Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, TEPAV işbirliği ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi. Listede İnebolulu Aslandağ Grubu da yer aldı.
Yarışma sonuçları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla Samsun’da düzenlenen törende açıklandı. Törene Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda Oda-Borsa Başkanı ve TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanları katıldı.
İnebolulu Aslandağ Grubu, 100 şirket listesinde 77. Sırada kendine yer buldu. Aslandağ Ahşap A.Ş, 2015-2017 yılları arasında yüzde 215 büyüme oranı gösterdi. 2017’de 50 ila 100 milyon lira arasında gelir elde eden Aslandağ, 260 kişiye istihdam sağlıyor.
Aslandağ Grubu’nu temsilen Aydın Aslandağ ödülü İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ellerinden aldı.
ASLANDAĞ GRUBU
Ahşap sektöründe faaliyet gösteren Aslandağ Grubu, 2023 yılına kadar 60 milyon TL’lik yatırım yaparak 3’üncü fabrikasını kurmayı planlıyor. Grup, son olarak yeni fabrika için Sakarya Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 40 bin metrekarelik yerlerini projelendirdi. Aslandağ Grubu’nun aile kökeni marangozluktan geliyor. 60 yıl önce Kastamonu’da ahşap ev ustalığı yapan Sadettin Aslandağ, en iyi ağacı seçip, en iyi işçiliği yaparak bir evi temelinden çatısına kadar ahşaptan ve tamamı el işçiliğiyle yapıyordu. Şirketi şimdi ise Saadettin Aslandağ’ın çocukları Cemal ve Tuncay Aslandağ yönetiyor. Aslandağ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, ilk atölyelerini İstanbul Göztepe Sanayi Sitesi’nde kurduklarını söyledi. 70 metrekarelik alanda 6 kişiyle çalışmaya başladıklarını belirten Aslandağ, daha sonra 3 dükkanı alarak 210 ve 1994’te de 400 metrekarelik alana geçtiklerini kaydetti. 2005 yılında Ümraniye’de 400 metrekarelik alana fabrikalarını kurduklarını aktaran Aslandağ, şu anda da Maltepe’deki 20 bin metrekarelik fabrikalarında çalıştıklarını ifade etti.
“Artella” markası ile yılda 90 bin ahşap iç mekan kapısı ürettiklerini söyleyen Cemal Aslandağ, Avrupa menşeli kapı aksesuarları ithal edip, satışını gerçekleştirdikleri “Leono” markasıyla da hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Geniş ürün gamımızla Bağdat Caddesi kentsel dönüşüm pazarının yüzde 65’ini ellerinde bulundurduklarını da belirten Aslandağ, Avrupa Konutları, Skyland, Resim İstanbul, Çiftçi Towers, Emaar Square, Deniz İstanbul, Pruva34 gibi birçok markalı büyük konut projelerinde yer aldıklarını kaydetti.
16 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Aslandağ, bu yıl cirolarının yüzde 3O’unu ihracattan sağlamayı hedeflediklerini de belirtti. ‘ABD, Macaristan, Gürcistan, Libya, Bahreyn gibi birçok ülkeye mal gönderiyoruz” diyen Aslandağ, hedef pazarlar arasında İngiltere ve Afrika’nın yer aldığını kaydetti. Aslandağ, “Irak bizim için çok önemli bir pazar. Erbil’de kapı bayimiz var. Gana için çalıştığımız proje var” diye konuştu.
Mekke’de bin 800 odalı otel. Libya’da 20 bin konut kapı ve mutfak, Bahreyn’de otel ile konut karışımı ve Gürcistan’da 5 yıldızlı hotel projelerinin başladığı bilgisini veren Aslandağ, çoğunun 2018 sonunda biteceğini aktardı. Libya projesinin 2O2O’ye kadar süreceğini ifade eden Aslandağ, grubun mevcut olan 170 milyon lira cirosunun bu projelerde tamamlandığı zaman 200 milyon lirayı bulmasını hedeflediklerini kaydetti.