İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU’DA KIŞTarih 20 Ocak 2017, 12:28 Editör: Editör

İNEBOLU’DA KIŞ

Bir başkadır kış mevsimi bizim İnebolu’da. Her taraf beyaz bir gelinlikle kaplanır adeta. Hele bir de beyaz örtünün üstüne güneş ışıkları vurdu mu, doyum olmaz bu güzelliğin seyrine.

Evet, kış mevsimine herkesin bakışı farklıdır. Çocuklar kar yağınca bir başka heyecanlıdır. Hele bir de okullar tatil olmuşsa farklı bir mutluluk kaplar küçük kalpleri. Kar topu oynamak, kardan adam yapmak için izin aldılar mı büyüklerinden hasta olmadan keyfini çıkartmak isterler İnebolu’da kışın. Eskisi kadar çocukların kızak kaymadıklarını yine de kar yağdığında gönüllerince eğlendiklerini kızak bulamadıkları için poşetle kaymaya çalıştıklarını izleriz hep.

İnebolu’da kış mevsimi çocuklar için eğlenceli geçiyor geçmesine de; evini geçindirmek için çalışmak isteyen ama iş bulamamış, odun kömürünü alamamış insanlarımız için de sıkıntılı bir mevsim oluyor İnebolu’da kış.

İnebolu’nun köylerinde kışı yaşamak ise başlı başına sorun. Her yıl Nisan ayı ile Kasım ayı arasında İnebolu’ya ve köylerine gelip yaklaşık 7-8 ay büyükşehir stresinden uzaklaşmak isteyen hemşehrilerimiz de kış mevsiminin zorluklarından, elektrik kesintilerinden, yolların kapanmasından dolayı İnebolu’dan kaçıyorlar.

İnebolu’da ticaret için kış mevsimi tabiri caiz ise “zurnanın zırt dediği” bir zaman dilimidir. Piyasada yaprağın bile kımıldamadığı, çarşıda siftah yapmadan dükkanların kapandığı günler gelmiştir artık. Kim istemez ki sıcak sobanın üstünde kestane pişirmeyi, sıcak çayını yudumlarken lapa lapa kar yağışını seyretmeyi, ekonomik şartların insanımızı oldukça zorladığı kış mevsiminde Ilgaz Dağında kayak yapmayı. Ama görünen o ki, herkes mutsuz, herkes düşünceli, herkes borçlu.

İnebolu’da kış esnafımız için karamsar günlerin habercisi. Ödemelerde yaşanan zorlukların başlangıcı.

İnebolu’da kışın zorluklarını ve sıkıntılarını yaşarken ilkbaharın geleceğini hayal etmezsek kış çekilmez bir hal alır.

Zorlu kış şartlarında av merakı olanların akşam ezanına yakın geçide gidip avlanması inanılmaz heyecan vericidir. İnebolu’dan çıkmış yerli hamsiyi birkaç komşu esnafın dükkanlarının önünde mangalda yapması farklı bir zevktir.

Yine de;

Karakışı sevmem ben,

Damı akan evler,

Ayakkabısı delik çocuklar,

Tenceresi kaynamayan analar,

Çoluk çocuğunun istediklerini

Alamadığı için utanan babalar

gelir aklıma. Bu yüzden karakışı sevmem ben.

Not: 15 günlük tatili hak eden çocuklarımıza tatilde bol bol dinlenmelerini, kitap okumalarını, İnebolu’da kışın keyfini en iyi şekilde çıkarmalarını temenni ediyor, iyi tatiller diliyorum.



  |  Bu haber 6858 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125684

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111226

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130210

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116430

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign