş olacaktı.

Projenin yeniden incelenip İnebolu halkının istediği doğrultuda çözüme kavuşturulması tek temennimiz. Yetkilileri çözüme davet ediyoruz.

ÇÜNKÜ BAŞKA İNEBOLU YOK!

Not: Bayramda genç yaşta vefatı ile bizi üzen kardeşim Ahmet Ergün’e Allah’tan rahmet, sevdiklerine ve ailesine sabırlar diliyorum.



  |  Bu haber 9176 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111098

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130042

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign