İnebolu Gündem Gazetesi
İNEBOLU KASTAMONU İLÇELER
İNEBOLU TSM BAŞKANI DR. BEYAN'DAN AŞI ÇAĞRISITarih 06 Mart 2021, 21:20 Editör: Editör

İNEBOLU TSM BAŞKANI DR. BEYAN'DAN AŞI ÇAĞRISI

İnebolu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Serhat Beyan, 65 yaş üzeri herkesin ve kritik görevdekilerin koronavirüs aşılarının yapılmaya başlandığını söyledi.

Aşı olma hakkı tanınan bu gruplarda yüzde 50 aşı hedefini henüz aşamadıklarını  belirten Dr. Serhat Beyan, "Halkımızın aşı ile alakalı endişesi olabilir. Biz sağlıkçılar olarak iki doz aşımızı da olduk. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. 90 yaş üstü vatandaşlarımız ikinci doz aşılarını oldu, herhangi bir sorun yaşanmadı. Yani aşıdan korkmamızı gerektirecek bir durum yok. 182'den randevu almakta zorlanan vatandaşlar için yeni hat kuruldu. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan 0366 606 06 62 nolu çağrı merkezini arayarak randevularını alıp aşılarını olabilirler" dedi.

NORMALLEŞME İÇİN AŞI ÖNEMLİ FAKTÖR

Yaş gruplarına göre aşılama takviminin uygulanmaya devam edildiğini belirten Dr. Beyan, "İnebolu'da 65 yaş üstü herkese aşılarını yapmaya başladık. Bunda normalleşme sürecinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için bir an önce normale dönebilmemiz için aşılama oranı da bu kriterlere konulmuş durumda. Yani bir ilçede aşılanma oranı çok düşükse onun normalle sürecine dahil edilebilmesi noktasında inisiyatif kullanılıyor. İnebolu'da aşılama çok düşük değil ama biraz yavaş seyrediyor şu anda. Yüzde 50'yi henüz geçemedik. İlk aşamada hedefimizin yüzde 50'sini geçmeyi amaçlıyoruz. Bu da şu andaki hedef nüfusumuzda 65 yaş üstü ve kritik görevdekiler oluyor. Okulların açılmasıyla öğretmenler de tanımlanacaktır" dedi.

"HASTANEDE GECE 12'YE KADAR AŞI YAPILIYOR"

Aşı sırası gelen vatandaşların 0366 606 06 62 nolu telefonu arayarak randevu almaları gerektiğini belirten Dr. Beyan, "Merkezde ve köylerde 85 yaş üstü ve yatağa bağımlı olanlar, yürüyemeyenlerin evlerine gidip aşılarını yapıyoruz. Diğerlerinin randevu alarak hastaneye ya da aile hekimliklerine gelmeleri gerekiyor. Merkezde 2, Evrenye ve Özlüce Köylerinde olmak üzere ilçemizde 4 tane Aile Sağlığı Merkezimiz var. Hastanede gece 12'ye kadar aşı yapılıyor. Randevu almada herhangi bir sorun yok. Kişiler hastaneye gitmeye çekiniyor. Ama hastane ile çarşının şu anda pek bir farkı yok. Vaka sayılarımız düşmüş durumda. Hastaneye gitmeye çekinmesinler aşı olmak. Hastaneye gittiklerinde insanlar zaten dikkatli oluyor ister istemez. Zaten 20 dakikada bütün işlemleri bitiriyorlar" diye konuştu.

"85 YAŞ ÜSTÜ VE YATAĞA BAĞIMLI OLANLARIN EVLERİNE GİDİYORUZ"

Mobil ekiplerle aşılama çalışmalarına devam ettiklerini belirten Dr. Serhat Beyan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merkezde ve köylerde 85 yaş üstü ve yatağa bağımlı olanların aşılarını evlerinde yapıyoruz. Yalnız bunun belli kriterleri var. Mesela İstanbul'dan gelen vatandaşlar evine gelmemizi istiyoruz. Bunların yaşı uygun değilse zaten kabul edemiyoruz. Ama İstanbul'dan buraya geliyor, birinci dozunu hastanede olmuş ikinci dozunu evde olmak istiyor. İstanbul'dan arabayla otobüsle gelebilen birisi aşı olmaya da gelebilir. Bizim randevularımızda birinci aşıyı olup ikinci doz aşıyı bekleyen kişilerle beraber çok fazla kişi birikti. Sırası gelenlerin aşılarını yapmaya yetişemiyoruz. 28 günle 35 gün arasında ikinci dozun yapılması gerekiyor. Onları yetiştirmekle şu anda uğraşıyoruz. Ek destek istiyoruz. Zaten 3 tane aracımız var, üçünü de her gün tamamen sahada kullanıyoruz. 3 mobil ekibimiz var. Ekiplerimizde bir doktor ve bir hemşire bulunuyor. Yanlarında acil müdahale için gerekli her türlü ekipman var. Ama şimdiye kadar hiçbir sıkıntımız olmadı."

"VAKA SAYILARINI SIFIRLAMAK ÜZEREYİZ"

İlçemizdeki koronavirüs vakaları hakkında da bilgi veren Dr. Serhat Beyan, "Vaka sayımız hiçbir zaman olmadığı kadar iyi durumda şu anda. Yakın zamanda inşallah yeni bir şey çıkmazsa İnebolu'da vaka sayılarını sıfırlamak üzereyiz" ifadelerini kullandı.


  |  Bu haber 11934 defa okunmuştur.

Facebook  Twitter  Google  StubmleUpon 

İNEBOLU  KATEGORİSİNDEN HABERLER

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM!

KASTAMONU'YU TANIMAK İÇİN, TANITMAK LAZIM! Karadeniz'in dalgalı sularında ışığını arayan eski bir gemi.

"SAĞLIK DESTEK HATTI" KURULDU

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Sağlık Destek Hattı’ hizmete sunuluyor. Randevu konusunda yaşanan sıkıntı...

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR

İNEBOLU'DA LAKABIYLA ANILANLAR Halkımızın ince hiciv ve zengin benzetme kabiliyetlerinin bir tezahürü olan lakaplar, kimseyi rencide etmek ve ya o...

YAZANDAN-YAZDIRANDAN "ALLAH RAZI OLSUN"

YAZANDAN-YAZDIRANDAN Kaç kişinin dikkatini çekiyor acaba?

RAMAZAN BİLİNCİ

RAMAZAN BİLİNCİ “Ey iman edenler, oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi,size de farz kılınmıştır. Umulur ki sakınırsınız”

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK

İNEBOLU ÖZEL İDARE'YE 10 GEÇİCİ PERSONEL ALINACAK İŞKUR, TYP kapsamında Kastamonu İl Özel İdaresi’nde 5,5 ay süre ile çalıştırılmak üzere 210 personel alımı yapacak....

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU "HASAN KURU"

İNEBOLU KAHRAMANLARINDAN GÜLCÜ HÜSEYİN'İN OĞLU İnebolu'da bir döneme damgasını vuran, renkli bir kişilikti O...

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK

KİTAP KURTLARI YARIŞACAK Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Kitap Kurdu Yarışması”nın 6’ncısı 28 Nisan 2...

RAMAZAN AYINA ÖZEL "İSRAF" !

RAMAZAN AYINA ÖZEL Allah'ımıza binlerce şükürler olsun ki, Onbir ayın sultanı Mübarek Ramazan-ı Şerif'e, rahmet-mağfiret ve gü...

Basın İlan Kurumu


ANKET

Siteyi Nasıl Buldunuz?




Tüm Anketler

Tüm videolar

  HIRSIZLIK ANI KAMERAYA TAKILDI
 

HIRSIZLIK ANI KAMERA

İzlenme:125540

   
  Mustafa Gökhan Gülşen ile röportaj
 

Mustafa Gökhan Gülşe

İzlenme:111100

   
  İnebolu Pazarı
 

İnebolu Pazarı

İzlenme:130042

   
  İnebolu Tanıtım
 

İnebolu Tanıtım

İzlenme:116288

   

HAVA DURUMU

Yazar Girişi| Mail | Reklam ver

inebolugündem İnebolu Gündem Gazetesi
Tüm hakları saklıdır. Yayınlanan içerikler izinsiz kullanılamaz.
- Altyapı: MyDesign