İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLULU ÜÇ YILDIZ ŞEKERLEMETarih 22 Aralık 2017, 23:58 Editör: Editör

İNEBOLULU ÜÇ YILDIZ ŞEKERLEME

Dünyaca ünlü seyahat ve gurme sitesi eater.com İstanbul'a gidecekler için spesiyal lezzetlerden oluşan bir liste hazırladı.

Dünyadaki çeşitli kentlerden yemek ve mekan önerileri veren Eater'in İstanbul listesinde 38 adres spesiyalleriyle birlikte yer aldı.

Dönerciden pideciye, kahveciden balık restoranına kadar 38 adresin yer aldığı listedeki tek şekerci dükkanı ise İnebolulu hemşehrimiz Ferudun Dörtler'e ait Üç Yıldız Şekerleme oldu. Beyoğlu'ndaki Üç Yıldız Şekerleme internet sitesinde şu ifadelerle tanıtıldı: "Bu nostaljik şekerleme, şehrin en çok ziyaret edilen alanlarından birinde, Beyoğlu Balık Pazarı'nda. Akide şekeri(sert şekerleme), meyve jökeleri tepsileri, lokum çeşitleri ve tahin helvası ile dolu renkli kavanozlar , 1926 yılından bu yana cazip yerler. Gül yaprakları, ayva, çilek, incir, portakal ve Vişne, eski bakır kazanlardan satılıyor ve ağızda mastik Türk lokumu eriyor. Şeker kutuları ve eve getirmek için Türk lokumu toplayan keyifli bir dükkan."

ÜÇ YILDIZ ŞEKERLEME

Üç Yıldız Şekerleme'nin kurucusu olan Ahmet Fikri Dörtler, Kurtuluş Savaşından sonra İnebolu'dan İstanbul'a yerleşmiştir.

Ahmet Fikri Dörtler'in kendi kuşağından yakın akrabaları da şekerçilikle uğraşmışlardır.

A.F. Dörtler Kurtuluş savaşından sonra Üsküdar'da Alptekinler'in yanında işe başlar. Orada belli bir süre çalıştıktan sonra, kardeşi Mehmet Nizami ve bir arkadaşı ile 1926 yılında Üç Yıldız Şekerleme'yi kurar. Üç arkadaş oldukları için "Üç Yıldız" adını verirler.

Eskiden Beyoğlu'dan iki şekerci varmış; biri "Hacı Bekir" diğeri "Üçyıldız... Beyoğlu'lar bu iki tatlıcıya not vermişler, Hacıbekir "alüyala", Üç Yıldız "ala". . .

İlerleyen yıllarda Ahmet Fikri Dörtler'in eşi Aliye hanım'dan Fahri, Fikriye ve Feridun adında üç çocukları olur. Fahri ve Feridun gelecek yıllarda babalarından işi devralırlar. Fahri Dörtler'in erken ölümü ile işlerin sorumluluğu Feridun Dörtler'e kalır. Galatasaray Liseli ve eski bir Galatasaray futbolcusu olan Feridun Dörtler, formunu koruyarak aktif olarak işine devam etmektedir.

Üç Yıldız Şekerleme kurulduğu yıllardan itbaren, lokum, reçel, akide şekeri, beyaz tatlı, badem ezmesinin üretimini yapmaya devam etmektedir. Yerli yabancı müşterilerinin yanı sıra bazı beş yıldızlı oteller ve lokantalar Üç Yıldız'ın müşteri portföyünde bulunmaktadır.

Geleneksel tatlar için vazgeçilmez bir adres.


  |  Bu haber 11048 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125542

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111102

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130052

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116290

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign