İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ZİRAAT ODASI TÖRENLE AÇILDITarih 14 Ekim 2016, 14:06 Editör: Editör

ZİRAAT ODASI TÖRENLE AÇILDI

Kuruluş çalışmaları tamamlanan İnebolu Ziraat Odası’nın açılışı törenle yapıldı. Yeni Cami Sokak’taki hizmete sunulan Ziraat Odası’nın açılışına Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, TZOB Yönetim Kurulu üyeleri Hasan Kozoğlu ve Aslan Soydan, Tarım İl Müdürü Osman Yaman, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Oğuzhan Dolgun, AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, açılışta yaptığı konuşmada, İnebolu’da çok büyük bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İnebolu’daki çiftçilerin bugüne kadar Bozkurt Ziraat Odası’ndan hizmet aldığını belirten Atasoy, “İnebolu’nun tarihine baktığımız zaman Ticaret Odası’nın 1880’li yıllarda kurulduğunu görüyoruz. Türkiye’de ki ilk 3 ticaret odasından birisi. Bunun öncülüğünü yapmış bir ilçenin Kastamonu’da çiftçilerin yoğun olduğu bir ilçe olan 3-4 ilçeden biri olan İnebolu’da ziraat odasının olmaması büyük bir eksiklik idi” dedi.

KAYMAKAM ATASOY

İnebolu Ziraat Odası’nın kurulması nedeniyle TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve yönetim kurulu üyesi Hasan Kozoğlu’na teşekkür eden Kaymakam  Atasoy, “Bu ilçede birliği, beraberliği, bütünlüğü sağlamak adına herkesi kucaklayarak, aynen telkinim odur, ziraat odası başkanısın sana oy verenin de vermeyenin de ziraat odası başkanısın dedim. Allah hayırlı uğurlu etsin. Rabbim inşallah çiftçilerimizin bereketini artırsın. Bir de şu ziraat odasının üzerine Tarım İl Müdürümle arabada gelirken konuştuk. Fındığımızı değerlendirebileceğimiz, balığımızı da stoklayabileceğimiz çünkü başka yerler bunları yapıyor dikkat ediyorsanız. Bir de sanayileşirsek Allah’ın izniyle bizi hiç kimse durduramaz. Münafıkların şer odaklarının da inşallah biz birlik beraberlik olarak Türkiye’yi daha iyi yerlere taşıyarak hepsini çatlatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

TZOB YÖNETİM KURULU ÜYESİ KOZOĞLU

Karadeniz Bölgesinden sorumlu TZOB Yönetim Kurulu üyesi Hasan Kozoğlu da konuşmasında, İnebolu Ziraat Odası’nın ilçemize hayırlı olmasını diledi.

İnebolu’nun da Karadeniz’in diğer bölgeleri gibi fındık bölgesi olduğuna dikkat çeken Kozoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“16 vilayet 126 ilçede fındık yetiştiriciliği yapılmakta Karadeniz Bölgesinde. 713 bin hektar alanda 10 yılın ortalaması 500 bin ton üretim var, 10 milyar dolar ihracat geliri var. Ancak fındık üzerinde çok büyük oyunlar oynanmakta. Yani 15 liraya çıkıyor bakıyorsunuz ki 12 lira 11 lira. Bugün burada sordum 11,50, Trabzon’da da 11,50, yani fiyatta dağılma oynama yapıyorlar. Bir de 2015 alan bazlı gelir desteğinden Türkiye genelinde fındık olarak fındık üreticisi olarak yararlanamayan 10 bin tane çiftçimiz var. Genel başkanımızın girişimleri sonucunda alana bazlı gelir desteği dilekçesi veremeyen çiftçilerimize bakanlığımız hükümetimiz tarafından hak tanındı. Onuncu ayın 28ine kadar eğer 2015 alan bazlı gelir desteği alamamış vatandaş varsa ÇKS’sini yaptırmışsa bu ayın 28’ine kadar dilekçesini versin, bir buçuk ay içerisinde parası da yatacak. 2016 ÇKS’sini yaptıranlarında alan bazlı gelir dilekçesi başvuruları başlamış aralık ayının 30’una kadar devam etmektedir.”

TARIM İL MÜDÜRÜ YAMAN

Tarım İl Müdürü Osman Yaman ise törende yaptığı konuşmada, Kastamonu’nun 20 ilçesinden 13’ünde Ziraat Odası bulunduğunu söyledi.

Odanın kurulmasındaki katkıları nedeniyle Kaymakam Atasoy ve Kozoğlu ile tüm emeği geçenlere teşekkür eden Yaman, “İlimizde 70 bin dekar fındık ekim sahası var bunun 55 bin dekarı alan bazlı bizden destek alıyor. Gönlümüz arzu ediyor ki fındık işleme sahamız bulunsun, fındığı burada işleyelim ondan sonra pazarlayalım” dedi.

Kastamonu’nun kestane üretiminde de Türkiye’de 3. sırada bulunduğunu ifade eden Yaman şunları söyledi:

“14 bin 500 hektar kestane ormanlarımız var. Kestane konusunda da maalesef burada kestane işleyen tesisimiz yok. Gönlümüz arzu ediyor ki burada kestaneyi işleyelim daha fazla gelir elde edelim. Bir başka konu malum ilimizin 6 ilçesi deniz kenarında, 170 km sahilimiz var. Su ürünleri konusunda bol miktarda üretim yapıyoruz. Ama su ürünlerini işleyen bir tane tesisimiz var İnebolu’da başka ilçelerde de olması gerekiyor. Çünkü sezonunda balık fiyatları düşük muhafaza edersek daha fazla para kazanabiliyoruz ben bu konulara dikkatinizi çekmek istiyorum. Bugünde ilçemize bir başka proje için gelmiştik zaten odanın açılışına katılacaktık. Biraz önce kaymakam beyle o konuyu istişare ettik. İnşallah Türkiye’de 10 ilimizde uygulanan Leader Projesi ilimizde ve ilçemizde uygulanacak. Bununla alakalı çalışmaları yapıyoruz. Projenin de hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İNEBOLU ZİRAAT ODASI BAŞKANI BALABAN

İnebolu Ziraat Odası Başkanı Suat Balaban da konuşmasında, 17 Temmuz’da yapılan ilk olağan genel kurulda seçimle göreve geldiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Bizler barağı devralırken yönetim kurulu ve oda meclisi olarak İnebolu çiftçilerimize destek olmak, yoldaş olmak, memnuniyet sağlamak amacıyla yola çıktık. Bu yolda yürürken İnebolumuzun kıymetli çiftçilerimize vermiş olduğumuz sözleri tek tek yerine getirmekle de mükellefiz. Bugün burada İnebolu çiftçi kardeşlerimiz için, İnebolu Ziraat Odası hizmet binamızı aktif hale getirerek bu hizmeti vermekten gurur duyuyoruz. Ekmeğini topraktan çıkaran, alın teriyle, bilek gücüyle emek veren, evine helal kazanç sağlayan, üretimde ülkesine ve ilçemize kazandıran kıymetli çiftçi kardeşlerim, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Sıkıntılarımızı hep birlikte paylaşacağız, sorunlarımıza el birliğiyle çare bulacağız.”

Konuşmaların ardından Müftü V. Sedat Koçak’ın yaptığı dua ile Ziraat Odası’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu’na, Kaymakam Atasoy tarafından İnebolu İstiklal Madalyası plaketi takdim edildi.



  |  Bu haber 6562 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125688

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111230

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130216

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116432

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign