İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
TEKNOLOJİ BİZİ BOZDU!Tarih 21 Ekim 2016, 17:26 Editör: Editör

TEKNOLOJİ BİZİ BOZDU!

Son 20 yıldır inanılmaz gelişmelerle yüz yüze kaldık. Nereden geldiğimizin şaşkınlığıyla, nereye varacak bu işin sonu düşünceleriyle teknolojiyle yaşamaya iyice alıştık. İnsanlığın varoluşundan itibaren alışılagelmiş manevi değerlerimizi bize unutturan teknoloji hayatımızın en önemli parçası haline geldi. Akraba ziyaretleri unutuldu, komşuluk ilişkileri bitti, birbirine gidip gelmeler rafa kaldırıldı.

Sanki birileri Türk toplumunu uyuşturmaya, parçalamaya, yüzyıllardır gelenek halini almış değerlerimizle dalga geçmeye yemin etmişler. En çok önem verdiğimiz aile kavramını çökertmeye, yok etmeye ve dağıtmaya çalışıyorlar. Anne-baba ve çocuklardan oluşan aile yaşantısı evimizin kapısı kapandığında herkese kapanmış olmuyor. Namahrem olan evimizin içine internet vasıtası ile binlerce insan giriyor.

Teknoloji önce televizyonla hayatımıza girdi. Televizyonla yaşamaya öyle alışmışken bilgisayar, cep telefonu, internet, facebook, twitter televizyonun önüne geçti, yaşam biçimi oldu. Faydalı kullanıldığında insan hayatını kolaylaştıran, zararlı kullanılırsa toplumun bozulmasına direkt etkisi olan teknolojinin esiri olmamak, bağımlı hale gelmemek için çaba göstermeliyiz.

Ekonomik durumumuz iyi olsun olmasın en lüks telefonları kullanıyoruz. Sınırsız internet abonesi oluyoruz buna mukabil GSM operatörleri her yöne yapılan görüşmeleri minimum fiyatlara düşürünce halkımıza gün doğdu. Mesela 1000 dakika her yöne konuşma hakkı, 5000 SMS fırsatı, yanına da 2 GB interneti çok ucuz fiyatlara elde edebiliyoruz. Bu uygun tarifeleri 30 güne böldüğümüzde günde 33 dakika konuşma hakkı, 166 mesaj hakkı, sınırsız whatsapp mesajlaşmaları ile işi gücü bırakıp telefona bağımlı yaşıyoruz. Avrupa ülkelerinde sistem oturmuş iş yerine girerken cep telefonu kapatılıyor. Mesai saatleri içerisinde telefonla meşgul olmanın önüne geçilmiş. Bizde ise mesai telefonla başlıyor, sanal alemde gezinti yapıp, mesajlaşmalarla devam ediliyor. Bu durumun önü kesilmediği sürece üreten bir toplum olmaktan çıkıyor hızla tüketen bir toplum olmaya doğru gidiyoruz. Tüketim kültürün halkı sosyokültürel yapısına da zarar veriyor. “komşuda var bende neden olmasın.” Düşüncesi ile insanlar her geçen gün doyumsuzlaşıp anlamsız bir tüketim bilinci içine giriyor.

Çocuklarımız artık misket oynamaz oldu, çelik çomak, yakan top gibi oyunlar mazide kaldı. Mahallede oyun oynayan çocuk kalmadı. Varsa yoksa bilgisayar. Çocuklarımız bilgisayarın başına bir otursun kaldırabilene aşk olsun.

Dünya sağlık örgütü cep telefonunun kanser ve beyin tümörüne neden olduğunu 2007 yılında ki raporunda açıklamıştır. Yapılan araştırmalar 12 yaşından küçük çocukların kesinlikle cep telefonu kullanmaması gerektiği ve teknolojik cihazların çocukların gelişimi ve ruh sağlığını olumsuz etkilediği sonucuna varmıştır.

Sonuç olarak teknoloji insanları tembelleştirmiş, hazıra alıştırmış, tüketen bir toplum haline getirmiştir.

Teknolojinin zararlarından, sorumlu olduğumuz aile bireylerini koruyalım, özellikle çocuklarımıza istekler ve ihtiyaçlar arasındaki farkı öğretelim. Her isteğin ihtiyaç olamayacağını, teknolojinin onları özgürleştirmeyeceğini aşılayalım…



  |  Bu haber 7520 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign