Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, Mustafa Şerbetci İlkokulu’nda vatandaşlarla buluşarak sorun ve talepleri dinledi.
Aşağıhatıpbağı Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Kaymakam Atasoy vatandaşın karşısına, Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan Taşkın, Emniyet Müdür Vekili Emre Yener, Milli Eğitim Müdürü Cihan Aktaş, Müftü Abdullah Bora, Özel İdare Müdürü Tuncay Sönmezışık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Birden, Liman Başkanı Ergün Kayalı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Akif Esgel ile birlikte çıktı.
BAŞIBOŞ KÖPEK İSYANI
Halk toplantısının ana gündem maddesini sokaklarda kol gezen başıboş köpekler oluşturdu. Toplantıda ilk sözü alan mahalle muhtarı Bahattin Atılgan, her sokakta köpeklerin gruplar halinde gezdiğini belirterek bir an önce tedbir alınmasını istedi.
Salondaki birçok kişi de aynı soruna değinerek sokaklarda kol gezen başıboş köpeklerden yakındı. Özellikle anne ve babalar sabahları çocuklarını okula gönderirken tedirginlik yaşadıklarını anlattı. Gece geç saatte eve dönenler ve sabah namazına gidenler de sokak köpeklerinden, hem saldırganlık hem de hastalık bulaştırma açısından dert yandı.
“BELEDİYELER İŞBİRLİĞİ YAPMALI”
Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, başıboş köpeklerle ilgili kendilerine de çok sayıda şikayet dilekçesi verildiğini söyledi.
Sahildeki ilçe belediyelerinin bu konuda bir araya gelmelerini öneren Kaymakam Atasoy, “Çöp konusunda olduğu gibi tüm sahil belediyeleri ortak bir protokol yapıp birlik olarak da bu sıkıntıyı giderebilecekleri düşüncesindeyim. Barınak için yer talebi olursa ben Hazine’ye ait yer tahsisinde gereken desteği vereceğim” dedi.
Belediyeye başıboş köpeklerle ilgili yazı göndereceklerini anlatan Kaymakam Atasoy, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce de bu konuda çalışma yapmalarını isteyerek, “Belediyeye ciddi bir yazı yazalım. Biz öldürelim demiyoruz. Hayvan haklarını da ihlal etmeyecek şekilde bir çalışma yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
YILDA 100 ISIRMA VAKASI
Toplantıda bilgi veren, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Salih Elidolu da, İnebolu’da kendilerine intikal eden yılda 100 civarında ısırma vakası yaşandığını söyledi. Bunlar arasında kuduz vakasına rastlanmadığını belirten veteriner hekim, kurum olarak sahipli hayvanlara aşılama yaptıklarını, sahipsiz hayvanların da ısırma vakalarında 10 gün boyunca karantinaya alındığını dile getirerek, sorunun çözümü için belediye ile ortak çalışma yapmayı amaçladıklarını söyledi.
Kaymakam Atasoy da, belediyeye bu konuda gerekli tüm teknik desteği vereceklerini kaydetti.
HASTANEYE ÖVGÜ
Vatandaşların hastane ile ilgili taleplerini de değerlendiren Kaymakam Atasoy, “Hastane ihalesi bitti ama temeli daha atılamadı. İnşallah belediye bu sorunu çözer de temeli atılırsa çok güzel bir hastanemiz olacak” dedi.
İnebolu Devlet Hastanesi’nin uzman doktor sayısı bakımından diğer ilçelerin önünde olduğunu ifade eden Kaymakam Atasoy, “Uzman doktor açısından ilçeler içerisinde birinci veya ikinci sıradayız. Tosya ile İnebolu yarışıyor. Kastamonu’nun diğer ilçelerine göre çok iyiyiz. Doktorlarla toplantı yaptım. İzinleri bile makul düzeyde almalarını istedim. Hastaneye yeni bir röntgen cihazı alınıyor. Artık sıkıntılı zamanlar yok. Çok iyi zamanlardayız. Hastaneye yeni bir ultrason cihazı alındı ki özel hastanelerde bile yok. Hastanede ekip olarak gayet güzel çalışıyorlar. Yeni hastaneden de çok memnun kalacaksınız. Yeni hastane yapılmadan mevcut hastanede insanlar harıl harıl çalışıyorlar. Yeni hastanede de gayet güzel hizmet alacaksınız. Yeter ki kazma vurulsun” diye konuştu.
İNEBOLU-KASTAMONU YOLU İHALESİ YAPILACAK
2017 Yılı Yatırım Programına giren İnebolu-Kastamonu yolu projesi ile ilgili de bilgi veren Kaymakam Atasoy, Ilgaz Tüneli açılışında Başbakan Binali Yıldırım’ın Ankara’ya en yakın limanın İnebolu olacağını söylediğini aktardı. Bu amaç doğrultusunda yapılan Ilgaz Tüneli sayesinde Ankara’nın İnebolu’ya yakınlaştığını belirten Kaymakam Atasoy, “Şu anda İnebolu-Kastamonu yolunun 3’te 1’lik kısmında sıkıntı var. Projesi bitti. Nisan ayında inşallah ihalesi yapılacak. Normal hızla İnebolu-Kastamonu arası 40 dakikaya inecek” ifadesini kullandı.
İNEBOLU LİMANI’NDA KAPASİTE 3 KAT ARTACAK
Kaymakam Atasoy, İnebolu Limanı ile ilgili açıklamasında da, “Liman 1 milyon tonluk kapasite ile çalışırken projeden sonra 3 milyon tona çıkacak. Limanda 60 milyon doların üzerinde bir yatırım yapılacak. Balıkçı Barınağı ile ilgili de çalışmalar başladı. Proje tamamlanınca limana 3-4 kat daha büyük tonajlı gemiler gelebilecek” ifadesini kullandı.
SOSYAL KONUTLARIN İMAR SORUNU
Aşağıhatıpbağı Mahallesi’nde bulunan ve ihtiyaç sahiplerinin barındığı sosyal konutları yıkıp yeniden yapmak istediklerini ancak İnebolu Belediyesi’nin yol ve İmar Kanunu 18. Madde gereğince imar izni vermediğini dile getiren Kaymakam Atasoy, imarla ilgili sıkıntı aşıldığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak en güzelini yapacaklarını söyledi.
EVDE BAKIM HİZMETİ BAŞLIYOR
Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İnebolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan Evde Bakım Hizmeti Projesi’ni Mart ayının ortasından itibaren hayata geçireceklerini söyledi. İlk etapta çoğunluğu köylerden kimsesiz 20 yaşlıya hizmet vereceklerini anlatan Kaymakam Atasoy, sonraki projede ilçe merkezinden daha fazla sayıda kişiyi dahil edeceklerini kaydetti.
ÇOCUK PARKI VE SOKAK AYDINLATMASI SORUNU
Toplantıya katılan vatandaşlar köpek sorununun dışında mahallede çocuk parkı ihtiyacı ve sokak aydınlatması sorununun çözümü için Kaymakam Atasoy’dan destek istedi.
“HAKLI HER İSTEĞİNİZİN SAVUNUCUSUYUM”
Kaymakam Atasoy, 1,5 saati aşkın süre devam eden toplantıda şu konuşmayı yaptı:
“İnebolu’da ekip eksikliğimiz vardı. Vekaleten yürütülen kurumlar vardı. Her kurumun başına müdürlerimiz geldi. Başarı ekip işidir. Kafaya koyup başaramayacağımız hiçbir iş yoktur. Devletin halkıyla bütünleşmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bizler sizlerin emrindeyiz. Ne tür beklentileriniz varsa çözme noktasında kararlıyız. Başarıya soyunduk mu başarı gelir. Bazı insanlar rahatsız olabilir. Halkın emrinde olduğumuzu söylemekten neden rahatsız oluyorsunuz ki? Mahallelerimizi gezeceğiz. Makamlar mevkiler geçicidir. Biz halkın isteklerini yerine getirme noktasında samimi davranırsak Allah’ın rızasını almış oluruz. Kahvehane ziyaretlerini başlattık. Kahvehanede kendi kendinize konuşmayın, gelin bizimle paylaşın dedik. Vatandaşın derdinin avukatı biz olacağız. İnebolu güzel bir ilçe. Devamlı gelişim içerisinde. Bunun farkında olun. Vatandaşın sağlıklı hizmet alabilmesi için ekibimizle birlikte can havliyle çalışacağız. Haklı istediğiniz bir şeyin savunucusu biz olacağız. İnebolu’nun geleceği çok parlak. Buranın ekmeğini yiyoruz. Yanımdaki arkadaşlarım da buranın ekmeğini yiyor. İnebolu’yu kendi memleketim gibi benimsiyorum. İnebolu, Türkiye’nin İstiklal Madalyalı tek ilçesi. İstiklal Madalyalı ilçemizin hak ettiği yere geleceğinden adım kadar eminim. Gidişat çok çok iyi. Tüm kurumlar el ele, sırt sırta verecek. Amaç İnebolu’nun menfaati olacak. İnebolu’nun menfaati olduğu yerde kişisel menfaatler bitecek.”