İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ÖNCE SANAT TARİHÇİSİ, SONRA ECZACI OLDUTarih 23 Ekim 2021, 21:39 Editör: Editör

ÖNCE SANAT TARİHÇİSİ, SONRA ECZACI OLDU

İnebolu Eczanesi sahibi Eczacı Necdet Kökten (78), İnebolu Belediyesi’nin hazırlayıp sunduğu ve belediyenin Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanan “Emektar Ustalarımız” adlı programa eşi Zuhal Kökten ile birlikte konuk oldu.

İnebolu’da uzun yıllardır eczane işleten Necdet Kökten, mesleki ve sosyal yaşamıyla ilgili bilgileri izleyicilerle paylaştı.

Babası merhum Sait Kökten’in pastırmacılık yaptığını belirten Kökten, “Babam pastırmacılık mesleği yapardı. Kışları İnebolu’ya gelir pastırmayı satar, Mayıs’ta Devrekani’ye döner orada yaylacılık yapar, yaylaya gelen hayvanlardan pastırma imal eder, tekrar İnebolu’ya geliriz. İnebolu’da babam pastırma satar böyle bir hayatımız başlamıştı. Ben ilkokulu Tığlılar İlkokulu’nda okudum. Babam mesleği devam ettirmem için bana ısrar etti, oğlum okuma pastırmacılığa devam et, bu meslek seni geçindirir. Ben de baba okuyayım dedim” şeklinde konuştu.

ECZACILIK FAKÜLTESİ’Nİ KAZANAMAYINCA SANAT TARİHİ OKUDU

Babasının rıza göstermesinden sonra eczacılık fakültesi sınavlarına girdiğini anlatan Kökten, “Biz imtihanlara girdik, Ankara, İstanbul, İzmir’de 9 yerde imtihana girdik. Kazanamadık eczacılığı. Ablam beni Edebiyat Fakültesi’ne yazdırmış. Orada imtihana girdim, orayı kazanmışım. Sanat Tarihi okumaya başladım. Benim çok hoşuma gitti. Sınıf 100 kişi, çok mutena bir yer. Ben 4 sene sanat tarihi okudum ve çok güzel günlerim geçti. Geziler yapılırdı, kazılar yapılırdı, hepsine iştirak ettim. Yani benim birinci mesleğim sanat tarihi. Profesör Oktay hocam illa asistan olarak okulda kal dedi. Hocam ben askere gideceğim, askerden sonra babamla bir  karar vereceğim dedim, kabul etmedim. Bu arada ben askere gittim” dedi.

Tuzla Piyade Okulu’nda 6 ay, Artvin’deki atlı birlikte de 18 ay olmak üzere 2 yıl askerlik yaptıktan sonra yaşamına yön veren olayları anlatmaya devam eden Kökten, “Babam ben askerdeyken, ‘Oğlum sen istiyorsan ben seni eczacılıkta okutayım’ dedi. ‘Tamam baba’ dedim. Askerden geldikten sonra Nişantaşı Eczacılık Fakültesi’ne kaydımı yaptırdım. Ben liseyi edebiyat bölümünde okumuşum. Askerde iki sene geçti, aradan 6 sene geçmiş. Arkadaşlarımın hepsi fen bölümü mezunu, ben edebiyat mezunuyum. Matematiği hocalardan ve diğer talebelerden öğrendim. Bütün hayatım boyunca, ilk okul, ortaokul, lise ne kadar çalıştımsa burada iki misli çalıştım. Allah’a şükür 4 senede mezun oldum. Şimdi eczaneyi açmaya sıra geldi. Ben Devrekanili olduğum için eczaneyi Devrekani’de açmak mecburiyetindeyim. İnebolu’da açmak istiyorum ama İnebolu’da hısımım yok, akrabam yok, dükkanım yok. Ama Devrekani’de bir çok akrabam var, evim var,  dükkanım var. Devrekani’de eczane açmak çok kolay. Devrekani’deki dükkanı eczane olarak ben dizayn ettim. Dolapları ısmarlardım. Bir akşamüzeri arkadaşlar oturduk, eczane yapacağım dükkanda yedik içtik, akşam eve gittik. Babamlar da İnebolu’dalar. Hayatım boyunca ben hiç Devrekani’de kış geçirmemişim. Hep yazlarını bilirim. Sobayı yakıyorum, oda ısınıyor yarım saat sonra buz gibi oluyor. Babam İnebolu’da telefonla aradı. İnebolu’da bir dükkanı kiraya veriyorlarmış. Eczaneyi gel buraya aç, bu dükkan boşalıyor dediler,  ne dersin. Valla baba dedim, ben buradan bıktım, hemen dükkanı tut, ben geliyorum. Geldik dükkanı tuttuk, tamiratına başladık” ifadelerini kullandı.

İnebolu’da eczacılık mesleğine bu şekilde başladığını ve halen devam ettiğini ifade eden Kökten, sportif yaşamından anılarını da paylaştı.



  |  Bu haber 4022 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK

TURİZM İÇİN, ÇEVRE İÇİN, KALKINMAK İÇİN HEYAMOLA DEDİK İnebolu'da turizm derneği vardı bir zamanlar!

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER

HARÇLIKLARINI GAZZE'YE GÖNDERDİLER İnebolu Müftülüğüne bağlı Ömer Kabadayı 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’de yo...

NURLAR İÇİNDE UYU "CANIM ANNEM"...

NURLAR İÇİNDE UYU Duygularım karmakarışık...

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125642

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111194

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130166

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116398

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign