İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇMEDEN!Tarih 03 Eylül 2016, 11:28 Editör: Editör

ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇMEDEN!

İstiklal Madalyamızla övünüyoruz, kahraman ecdadımızla gururlanıyoruz. Yiğit denizcilerimizi-kayıkçılarımızı anlata anlata bitiremiyoruz. Şanlı tarihimizde İnebolu’nun önemini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.

Peki günümüzde İnebolu’nun ve İnebolu Limanının stratejik önemini değerlendirmek gerekirse; geçtiğimiz günlerde ulusal bir gazetenin köşe yazarı;  “Seferberlik durumunda Ankara savunmasının çok hassas olduğunu, Türkiye’nin en emin ikmal yolunun ise tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi İnebolu’dan Ankara’ya inen lojistik yol olduğunu” söylüyor.

Yine İnebolu Limanının stratejik önemine Eti Bakır A.Ş.’nin ÇED başvuru dosyasında şu şekilde yer verilmiş:
“Kastamonu ilinde yer alan İnebolu Limanı ise milli mücadele yıllarında jeopolotik konumu nedeniyle batı cephesini besleyen önemli bir liman haline gelmiş, doğu cephesinde ise sınır güvenliğinin sağlanmasında önemli bir role sahip olmuştur. İnebolu 1921’de Ankara Hükümetinin dış dünyaya açılan penceresi olması bakımından da önemli bir jeopolotik konuma sahip olmuştur. 1921 yılından sonra, İnebolu tüm diplomatik temasların sağlandığı yegane kapı konumuna gelmeye başlamıştır.”
Görünen o ki, mekan tuttuğumuz toprakların ne denli stratejik öneme sahip olduğu herkes tarafından biliniyor ve geçmişindeki kahramanlık izlerini aynı ölçüde geleceğe taşımaya aday olduğu görülüyor.

Bu hassasiyetler göz önünde tutularak hafta başından itibaren iki önemli toplantıya tanıklık ettik. Ticaret Odası yönetiminin organize ettiği birinci toplantıya belediye başkanı, siyasi parti ilçe başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, esnaf odası, ziraat odası ve balıkçılar ve kamyoncular kooperatifi, muhtarlar ve İnebolu basınını temsilen yüksek bir katılım oldu. Toplantının amacı 31 Ağustos 2016 Çarşamba günü yapılan İnebolu Limanında uygulanması planlanan proje ile ilgili halkı bilgilendirme toplantısına katılımın yüksek olmasını sağlamak, İnebolu Limanını halkımızın önemsediğini göstermek, çevreye duyarlı bir katılım oluşturmak, en önemlisi limanın İnebolu ekonomisine ve ticaretine katkılarını istişare etmekti. Bana göre toplantı amacına ulaştı. Arkadan arkaya konuşup yorum yapmak yerine herkesin bulunduğu ortamda rahatsızlıkların dile getirilmesi, yanlış anlaşılmaların önüne geçti ve sürekli bir araya gelme, hatta kent meclisi oluşturma fikri ortaya çıktı. Bu organizasyonu tertip eden Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanını kutluyorum.
İki gün sonra Belediye Sinema Salonunda İnebolu Limanı Yenileme ve Kapasite Artışı Projesi’nin ÇED raporu için bilgilendirme toplantısı da İnebolu halkının katılımıyla gerçekleşti.

Katılımcıların soruları, İnebolu Limanını önemsediğimizi çevreye karşı verilecek zararın sıfır veya minimum düzeyde olması için çaba gösterildiğini ortaya koydu.

Halkı bilgilendirme toplantısında yetkililerin katılımcıları fazlasıyla bilgilendiremediği, aydınlatamadığı, hatta sorulara çok net cevaplar alınamadığı tarafımdan gözlemlendi.

İnebolu Limanı’nın, Eti Bakır’ın kendi çıkardığı madeni limanda kuracağı tesiste filtreleme ve kurutma işleminden sonra stoklanıp gemilerde sevk edileceği bir liman olarak kullanacağı yönünde endişeler dile getirildi.

Ticari ve ekonomik anlamda İnebolu’ya çok fazla getirisinin olup olmayacağı merak konusu oldu.
Yani “ATI ALAN ÜSKÜDAR’I GEÇMEDEN” bizim beklentilerimizin karşılığını bir an önce bulmasını temenni ediyorum.


  |  Bu haber 6960 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130048

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign