İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
BİR EMEKLİLİK HİKAYESİTarih 21 Şubat 2020, 17:48 Editör: Editör

BİR EMEKLİLİK HİKAYESİ

Yıl 1994 Mayıs yada Haziran ayı...

Geçmiş gün, tam olarak tarihi hatırlayamasamda ilkbahar sonu yada yaz başı olduğu kanaatindeyim.

İlk defa araba sahibi olmamın heyecanını ve mutluluğunu yaşadığım günler...

Bir de ilçemizin susuz kalmaması için tasarruf tedbirlerinin alındığı ve uygulamaya konulduğu günler.

Belediye hoparlöründen sık sık anonsların  yapıldığı, şehir şebeke suyunun "bahçe sulamada ve araç yıkamada" kullanılmaması için ilçe halkının uyarıldığı günler.

Bir pazar sabahı erkenden dükkanımı açıp sabah telaşı bittikten sonra dükkanın önüne park ettiğim aracımı yıkamak düştü aklıma. Zaten çarşı boş, caddelerde kimse yoktu. Araba yıkamak yasaktı ama sabah sabah kimse görmez düşüncesiyle hortumu taktım musluğa, yeni aldığım arabayı başladım sabunlamaya. Fırçayla köpürttükçe köpürtüyorum. O sırada caddenin başında bir araç göründü. Yaklaşan araç Belediye Başkanı Kadir Karatay'ın özel aracıydı ve tatil günü de olsa erkenden kalkmış şehri kolaçan ediyordu. Tam yanımdan geçerken eline telsizi aldığını gördüm ve bu telsiz görüşmesini hayra yoramadım. Aklıma gelen ilk şey Belediye Başkanı'nın, o gün nöbetçi olan zabıta memuruna yasağı delen kişiyi (yani beni) haber veriyor olduğuydu. Ben bu arada biraz hızlanıp hem arabayı sabunlamaya devam ediyor, hem de bir yetkili gelirse ne yapacağımın planlarını yapıyordum.  Aradan 1-2 dakika geçmemişti ki yine caddenin başında gayet hızlı adımlarla ve öfkeli olduğunu yürüyüşünden belli eden birisi geliyordu. Bu görünen kişi Cemal Çavuştan başkası değildi. Bu manzarayı görmemle köpüklü aracıma binmem bir oldu.Hızla oradan uzaklaştım. Cemal Çavuşun söylene söylene hortumu ve fırçayı (yani suç unsurlarını) toplayıp belediyeye gittiğini aracımı park edip dükkana dönünce öğrendim ve derin bir oh çektim. "Giden hortum ve fırça olsun" diye içimden geçirip, en az zararla bu durumu atlatmanın şükrünü ettim. O gün benim gördüklerimin ve yaşadıklarımın  dışında nelerin yaşandığını uzun zaman sonra tesadüfen öğrenecektim.

Daha sonra bu konuyla alakalı bir ceza-i durumla karşılaşmasam da  bir daha dükkanın önünde araç yıkama girişimim olmadı, çünkü dersimi almıştım.

Yaşananlar anılarda kalırken, hayat normal seyrinde geçip gidiyordu.

Aradan ne kadar zaman geçti bilmiyorum herhalde 7-8 ay olabilir, Belediye Başkanımız Kadir Karatay'ın bir İneboluspor maçı dönüşü Seydiler yakınlarındaki trafik kazasıyla aramızdan ayrılışı tüm İnebolu'yu yasa boğdu.Takdir-i İlahi'ye boyun eğmekten başka çaremiz yoktu. Allah-ü Teala rahmetiyle muamele etsin İnşallah.

1-2 sene geçmişti, bir gün İskelle istikametinden çarşıya doğru aracımla gidiyorken aynı yöne doğru yürüyen Cemal Çavuşu gördüm ve yanında durup arabama aldım. Nasılsın-iyimisin faslından sonra Cemal Çavuşun bana "Bülent benim emekli oluşuma sen sebep oldun, biliyormusun?" demesiyle o günü tekrar yaşadım."Arabayı yıkadığın için yediğim azarla, emeklilik dilekçemi yazmam bir oldu. Nasipte o kadar çalışmak varmış, ertesi gün emekli oldum" dedi. Olan olmuş, artık yapılacak bir şey kalmamıştı. Ben de "Hayırlısı olsun" diyebildim.

Bu arada Cemal Çavuşu tanımayanlar için uzun yıllar İnebolu Belediyesi'nde Zabıta memuru ve amiri olarak çalışan, görevini layıkıyla yapan, otoriter, işinin gereği sert mizacıyla tanıdığımız fakat pırlanta gibi kalbi olan birisiydi desek herhalde yanlış anlatmamış oluruz. İşini severek yapan Cemal Çavuş benim araç yıkama girişimim sonucu emekli olmuştu. Belki bir müddet daha çalışacak, ilçemize hizmete devam edecekti. Fakat gelecekte yaşayacaklarımızı sadece Allah'ın bildiğini ve gelecek planlarının bizlere değil, nasibe bağlı olduğunu düşünürsek, kadere razı olmaktan başka yapılabilecek hiçbir şeyin olmadığı aşikardı.

Geride otoritesiyle iz bırakmış, kurallara uymayan kim olursa olsun gereğini yapmış bir CEMAL ÇAVUŞ ismi anılarda ki yerini aldı. Bizlere de şu anda aramızda olmayan bu isme üç İhlas bir Fatiha yollayıp hayırla yad etmek kaldı.


  |  Bu haber 6344 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125686

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111228

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130214

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign