Anasayfa » İNEBOLU
02 Ağustos 2019, 17:41 Editör:
İNEBOLU SENİ UNUTMAYACAK...
Onunki sanki platonik aşk gibiydi...
Karşılıksız sevmişti İnebolu'yu.
Dilinden hiç düşürmemiş, aklından hiç çıkarmamıştı...
Deyim yerindeyse İnebolu'yla yatıp, İnebolu'yla kalkmıştı.
Ömrü boyunca hizmet ve hayır kelimelerini İnebolu için kullanmış ve uygulamıştı.
Bu bağlamda toplumun yararlandığı hizmetleri göz ardı edilmemiş, TBMM Üstün Hizmet Ödülü ile onurlandırılmıştı.
İnebolu sevdası her daim en üst düzeydeydi.
İnebolu isminin onu heyecanlandırdığı ve gözlerinin ışıldadığı herkes tarafından bilinirdi.
Hizmete öncelikle eğitimden başlanması gerektiğine inanıyordu.
Köyden gelen çocuklar okusun, vatanına milletine faydalı olsun istiyordu. Nazının geçtiği herkesi eğitim hizmeti noktasında ikna ediyordu. Azize ana ilkokulunun ve Bülent Özyürük ortaokulunun yanısıra, öğrencilerin barınacağı yurtların da yapılmasına vesile oluyordu.
Kimsesi olmayanlar son günlerini huzur içinde geçirsin, bakıma muhtaç olanlar hizmet alabilsin diye düşünüyordu. Çok vakit kaybetmeden bu fikrini gerçekleştirdi ve Sabahat Bahriyeli huzurevini ilçemize kazandırdı. Sosyal sorumluluk projelerinin her daim öncüsü oldu.
Köylümüzün emek vererek pazara getirip satmaya çalıştığı ürünlerin değerlendirilmesi gerektiğine inanıyordu. Hatta dalından koparılmayı bekleyen ya da yere düşüp çürümeye terk edilen ekşi elmayı, kara eriği, kuşburnunu, böğürtleni, dağ çileğini, kireni ve mis kokulu gülü, "İnebolu'dan" ibaresi koyarak reçele dönüştürüyor, bu vesileyle hem üretimi teşvik etmiş, hem de köylüye maddi destek sağlamış oluyordu.
Ömrü boyunca sağlık hizmetinin bir neferi olmuş, bu hizmetlerden İnebolu halkının da faydalanabilmesi için çabalamış, akabinde uzun yıllardır İnebolu'ya hizmet veren vakıf sağlık evini hizmete sunmuştu. Bununla yetinmeyip İnebolu devlet hastanesine diyaliz makineleri ve ambulans kazandırmıştı.
Doğduğu evi restore ettirip annesinin adını taşıyan bir kültür hizmetine dönüştürmüştü. Artık Nezihe Battal kültür evi İnebolu'yu ziyaret eden misafirlerin uğrak noktalarından biri olmuştu.
Evet 40 gün önce ebediyete uğurladığımız İnebolu sevdalısı hayırsever büyüğümüz Doktor Salih Osmanoğlu'ndan bahsediyorum.
Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız...
O'nu yaptığı hizmetlerle hatırlayacağız...
Öncüsü olduğu İnebolu ve çevresi sağlık, eğitim vakfının devam eden hizmetleriyle yad edeceğiz...
Burs vererek okumasına katkı verdiği öğrencilerin başarılarıyla ruhunu şad edeceğiz...
Özel hastanelerin duayeni olarak bilecek, sağlık sektöründe yaptığı atılımlarla örnek alacak, parayı insan sağlığının önünde görmeyen bir sağlık neferi olarak hatırlayacağız.
İnanıyorum ki Salih Osmanoğlu'nun hayırlı hizmetleri O'na yoldaş olacak ve amel defteri kapanmayacak.
Belki de gelecekte İnebolu O'nun gibisine hiç rastlamayacak.
3 Ağustos Cumartesi günü ikindi namazını müteakiben ilçemiz Yahya Paşa Cami'inde, Rahmetli büyüğümüz Doktor Salih Osmanoğlu'nun 40 mevlidi okunacaktır. Ailesi ve sevenlerinin İstanbul'dan gelerek katılacağı mevlit merasimine müsait olan her İnebolu'lunun katılması çok anlamlı olacaktır. Cenaze merasimine gitmek isteyipte katılamayan herkes için bu merasim ayağımıza gelmiş bir fırsat olarak görülmelidir.
İnebolu'ya bu denli bağlı bir hayırsever hemşehrimiz için organize edilen mevlit merasiminde edilen dualara amin diyerek ahde vefa gösterilmelidir.
Salih OSMANOĞLU memleketi İnebolu'yu ne kadar çok sevdiğini yaşamı boyunca her daim göstermiştir. İnebolu halkı da O'na olan minnet ve şükran duygusunu en üst seviyede göstermelidir.
Çünkü DR. SALİH OSMANOĞLU gibileri kolay yetişmiyor ve yerleri dolmuyor.
| Bu haber 9138 defa okunmuştur.