İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
AKADEMİK ANLAMDA KASTAMONU ORTALAMASININ ÜSTÜNDEYİZTarih 16 Mayıs 2020, 20:50 Editör: Editör

AKADEMİK ANLAMDA KASTAMONU ORTALAMASININ ÜSTÜNDEYİZ

İnebolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ve Milli Eğitim Şube Müdürü Refika Hıdır, İnebolu Belediyesi'nin iftar programına konuk oldu.

Osman Sungur Motel Tesisleri'nde Türk Sanat Müziği sanatçısı hemşehrimiz Ufuk Uğuriş ve müzisyen Soner Topalşabanoğlu'nun sunumuyla Belediye Facebook sayfasından canlı olarak yayımlanan programda açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, veriler incelendiğinde İnebolu'nun akademik anlamda Kastamonu ortalamasının üstünde bir ilçe olduğunu söyledi.

Daha önce de görev yaptığı İnebolu'ya geçen yıl Ekim ayında tekrar atandığını hatırlatan  Aktaş, "İşleyen bir sistem vardı. Biz artık bundan sonra işleyen o sistemin üzerine daha iyilerini koymanın derdinde olacağız, dertleneceğiz. İnebolu ile dertlenmemiz lazım. Biz dertleneceğiz, öğretmenlerimiz dertlenecek, okul idarecilerimiz dertlenecek. Biz de onların halinden anlayacağız, empati yapacağız. Çünkü eğitimde başarı veli, öğretmen, öğrenci, idarecisi, diğer sivil toplum örgütleri ve bütün paydaşlar, Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, sivil toplum örgütlerimiz birlikte hareket edemezsek başarıyı yakalayamayız" dedi.

"KASTAMONU ORTALAMASININ ÜSTÜNDE BİR İLÇE"

İnebolu'nun akademik anlamdaki durumuna değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, "Zaten İnebolu akademik anlamda da nereden baktığımıza bağlı, nereden bakarsak oradan görürüz, akademik anlamda da Kastamonu ortalamasının üstünde bir ilçe. Çünkü verileri incelediğimizde bu. İnşallah daha iyi olacak. Birlikte arkadaşlarımızla birlikte ortak akılla hareket edeceğiz. Her şeyi Sayın Kaymamamızla, Belediye Başkanımızla, yereldeki diğer paydaşlarla diğer kurumlarımızla birlikte hareket edeceğiz. Daha güzel şeyler yapacağız, umut ediyoruz, gayretimiz bu" diye konuştu.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ İNŞAATI

Musa Mahallesi mevkisinde Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde 12 derslikli okul inşaatına başlandığını belirten Aktaş, "Bir yıl önceden planlanan yatırım vardı. Ama bazı imar sorunları olduğundan dolayı çözüme kavuşmamıştı. Kısa sürede Belediye Başkanlığımız, Kaymakamlığımız tarafından gerekli çalışmalar yapıldı, biz de gayret göstererek inşaatımız başladı. Şu anda 12 derslikli orta öğretim kurumumuz Valiliğimiz tarafından programa alındı ve inşaatına başlandı" ifadelerini kullandı.

"ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ YIKILACAK"

Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay'ın gayretleri ile hayırsever hemşehrimiz Mecit Çetinkaya tarafından 8 derslikli okul binası yaptırılacağını belirten Aktaş şunları söyledi:

"Bu anlamda İnebolu çok şanslı. Özellikle Belediye Başkanımızın gayretleriyle hayırsever işadamlarının 8 derslikli bir okul binası da inşallah kısa süre içinde başlayacak. Gerekli protokol yapıldı. Bugünkü Endüstri Meslek Lisemiz yıkılacak. Onunla ilgili Bakanlık yazışmaları devam ediyor. Mecit Çetinkaya Evrenyeli hayırsever işadamı ona da buradan ayrıca teşekkür ederiz, Milli Eğitim olarak teşkilatım adına. Bu vesile ile özellikle İnebolumuza daha önce eğitim yatırımları olan hayırseverlerimiz Hüseyin Avni, Mehmet Bülent Özyürük, Dr. Salih Osmanoğlu, Metin Eyi, bunlara Allah rahmet eylesin diyoruz, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca hayatta olan Mustafa Şerbetci İlkokulu'na yaptıran işadamımıza Allah uzun ömürler versin. Belki burada ismini sayamadığımız birçok hayırseverimiz vardır. Ebediyete irtihal edenlere Allah rahmet eylesin diyoruz, hayatta olanlara uzun ömürler versin diyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz."

"BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZ SPORLA MEŞGUL OLSUN"

Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki spor salonu inşaatının bittiğini kaydeden Aktaş, "Orada bir spor salonumuz bitti şu anda. İki yeni okulumuz oraya yapılacak. Tüm çocuklarımız bir branşta spor yapsın. Sadece akademik başarı değil. Bütün çocuklarımız sporla meşgul olsun. Biz okul öncesinden başlayarak spora da gereken teşviği yapmamız lazım. Burada Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzle beraber birlikte hareket ediyoruz. Bu yaz döneminde tüm planlamaları yapacaktık. Ama pandemi bütün planlarımız sekteye uğrattı. 2 tane spor salonumuz var. 3 tane o bölgede yurdumuz var. 1 erkek öğrenci yurdumuz, 2 tane de kız öğrenci yurdumuz var.  Tam eğitim kampüsü gibi bir alan oluyor orası" ifadelerini kullandı.

"DERSLİK İHTİYACIMIZ YOK, SINIFLARIMIZ ÖZEL OKUL GİBİ"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, "Derslik ihtiyacımız yok İnebolu'da. Sınıflarımız özel okullar gibi 14-15-16 öğrencili ilkokul ve ortaokullarda da. Liselerde de öyle. Liselerde daha değişik birleştirmeler yaptık. Hem bu kaliteyi artırmak için bu çalışmayı yaptık" dedi.

"ARTIK İLÇELERDEN ÖĞRENCİ GELMİYOR"

İnebolu'nun geçmiş yıllarda bir eğitim merkezi konumunda olduğunu hatırlatan Aktaş, "Diğer ilçelerde ortaöğretim kurumları, liseler yokmuş. Son 15-20 yıldır Bakanlığımızın ve Hükümetimizin yatırımlarıyla tüm ilçelerde artık ortaöğretim kurumları var, Hepsinde pansiyon var. Artık ilçelerden öğrenci gelmiyor. Otomatikman bazı liselerde öğrenci sayıları düşmeye başladı. Bununla ilgili daha rasyonel kararlar alınmış bizden önce. Biz bu kararları devam ettiriyoruz. İnşallah hem mesleki anlamda da, hem akademik anlamda liselerdeki kaliteyi artıracağız" şeklinde konuştu.

PROF. DR. FUAT SEZGİN ANADOLU LİSESİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, önümüzdeki dönem merkezi sınav sistemiyle ve 60 öğrenci kapasitesiyle eğitim öğretime başlayacak olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Lisesi ile ilgili de bilgi vererek şöyle konuştu:

"Şimdi artık merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan bir lisemiz oldu. Burada da öncelikle Sayın Bakanımız, Sayın Bakan Yardımcımız, Kaymakamımız, Belediye Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz. Böyle bir ilçede merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan bir liseye kavuşması bizim için çok önemli. Buradan çocuklarımız Tosya'ya, Taşköprü'ye gitmeyecek, inşallah İnebolu'da kalacak. Bu lisenin kalitesini artıracağız tüm buradaki eğitim camiamızla. Bu dönem açılıyor. Okul yöneticisini de görevlendirdik, öğretmenlerini de görevlendireceğiz. Bu sene 60 öğrencimizle Bismillah diyeceğiz. İnşallah eğitim öğretim hayatına da başlayacak. Lisemizin ismi de daha önce verildi Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi olarak. İnebolu'daki tüm velilerimize, öğrencilerimize. Kastamonu Fen'e tabii ki tercih edecekler, gidecekler ama Fen Lisesi haricindeki bir okula İnebolu dışına gitmesinler. Buradaki pansiyonlarımız, her şeyiyle burası dört dörtlük. Sınavla öğrenci alan okulumuz açıldığına göre bir sıkıntımız yok demektir. Bize düşen çok çalışacağız. Bu ölçekteki bir ilçe merkezi sistem sınavıyla öğrenci alan bir liseye kavuşuyorsa herkesin bunu takdir etmesi lazım. Nüfus ve öğrenci sayısı ölçü alınarak, öğrenci sayısı 3 bin 300, nüfusu 20 bin küsür İnebolu'nun. Böyle bir ölçekte var mı bakmak lazım. Türkiye'de kaç yerde var."

"BELEDİYE YAPILABİLECEK HER ŞEYİ YAPIYOR"

Yaptıklara çalışmalara Kaymakam A. Atakan Atasoy ve Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay'ın katkılarına değinen Aktaş, "Kaymakamlığımızla da, Belediyemizle de, gerçekten uyumlu çalışıyoruz. O konuda da çok şanslıyız. Ben daha önce çalıştığım dönemi de biliyorum. Belediye Başkanımıza da teşekkür ederim. Biz ne dersek hayır dediğini duymadım daha. O rahatlıkla Belediyeyi aradığımızda yapılabilecek her şeyi yapıyor" dedi.

"BÖYLE BİR ÖĞRETMENEVİNE SAHİP OLDUĞUMUZ İÇİN ŞANSLIYIZ"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, ilçemizin yüz akı kurumlarından İnebolu Öğretmenevi'ne de değinerek, "İnebolu Öğretmenevimiz modern bir öğretmenevi haline gelmiş, kendi imkanlarıyla onarılmış. Hizmet veriyor. Böyle bir öğretmenevine sahip olduğumuz için bu anlamda da şanslıyız" dedi.

"300 AİLEYE GIDA KOLİSİ ULAŞTIRDIK"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

"Pandemi salgını başladığı andan itibaren gerçekten ilçemiz başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımız ve Vefa Sosyal Destek Grubumuzdaki tüm temsilcilerimiz dört elle bu işi sahiplendi. Eğer bugün İnebolu'da bir tane vaka yoksa bu gerçekten Vefa Sosyal Destek Grubunda Sayın Kaymakamımızın başkanlığındaki çalışmadan kaynaklanıyor. Bunun bir de sosyal destek boyutu var. O da müthiş gidiyor şu anda. Belediyemiz, Vefa Sosyal Destek Grubundaki diğer kamu kurumlarımız, Kaymakamlığımızın başkanlığında bütün çalışmaları yapıyor. 38 tane öğretmenimiz maaş dağıtımı, yardımların dağıtımı bunlarla ilgili tüm mecralarda görev aldı. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizdeki tüm okul müdürlerimiz, bu süreçte Kaymakamımızla da görüştük, o da talimatlandırdı, konuyla ilgili 300 tane gıda paketi ailelere ulaştırdık. Bir kısmına gıda paketi olarak, bir kısmına da nakdi yardım olarak Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çalışmayı yaptık. Bizim gibi sağlık çalışanlarımız var, imam arkadaşlarımız var, Belediyemiz, Kızılayımız ayrı koldan çalışıyor. Bunların hepsi bir bütün olarak Vefa Sosyal Destek Grubunun bir çalışması."

EBA DERS PROGRAMI

Okulların kapatılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu EBA ders programıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Aktaş şunları söyledi:

"13 Mart'ta okullarımız kapanınca Sayın Milli Eğitim Bakanımız bu anlamda gerçekten çok iyi, çok gayretli ve ivedi kararlar aldı, bizi de rahatlattı. Bize düşen taşrada bu işi en iyi şekilde takibini yaparak bu süreci en iyi şekilde atlatmak. En güvenli alanlar evlerimiz, çocuklarımız için de evlerimiz. Aileleri için de mutlaka evde kalacağız, hayatta kalacağız. Bu süreci, hem kendimizi, hem de diğer insanlarımızı korumak için bu öğüte yer vereceğiz. Hemen ara tatili erkene aldılar, 16'sında başladı, 1 haftalık ara tatilin ardından bakanlığımız hemen uzaktan eğitim sürecine geçti. Aslında FATİH Projesiyle Bakanlığımızın dijital dönüşümü çok önceden yapmıştı okullarımıza. Bu dijital dönüşümü okullarda çok önceden yapması bizim elimizi taşrada olsun, merkezde olsun çok rahatlattı ve öğretmenlerimiz bu dijital dönüşüme hemen ayak uydurdu. Baktık hemen Bakanlığımız Eba TV üzerinden yayınlara başladı. Akabinde Eba uygulama üzerinden canlı derslerimiz başladı. Akabinde öğretmenlerimiz Zoom gibi, Skype gibi, Watshapp gibi sosyal medya mecralarını kullanmaya başladı ve gerçekten dijital yetkinliği en iyi şekilde Milli Eğitim camiası kullandı. Velilerimizle ve öğrencilerimizle hemen iletişime geçildi. Veli toplantıları bile artık dijital anlamda yapmaya başladık. Biz de okul müdürlerimizle artık ihtiyaç oldukça Zoom üzerinden değişik mecralar üzerinden hemen toplantılarımızı yapıyoruz. Tüm takibatı yapıyoruz. Bu süreçte uzaktan eğitime sımsıkı sarılacağız. Başka bir çaremiz yok ve Türkiye bu anlamda da alt yapısıyla en iyi ülkelerden birisi. Belki de bu pandemi süreci bittikten sonra bu çığırın devam edeceği kanaatindeyim."

LİSE GİRİŞ SINAVI

 

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aktaş, 20 Haziran'da yapılacak Lise Giriş Sınavı (LGS) ile ilgili de şu bilgileri verdi:

"LGS sınavlarımız 20 Haziran'da yapılacak. Bakanlığımız bununla ilgili kararı verdi artık. Süreçle ilgili bizden de hemen bilgiler istenmeye başlandı. Biz mevcut durumla ilgili hemen bir çalışma başlattık. Bizim ortalama sınav salonlarımız 20'şer kişiliktir. Her sırada birer öğrencimiz oturur. Hemen 10 öğrenci üzerinden bir çalışma yaptık. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. 10 öğrenci üzerinden hemen o planlamaya da baktık okullarımızda sorun var mı ilçe olarak. Akabinde bakanlığımız da söyledi, maske dağıtılacak, hem biz ilçemizde sınav salonunda görevli öğretmenlerimize, hem de öğrencilerimize maskelerini dağıtacağız, el dezenfektanlarını bulunduracağız. İsterce öğrencilerimiz de getirebilecek. Velilerimizi okul bahçesine almayacağız. Sınav iki oturum şeklinde olacak. Birinci ve ikinci oturum arasında 45 dakikalık bir süre var. Bu arada da sosyal mesafeye dikkat edilecek. Bu sınavı bu şekilde gerekli önlemleri alarak geçireceğiz. Hiçbir sıkıntımız yok. Zaten bu konuda hem Kaymakamlığımız hem de paydaş kurumlarımızla her türlü planlamayı beraber yapıyoruz."

REFİKA HIDIR

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Refika Hıdır da 2010 yılından bu yana İnebolu'da görev yaptığını söyledi.

Üstlendiği görevi en iyi şekilde yerine getirmenin çabası içinde olan Refika Hıdır, Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA ders programına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Ebeveynler de, çocuklar da ne istediklerini biliyor. Bizlerin önerileri sadece bir alternatif, şu da olur, bu da olur. Ama gerçekten evin içinde her gün üretmek zorunda da değil, devamlı bir etkinlik yapılmak zorunda da değil. Bir anne olarak da konuşuyorum sadece bir öğretmen olarak değil. Çocuğa gerçekten ihtiyaçlarını anlayabilen bir ebeveyn bu sorunu kendi evinin içinde ve kendi çekirdeğinde zaten çözer. Ama bakanlığımız bunun için yeterince alternatif sunuyor. Çocuk bize gösteriyor zaten ne istediğini, neye ihtiyacı olduğunu, neyden sıkıldığını. Anne babalar sadece ebeveynliklerini yapsalar yeterli, eğitim kısmını biz telafi ederiz. Bizim Bakanlığımız bunu çözecek güçtü. Bu paniğe gerçekten gerek yok. 8 ve 12. sınıfların sınavla ilgili kaygıları vardı. Bakanlığımız bunu çözdü. Konuları ilk dönemden sınırlı tutmakla, sınav tarihini ertelemekle, taban puanı düşürmekle, neredeyse 2020 sınavları avantajlı sınavlar haline geldi" diye konuştu.


  |  Bu haber 7696 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR!

KAZANAN İNEBOLU OLUYOR! İnebolu Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar istiyor, arzuluyor, çalışıyor, çabalıyor ve kurumları harekete geçiriyor...

TURİZM KENTİ İNEBOLU

TURİZM KENTİ İNEBOLU Başlığı okuyan her bireyin aklından geçeni ya da neler söyleyeceğini kestirmek çok da zor olmasa gerek.

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK

İNEBOLU ORMAN İŞLETMESİ GİDİLMEDİK YER, BAKILMADIK ORMAN BIRAKMAYACAK Geçen yılı yatırım ve bakım çalışmalarında hedeflerinin üzerinde tamamlayan İnebolu Orman İşletmesi 2024 yılına da ...

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI

İNEBOLU'DA 100 BİN FİDE DAĞITILDI İnebolu’yu seracılığın merkezi haline getirmek için proje üstüne proje hazırlayan Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, Tarı...

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR?

YİRMİ ATLIK YEM BİR ATA VERİLİRSE NE OLUR? Hoca Efendi'yi, köyün birine vaaz vermesi için çağırırlar.

ANNESİZ İLK BAYRAM!

ANNESİZ İLK BAYRAM! Mübarek Ramazan ayını beraber karşıladık...

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

3'ÜNCÜ ENGİN UZUNER DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde MHP’den İnebolu Belediye Başkanı seçilen Engin Uzun...

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU

İNEBOLULULAR İFTARDA BULUŞTU İstanbul'da ikamet eden İnebolulu hemşehrilerimiz, düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR...

İNEBOLU'DA İSMİ UNUTULMAYAN HAFIZLAR... 25 Mart Pazartesi günü Canım Annemi, tam bir hafta sonra ise Kızkardeşimin eşini Ahirete uğurlamanın üzüntüsü içeri...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125682

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111224

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130206

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116426

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign