İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
TELEFONLA DOLANDIRILAN KIBRIS GAZİSİ SANIĞA VERİLEN CEZAYA TEPKİLİTarih 08 Ocak 2019, 13:37 Editör: Editör

TELEFONLA DOLANDIRILAN KIBRIS GAZİSİ SANIĞA VERİLEN CEZAYA TEPKİLİ

İnebolu'da yaşayan Kıbrıs gazisi Muzaffer Kömeç, 2012 yılında telefonla arayarak 6 bin lira dolandırdığı iddiasıyla yargılanan C.Ö. (60) adlı sanığa verilen cezaya tepki gösterdi.

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi, suçu sabit görülen C.Ö.'ye 2 yıl hapis ve bin 660 TL adli para cezası verdi.  Sanığın olumlu tutum ve davranışları ile sabıkasız oluşunu dikkate alan mahkeme heyeti hapis cezasını 1 yıl 8 aya indirerek erteledi.

ZARARI KARŞILANMADI

Kıbrıs gazisi Kömeç, gazetemize yaptığı açıklamada, sanığın zararını karşılamadığını belirterek mahkemenin kararına tepki gösterdi.

Mahkemenin zararının karşılanmasını yönelik bir karar vermediğini ve sanığın cezasını ertelediğini belirten Kömeç, "Devlet bu adamdan mahkeme masraflarını ve adli para cezasını tahsil etti, ama benim paramı tahsil edemedi. Mahkemelerde bu kadar uğraştım durdum. Hırsızın yaptığı yanına kar kaldı. Adalet bunun neresinde?." dedi.

Telefonla kendisini arayan zanlıya kaptırdığı 6 bin TL'yi bankadan kredi olarak çekip dolandırıcının banka hesabına gönderdiğini ve faiziyle birlikte bankaya geri ödediğini belirten Muzaffer Kömeç, "Bu işin başından beri mağduru benim. Mahkeme benim mağduriyetimi gidermedi. Dolandırıcının bana verdiği zararı faiziyle birlikte almasını bekliyordum." diye konuştu.

GAZİ ERDAL GÖÇMEN'DEN DESTEK

Gaziler ve Şehit aileleri İnebolu temsilcisi Erdal Göçmen de, Kıbrıs gazisi Muzaffer Kömeç'e destek vererek, "Gazimizi dolandıran sanığın hak ettiği cezayı bulması gerekir. Gazimizin zararını karşılaması için gereken yapılmalıdır" dedi.

BASİT DOLANDIRICILIK SAYILDI

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, yeni uygulamada "nitelikli dolandırıcılık" olarak sayılan olayın işlendiği tarihte geçerli olan yasaya göre "basit dolandırıcılık" olarak değerlendirildi.

Yapılan yargılamada ifade veren C.Ö. öğretmen olarak çalıştığını belirterek suçlamaları kabul etmedi.

KÖMEÇ'İN İFADESİ

Müşteki Muzaffer Kömeç de ifadesinde başından geçenleri şöyle anlattı:

"Ben evde iken ev telefonumuzu aradılar, telefonu önce eşim açtı, daha sonra beni aradıklarını söyleyerek telefonu bana verdi. Telefonda polis siren seslerine benzer sesler geliyordu. Telefonda konuştuğum kişi kendisini komiser olarak tanıttı. Telefonda benim yaşımı, kimlik bilgilerimi, önceki çalıştığım yeri ve benzeri özel bilgilerimi söylediler, ev telefonumdan aradıklarında benden herhangi bir para isteme durumu olmadı. Daha sonra kullandığım cep telefonumu aradılar ve bandaki hesabımdan PKK adına yüklü miktarda para giriş çıkışının yapıldığını, beni önceden tanıdıkları için böle bir suç işlemeyeceğimi düşündükleri ve bu sebeple konu ile ilgili şüphelileri yakalamak amacıyla Savcılığa gitmem gerektiğini söylediler. Yolda giderken ikinci kez aynı numaramı aradılar, bu aramalarında Savcı beyin beklediğini ve acele etmem gerektiğini söylediler. Ben tam Adliyeye geldiğimde yeniden aradılar ve şu an şüphelilerin gözetim altında olduklarını, bankaya geldiklerini ve ufak miktar para yatırmam gerektiğini, şüphelileri de parayı alırken suç üstü yakalayacaklarını söyleyince ben de Savcı beyin yanına girmeden Adliyeden çıktım ve doğruca bankaya gittim. Bankada iken eşim beni aradı ve eve polisin geleceğini söyleyince onların doğru söylediklerine inandım ve bankadan 6 bin TL kredi çektim. Çektiğim paraya hiç el sürmeden dolandırıcının hesabına yatırdım. Bankadan çıktıktan sonra ifade vermek için Adliye'ye gittim. Başımdan geçenleri anlattım ve ifade vermek için geldiğimi söyledim. Savcılık memurları da bana böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyleyince dolandırıldığımı anladım. Bana yatırdığım parayı herhangi bir kimse iade etmemiştir. Zararım giderilmedi ayrıca 6 bin TL'yi kredi ile çektiğim için faiz ödedim."

Cumhuriyet Savcısı da mütalasında, sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti.

Delilleri inceleyen mahkeme heyeti, Muzaffer Kömeç tarafından C.Ö.'nün hesabına yatırılan 6 bin TL'nin sanık tarafından çekildiğinin tespit edildiğini belirterek sanık C.Ö'ye 2 yıl hapis ve 100 gün adli para cezası verdi.

Sanığın yargılama süresindeki olumlu tutum ve davranışları dikkate alınarak hakkında verilen ceza 1 yıl 8 ay hapis ve 1660 TL adli para cezasına indirildi. Mahkeme heyeti sanığın sabıkasız oluşu ve iyi hali dikkate alınarak ileride yeniden suç işlemeyeceğine dair kanaat oluşması nedeniyle hapis cezasını erteledi.



  |  Bu haber 5712 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA "İNEBOLU"NUN ADINI HİÇ ZİKRETMEDİ!

SEVDA TÜRKÜSEV İNEBOLU'DA KONFERANS VERDİ AMA Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü...

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ

MECİT ÇETİNKAYA MTAL'DE KARİYER GÜNLERİ İnebolu Mecit Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kariyer günlerinin son konuğu Eti Bakır İnebolu Limanı...

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER

İNEBOLU TARİHİNDEN KESİTLER İnebolu Çarşısının 1881 ve 1885 yıllarında iki büyük yangın geçirdiğini;

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...!

KEDİLERİ NANKÖR BİLİRİZ, OYSA...! Her gün caddede, sokakta, meydanda, apartman girişlerinde, dükkân önlerinde rastladığımız hatta pek çok insanın evi...

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU

DİBEK KÖYÜ DERNEĞİ ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİT OKUTTU İnebolu Dibek Köyü Sosyal Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen geleneksel mevlit program...

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR

KEL SEYMEN TEPESİ TURİZME AÇILIYOR Milli Mücadele döneminde İnebolu’yu bombalayan Kılkış ve Panter zırhlılarına karşı ilçemizi savunan Türk birliğinin...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125496

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111066

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:129996

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116248

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign