İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
HEP BERABER NİCE YILLARA İNŞALLAHTarih 12 Mayıs 2017, 10:09 Editör: Editör

HEP BERABER NİCE YILLARA İNŞALLAH

13 Mayıs 2016 tarihinde, yazma ihtiyacı hissetmemden dolayı kaleme aldığım, 3 kişilik bir ailenin 2013 tarihindeki İnebolu ziyaretleri esnasında yaşadıklarını internet ortamında paylaşmaları ve İnebolu’da yaşayanlar olarak tarihimizi, kültürümüzü, ilçemizin özelliklerini ve güzelliklerini İnebolu’ya ilk gelen ya da tanımak isteyenlere anlatabilecek bilgi donanımına sahip olmadığımızdan dolayı “İlçemizi tanımadan başkasına tanıtamayız” başlıklı köşe yazımla başlayan serüvende 1 yılı geride bıraktık.

52 hafta, 52 farklı konuyu okuyucularımın beğenisine sundum.

Şöyle bir hafızamızı yoklarsak, bir yıl içinde hangi konulara değindiğimizi hatırlamak zor olmasa gerek.

İnebolu’muzun şanlı tarihini, doğal güzelliklerini, unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini, günümüze kadar uzanmış lakapları, İnebolu’ya özgü ilginç kelimeleri ve konuşma şekillerini, çeşitli özellikleri ile ön plana çıkmış insanları, kısacası sadece İnebolu’yu anlatmaya çalıştım.

İnebolu’muzun yöresel lezzetlerini ön plana çıkartmak ve daha fazla tanınmasını sağlamak amacıyla İnebolu ekmeğini, İnebolu’dan reçel markasıyla Başoğlu’nu, Macit Helva’yı, Boyran simidini, geçmişten geleceğe uzanan yemek kültürümüzü, muhteşem manzarasıyla Maraz’ın kahvesini, yerel tatların yanı sıra İnebolu’daki müzik kültürümüzü de anlatmaya çalıştım.

Her hafta bana gazetesinde köşe ayırarak siz okuyucularımla buluşmamızı sağlayan Yeni İnebolu Gazetesi sahibi Kadir YILDIRIM’a ve gazete personeline sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İlk köşe yazımın yayınlanmasından sonra iş yerime gelerek beni tebrik eden, hatta “Benim duygu ve düşüncelerime tercüman olmuşsun” derken göz yaşlarına hakim olamayan Durupınar Köyü’nden Necati ÇINAR yazılarımın devam etme sebeplerinden biridir.

Yine Ankara’dan, İnebolu sevdalısı emekli albay Atakan KÖKSAL’dan  aldığım tebrik telefonları beni inanılmaz mutlu etmiştir.

Hiç tanışmadığımız halde 40 yıllık dostluğumuz varmış gibi okuyucularımla kurduğumuz iletişime bir örnekte; Antalya’da ikamet eden İnebolu’lu emekli müftü Mehmet ÖZ’ün telefon numarama ulaşıp beni aramasıyla “iki gözlerinden Bismillah çekerek öperim, senin yazılarını okumaktan inanılmaz keyif alıyorum, zevkle yazılarınızı takip ediyorum. Ben Taşoluk köyündenim, uzun yıllar İnebolu’da hamallık yapan hamal Numan’ın oğlu olmakla gurur duyuyorum diyerek, İnebolu’ya geldiğinde mutlaka benimle tanışmak istediğini ifade eden hocamın ellerinden öpüyorum.

Şu anda Ankara’da ikamet eden, uzun yıllar İnebolu’da Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü yapan fahri hemşehrimiz Hüseyin Ercan AKKAN’da sürekli telefonları ile yazılarım hakkında olumlu düşüncelerini ve yorumlarını benimle paylaşarak desteğini esirgemiyor. Kendisine saygılar sunuyorum.

Geçtiğimiz günlerde İnebolu ziyaretleri sırasında işyerime gelip, gazetedeki yazılarımı okuduğunu ve çok beğendiğini söyleyerek beni mutlu eden Av. İnci AKYÜZ hanımefendiye de teşekkür ediyorum.

İstanbul’da yaşasa bile, kalbi sürekli İnebolu için çarpan arkadaşım ve dostum Av. Nuri İŞERİ’nin yazılarımdan duyduğu memnuniyeti ifade etmesinden müthiş haz alıyorum.

Her hafta gazete eline geçtiğinde, yazılarımı büyük bir zevkle okuduğunu söyleyen İnebolu aşığı Ömer URGANCI’nın kendine has yorumlarından ayrı bir keyif alıyorum.

Yazılarımı yazarken konu ne olursa olsun mutlaka bildiklerini benimle paylaşan “Bu hafta ne yazıyorsun” diyerek beni sürekli motive eden Özcan TUN’un desteğinden mutlu oluyorum.

“Bülent sen edebiyat fakültesi mi bitirdin, edebiyatçı gibi yazıyorsun” diyen diş hekimi Süleyman BALTA’ya,

Her Cuma sabahı Yeni İnebolu Gazetesi’ni satın alıp, İşyerimin önünden geçerken “Bülent gazeteyi aldım senin yazını okumaya gidiyorum” diyerek, yazılarımın sürekli okuyucusu olduğunu her fırsatta hissettiren Özgen SAYGI’ya,

Her yazımda mutlaka kusur bulmaya çalışan ama yapıcı eleştirilerle bana katkı sağlayan Mustafa YAŞAR’a,

Sürekli konu bulmamda ve yazılarımda beni teşvik eden kardeşim Cüneyt YAĞCIOĞLU’na ve Palmiye personeline,

İsmini  yazamadığım yüzlerce okuyucuma teşekkür ediyorum.

Gerçek yüzünü gösteren, benim yazmamdan mutlu olmayan, kıskançlığından çatlayan insanları da görüyor, tedavisi mümkün olmayan kıskançlık hastalığı ile onları başbaşa bırakıyorum.

Her hafta farklı konuları işleyerek kendimi geliştirmeye çalışıyor, inşallah uzun yıllar İnebolu ile ilgili her konuda sizlerle olmayı temenni ediyorum.


  |  Bu haber 7900 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125496

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111066

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:129996

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116248

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign